2018 Ford Focus
Re: 2018 Ford Focus
Ok, zaboravio sam kako to izgleda u Srb.
Ovde nema sanse iz druge za ove po parkinzima, ne one velike, ostace trap na njima.
Ovde nema sanse iz druge za ove po parkinzima, ne one velike, ostace trap na njima.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Dobri su to onda menjaci kada hoce lagano da ubace u prvu dok je auto u pokretu (ali bez sale).
Meni je iskreno to nepotrebno maltretiranje menjaca da ispred svakog lezeceg policajca saltam u prvu.
Mada svakodnevno vidjam pacijente koji ispred lezeceg gotovo stanu, ubace u prvu pa predju.
Ovo sve pricam sa aspekta altee koju sam vozio 10godina (6stepeni manuelni menjac), u toku voznje gotovo nikad nisam imao potrebe da ubacim u prvu (sem kod kretanja iz mesta).
Sada sa dsg ista situacija, prvom iskljucivo krece iz mesta, i u toku voznje ne spusta nikad ispod druge sem iskljucivo u jednoj specifickoj situaciji, a to je ako previse usporim, a naglo zabodem gas.
To je jedina situacija gde iz druge automatika odluci da presalta u prvu.
Meni je iskreno to nepotrebno maltretiranje menjaca da ispred svakog lezeceg policajca saltam u prvu.
Mada svakodnevno vidjam pacijente koji ispred lezeceg gotovo stanu, ubace u prvu pa predju.
Ovo sve pricam sa aspekta altee koju sam vozio 10godina (6stepeni manuelni menjac), u toku voznje gotovo nikad nisam imao potrebe da ubacim u prvu (sem kod kretanja iz mesta).
Sada sa dsg ista situacija, prvom iskljucivo krece iz mesta, i u toku voznje ne spusta nikad ispod druge sem iskljucivo u jednoj specifickoj situaciji, a to je ako previse usporim, a naglo zabodem gas.
To je jedina situacija gde iz druge automatika odluci da presalta u prvu.
Taj sam, hvala.ddanijell napisao: 17 Feb 2018, 13:16 Mada svakodnevno vidjam pacijente koji ispred lezeceg gotovo stanu, ubace u prvu pa predju.

Predjem drugom samo one za koje znam da su bas blagi, ali u 90% slucajeva prelazim prvom.
Naravno da ces maltene da stanes preko lezeceg, pa ko voli kada mu lupe amortizeri i prodrnda mu mozak...brze obilazim samo ostrvca i one bas izlizane lezece.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
One gumene ako su razjebani prelazim drugom, ostale najčešće prvom. Ako mi se neko nabije u gepek stanem skroz pa lagano ukoso 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Bas me zanima da li bi se taj "jerk" pojačao ili smanjio chipovanjem motora i znacajnije vecim obrtnim?
Svako cudo za tri dana.
Ja vise to i ne primecujem, sada je tecnije.
Jednostavno menjac je malo specificniji, zivot tece dalje.
Ja vise to i ne primecujem, sada je tecnije.
Jednostavno menjac je malo specificniji, zivot tece dalje.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Bogme, ja njih u trecoj preletimstefanan napisao:One gumene ako su razjebani prelazim drugom, ostale najčešće prvom. Ako mi se neko nabije u gepek stanem skroz pa lagano ukoso

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Jbg, i da neću ja moram lagano jer niska škorpija
A i generalno ne volim da drndam kola, žao mi tudjih kola kad se vozim sa nekim a on pogadja rupe i ne obraća pažnju na ležeće. Skoro sam se vozio sa nekim matorcem u dusteru, ne gleda gde cepa

A i generalno ne volim da drndam kola, žao mi tudjih kola kad se vozim sa nekim a on pogadja rupe i ne obraća pažnju na ležeće. Skoro sam se vozio sa nekim matorcem u dusteru, ne gleda gde cepa

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Mene su učili u auto školi da se ležećem prilazi usporavanjem u drugoj, pustiš da prednji točkovi pređu, maltene staneš, ubaciš u prvu i pređeš i zadnjim točkovima i nastaviš dalje.
Tako i radim kod ovih većih ležećih i gotovo da ga i ne osetim.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
isparavanjem ?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
^
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ispravljeno. Hvala.
Možda je bio i autocorrect.
Možda je bio i autocorrect.
Posetite www.garaza.rs !
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
To je glavna boljka nas, koji imamo debele prste.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Ako si prednjim tockovima vec presao ne vidim svrhu dodatnog usporavanja da bi presao zadnjim tockovima ?trojanac napisao: 19 Feb 2018, 22:51 Mene su učili u auto školi da se ležećem prilazi usporavanjem u drugoj, pustiš da prednji točkovi pređu, maltene staneš, ubaciš u prvu i pređeš i zadnjim točkovima i nastaviš dalje.
Dodao bih samo da za sam trap je jako bitan momenat da ne kocis u samom momentu prelaska preko lezeceg. Znaci ono sta si kocio do lezeceg kocio si i momenat pre prelaska otpustis kocnicu i to je to.
Obicno ulaganim ispred lezeceg , a sama brzina prolaska preko njega nikad mi nije manja od neke minimalne da bih drugom brzinom mogao da nastavim dalje, ali ok to vec mozda 400Nm momenta odlucuje i kod ovog i prethodnog auta.
Mada iskren da budem nailazio sam povremeno u drugim mestima na neke lezece koji su tako visoko napravljeni da tu vise nije upitno prva ili druga jer su tako visoki da to nije normalno. Kace ih ljudi patosom i po njima vidljivi tragovi , i tu bukvalno mora da se premili preko jer ako se i malo brze prednjim tockovima predje, obavezno se zakaci/nasadi patos.