Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Beograd

Post od Ji 4Tze »

Ima neka vest ili članak za rekonstrukciju (privremene konstrukcije od 60 god, lol) Pančevca? Za kad je u planu onda pomeren most preko Ade Huje? To je bilo u GUPu za 2021 ili tako nešto...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nece sigurno pre 2014-2015..
Mislim da jos nema nikakvih zvanicnih najava...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pa cekaju da zavrse "kineski".
E, sa obzirom da treba sagraditi pristupne saobracajnice, kako bi most bio upotrebljiv, bice da to nece skoro... Ne mozemo da asfaltiramo par km autoputa, a ne da napravimo kilometre i kilometre za pristup kineskom mostu. Naravno, tu je i eksproprijacija zemljista (mada je vecinom PKB sa jedne strane), kao i resenje problema sa zemunske strane, jer tipujem da jos pojma nemaju gde ce i kako napraviti prilaz mostu :D
Na kraju ce biti ko sa mostom na Adi. Delimicno zarseni prilazi i kasnije visegodisnje rapetljavanje petlji... Suludo je da godinama nisu uspeli da spoje Zrenjaninki i Pancevacki put, a nije zanemarljiv broj ljudi koji imaju potrebu da cirkulisu izmedju... Dobro, vecina ide preko njiva, a seljaci zalivaju iste i zaradjiju izvlaceci naivcine, ali to nije resenje :kezo:
Jednom sam rekao: Da mi je videti pravi magistralni prsten oko Beograda, pa mogu da 'mrem. Na moju srecu, ako je do toga, zivecu jos dugo, dugo :mrgreen:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Fotografija

Post od snork »

Incognito napisao:
snork napisao:Kako je lep Novi Beograd bio do pre desetak godina, dok ga nisu upropastili prekomernom gradnjom. :(

Evo malo i iz suprotnog smera, godina je 1982:

Slika Slika
Slazem se,mada nije postojalo drugacije resenje jer je stari Beograd vec bio dosta popunjen tako da je NBG bila jedina povoljna lokacija za masovniju gradnju.A mnogo bih voleo da NBG izgleda kao tokom osamdesetih. :(
Ma neka grade, samo ne ovako gusto kako su sada počeli. Na primer, one dve ovalne petlje su katastrofa - suviše male, uske, nepregledne. Izlaz sa auto puta kod Genexa je remek delo i super-funkcionalan u odnosu na ovo novije. Takođe, prostor pored Arene je načičkan stambenim zgradama, kojima tu nije mesto. Naši urbanisti nikako da shvate da deo grada može bili ili poslovan ili stambeni, a da je kombinovanje ta dva vrlo loše. Parkinga opet nema dovoljno, pa nastaje haos na trotoarima i među zgradama. A eto, gradili su od nule, mogli su sve da urede kako treba.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

a vidi gustinu saobracaja... sada bi to izgledalo kao fotomontaza :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Re: Fotografija

Post od NexT »

snork napisao: Ma neka grade, samo ne ovako gusto kako su sada počeli. Na primer, one dve ovalne petlje su katastrofa - suviše male, uske, nepregledne. Izlaz sa auto puta kod Genexa je remek delo i super-funkcionalan u odnosu na ovo novije. Takođe, prostor pored Arene je načičkan stambenim zgradama, kojima tu nije mesto. Naši urbanisti nikako da shvate da deo grada može bili ili poslovan ili stambeni, a da je kombinovanje ta dva vrlo loše. Parkinga opet nema dovoljno, pa nastaje haos na trotoarima i među zgradama. A eto, gradili su od nule, mogli su sve da urede kako treba.
za petlje se slazem. Premale su, a one ograde su postavljene tako da ti tacno seku pogled na kola koja su vec na petlji.

S druge strane za poslovne centre se i ne slazem bas...
Prvo, u Milutina Milankovica cela desna strana je poslovna. Nema ni jednog stambenog prostora. To se onda nastavlja na PC u Vladimira Popovica 38-40, a odmah iza su i Genex apartmani, SC, Hyatt....
GTC u Djindjica 64 je nekada bio usamljen, a sada se uklapa sa Blue centrom, Grawe i Fashion zgradom... I tu ce biti jos gradnje kako stvari stoje, samo ne znam sta ce Beogradu toliko poslovnog prostora.

A cela ideja kao "zivim i radim na Nbg" je po meni odlicna. Ljudi koji su u okolini mogu pesaka na posao... Druga velika prednost su novi hoteli, i blizina auto-puta i aerodroma.
Ranije se, kad je guzva do kancelarije u centru sa aerodroma putovalo po 45+ minuta, a sada se kakvo god vreme bilo stize za 15.

Centar stvarno treba da bude stambeni i turisticki. Da se okrene kulturi, dogadjajima itd...
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Malivuka za predsednika :ludilo: :toppoints:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja mislim da Beogradu fali jos neki shoping mol :mrgreen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Cuj jos neki, more u svakoj ulici po jedan :mrgreen: :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

to obavezno... Mislim da imamo najvise soping centara i benz pumpi po glavi stanovnika :D

a fali nam i poslovnih centara, samo polovina zvrji prazno...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

S obzirom da sam sada u Budimpesti a i bio sam duze vreme, nece biti da BG ima najvise centara po stanovniku :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dragan napisao:a vidi gustinu saobracaja... sada bi to izgledalo kao fotomontaza :kezo:
Doba kada nije bilo benzina na pumpama za slobodnu kupovinu, sistem par nepar prava voznje automobilima samo 15 dana mesecno inace zestoka kazna, kao i bonovi od 20 litara benzina maksimalno po vozilu mesecno.

Tada smo vec bili u krizi koja traje i danas, svetski rekorderi :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ovi znaci što blokiraju pogled na sve više uključenja pobeđuju.

Znam da su debili, ali ovo je za zlatnu medalju za glupost. Bezbednije bi uključenje bilo bez njih.

Tapatalk HD
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Dolazi mi sestra iz MK sa deckom za NG. Beograd je po meni daleko, daleko lepsi preko leta ali nacice se valjda i sada nesto za pokazivanje... decko je prvi put u BG-u i cujem da trazi po netu zanimljivosti... sta biste najpre pokazali tako nekome u ovo doba godine? Evo sta sam ja sve imao u planu (tesko sve doduse):

- obavezno setanje po centru, Knez Mihailova, Kalemegdan pa onda Hram Svetog Save, Ada Ciganlija, Zemunski kej, Gardos, Kosutnjak, Avala i toranj ... mogu da ubacim i eventualni soping po njihovoj zelji (Usce, Delta City), pozoriste, bioskop...

E da, kako bese da stignem gore do Aleksandra na Kosutnjaku iz pravca Dragise Misovica, spustajuci se dole? :zbunjen:
Odgovori