320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: 320d za Q5

Post od Heineken »

Skidao drug klapne na e46 320d, izaslo ga nesto manje od 100 evrica..citao sam na jednom hr forumu da se nesto slicno desilo coveku na Alfi 159 sa 1.9 jtdm 16v ..e sad ne znam da li i oni imaju problema sa tim klapnicama!
Poslednja izmena od Heineken u 13 Feb 2012, 23:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Uvek BMW nesto zesce zezne sa motorima, na zalost. BMW samo nov, pa i ako nesto bude tu je garancija.
Pa pogledajte cene BMWa kad premase 6-7 godina, rapidno padaju cene i retko ko hoce da ih kupi, nesto slicno kao Alfe. Dok je tu Audi rekao bih najbolji za postprodaju, pa Mercedes-mada i od njih beze kako su se neslavno proslavili sa korozijom i problemima pre 10ak godina.
Ja bih voleo da imam jednu peticu ovu predhodnu, ali iskreno i ako budem imao para da je kupim, dobro cu razmisliti, jer ne verujem polovnom BMWu.

No da ne idemo u off.

Tex laganica sa zamenom, ide lepo vreme, vreme kad BMW 3 ce biti svakako bolji za voznju nego bilo koji SUV, tako da prati oglase, nudi zamene imas skoro godinu dana da realizujes plan do nekog novog snega.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Dag, ne kaki preterano... Ti da kupis e60 pored zivog A6 :lol:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

dag81 napisao: Tex laganica sa zamenom, ide lepo vreme, vreme kad BMW 3 ce biti svakako bolji za voznju nego bilo koji SUV, tako da prati oglase, nudi zamene imas skoro godinu dana da realizujes plan do nekog novog snega.
Upravo tako! :mig:

@Floyd, ne bih ni Touarega. Ja bih Q5 mada to nisam do sada precizirao nijednom. :kezo:
A ne bih njega prvo jer mi je to ogromna cena za jedan takav auto (traktor?). Da, rekao sam za VW da je traktor, sto Touareg i jeste - kamion, traktor, vozilo za izvlacenje drugih vozila iz snega, sirovina bez mozga, mogu jos puno lepih poredjenja za njega da napravim. Jeste on dobar offroad, ali tu se zavrsavaju sve njegove dobre osobine u odnosu recimo na X5. Na putu je losiji, a sve ostale stavke stoje kao i za X5 (skupa registracija, odrzavanje, gume, potrosnja, problem parkiranja), s tim sto mi je Touareg nekako "rodjak sa sela" X5-ice i ML-a. :pardon:
Nije da ga ne volim zbog toga (naprotiv, skroz mi je gotivno sto je takva neugladjena sirovina), ali nije za mene... Gotivno mi je da ga vidim po ovakvom snegu kako bezbrizno prolazi i da kazem "Vidi ga Wagen" i to je sve.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Texonja napisao:ostale stavke stoje kao i za X5 (skupa registracija, odrzavanje, gume, potrosnja, problem parkiranja), s tim sto mi je Touareg nekako "rodjak sa sela" X5-ice i ML-a. :pardon:
Odusevljavaju me tvoji opisi :rofl:

Onako sam predlozio, rekoh mozda ti se svidi ako nista drugo ono zbog znaka :)
Naravno Q5 je pravi izbor, to mislim cak i ja i ako ne mirisem SUV-ove.
Sav je nekako kompaktan, ni preveliki, ni mali, ima sportski izgled, cujem i solidno ponasanje na putu a opet je tu ako zatreba da se provoza i van asfalta :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

A6 allroad je majka mara za sve te kuove, iksove, africka plemena...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ti ne odustajes od karavana :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

pa dzipovi su karavani sa vecim klirensom i visim tezistem i ne vidim osim vise pozicije u saobracaju prednost dzipa.

Ako bas hoces prohodnost, kupis nesto tipa allroad, mecku sa 4matic, skodu Scout ili tako nesto i cepaj... + imas normalno odrzavanje, a ne 3x skuplje... Ne volim dzipove, osim za zajebavanje...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Sa prakticne strane si u pravu, ali meni se ne dopada imidz karavana. Tacnije, vise je to imidz koji ja imam u glavi za te automobile, nego sto je vaistinu rasprostranjen imidz. Pruzaju sve sto pruza i limuzina, a opet imaju prakticnost hatchback-a, odrzavanje im je kao za svaki drugi normalan auto, a mogu da ponesu boga-oca... Registracija im je standardna, gume takodje, sve regularno...
... ali ja ih ne volim. Da ne pravim razna bezvezna poredjenja zbog kojih ih ne volim, ali jednostavno ih ne volim jos od zabavista valjda. :D
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Texonja napisao: ali jednostavno ih ne volim jos od zabavista valjda. :D
:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Tex, ja potpuno razumem sve mane BMW-a koje si nabrojao. Iste bih i sam našao. Nešto sam već pisao u temi o karavanima.

Pala mi na pamet, na prvu loptu, suluda ideja. Pošto ćeš ovde em teško prodati BMW-a, em teško naći Q5 ti se lepo spakuj i pravac kod ujaka i tamo izvršiš menajžu. Svi teraju kola u Srbiju, a ti u Nemačku.

E da, batali taj Q5, Subaru outback je prava stvar :mrgreen:
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Daj Yarisa umesto ili kao deo doplate :smesko:
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ta ideja jeste suluda i meni pala na pamet tek kada sam podivljao od pokusaja da prodam novog Caymana ovde za normalne pare, ali je problem sto Nemac mora da plati troskove (porez, posto je carine oslobodjen jer je auto proizveden u Nemackoj ili tako neka prica). Kada on plati porez i plati meni auto, ispadne mu skuplje ili isto nego da je tamo kupio. A zasto bi Nemac kupio auto od nekog iz Srbije? Ajde da je iz Svajcarske ili Belgije, ali iz Srbije? Znas kakav imidz imamo tamo...

@Stevo, mogu ja da trazim i muzicke zelje, ali cinjenica je sledeca - auto koji je skuplji od 5-6 hiljada je u Srbiji JAKO TESKO prodati za cash. Auto skuplji od 20.000 je nemoguce prodati za cash po normalnoj ceni i jedini nacin je da spustis 10-20 ili vise % od realne ILI da uzmes u zamenu nesto. A prodavci i kupci su toliko tvrdi da imam osecaj kao da ne zele da trguju, pa se automobili vuku po oglasima i GODINAMA. Nece da spusti cenu, a auto mu propada i ne vozi se. Budale... Da sam ostao tvrd kao ostali, jos uvek bih imao Boxstera, jos uvek bi mi bio polu-beskoristan i zauzimao mesto u garazi, bio bi mi trosak, a gubio bi na vrednosti. Problem je sto ovako kao ja razmislja mozda 5% populacije. Gazda lokala nece da spusti cenu iznajmljivanja sa 400 na 300 eur po cenu da mu zvrji prazan (i mnogima ostane prazan). Ljudi nece da prihvate realnost jer im se ne dopada. Ici ce bosi ako treba, ali nece da popuste. To ne shvatam... A takvi su i oni koji prodaju kola. Kao da im vredja sujetu da spuste cenu kada vide da ne ide... ili oni ustvari ni ne zele da prodaju tj nije im dovoljno stalo.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Tuaregom nisam oduševljen, ali zato 3.0 TDI V6 je bolesna mašina, njom bi bio oduševljen.
Ne diraj ništa još mesec dana, tj. oglasi BMW za cenu koliko si ga platio, pa ako naleti nešto, tek onda delaj
Kad otopli, uživaćeš ponovo
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

NexT napisao:pa dzipovi su karavani sa vecim klirensom i visim tezistem i ne vidim osim vise pozicije u saobracaju prednost dzipa.

Ako bas hoces prohodnost, kupis nesto tipa allroad, mecku sa 4matic, skodu Scout ili tako nesto i cepaj... + imas normalno odrzavanje, a ne 3x skuplje... Ne volim dzipove, osim za zajebavanje...
Mislim da je ono sto ljudi dosta cene kod dzipova je da ne moraju da spustaju bulju puno iz stajaceg polozaja, samo se transliraju na sediste. :lol: Isto tako i za ubacivanje svega u vozilo, ne moraju se ledja puno lomiti.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zaključana tema