RTS - Konačna opomena pred utuženje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: RTS - Konačna opomena pred utuženje

Post od samo polako »

Mi smo krivi.
Mogu da nas jašu koliko hoće.
Umesto da se organizujemo da pokrenemo sve da se bojkotuje RTS da se ne gleda, odmah reklamiranje ima da padne a samim tim i ekstra profit.
Političari bi se zapitale gde da truju sa svojim otrovima ako se ne gleda RTS i morali bi da nešto promene.
Pa onda da se organizujemo na skupovima ili na suđenjima da se pojavi 50 istih koji neće da plaćaju itd itd.

Fali nama prave građanske neposlušnosti zato nam se i dešava da jedan bizgov, izvinjavam se bizgovima na poređenju sa likom i delom direktora RTS-a, može da bude direktor javnog servisa.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Sto se tice RTS-a,sudkih izvrsitelja... mogu samo da prihvate da mi popuse .urac! :opustanje:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Dosadašnja vlast, prilikom najave novih sudskih izvršitelja naglasio da će im oblast biti naplata računa za telefon, parking kazni, RTS pretplate i ne sećam se šta je bilo četvrto.

Naglasili su da će raditi u prisustvu policije, nisam razumeo da li komunalne ili prave.

Ispada da su njih 30 uposleni samo da uteruju dug iz ova tri primera a svi znamo da postoje znatno teži primeri dugovanja.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

goveda. kod nas u firmu secam se pre par meseci dodjose ljudi iz EPS da seku struju, mi cekaj, polako, kako (inace smo mala, ali postena firma i uredno placamo sve dazbine), ispostavilo se da nam se zaturio zadnji mesecni racun i nismo ga platili (kasnili 15 dana). Ja pitam one ljude iz EPS-a, da li je moguce da jurite i seckate postenim platisama zbog jednog racuna od 6000 din (koliko se secam toliko je bilo), a pogledajte sta se desava u zemlji, sta radite sa duznicima od po vise miliona? kaze, moramo, nas jure nadlezni, i posto nema vajde od jurenja za ovim krupnim duznicima, jure sve zivo, firme narocito. Boze sacuvaj, umesto opomene, oni salju majstora sa klestima. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ma najmanje su krivi oni koji ti dodju na vrata... On zaradjuje za svoj hleb ko i svi ostali... Problem je malo vise u piramidi... Tamo oko upravnih odbora i slicnih...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Tijanić: Ja sam za ukidanje RTS pretplate

Generalni direktor Javnog medijskog servisa Srbije Aleksandar Tijanić, povodom inicijativa da se ukine pretplata na javni servis, izjavio je da oni koji to zagovaraju kriju želju da se Radio-televizija Srbije, suprotno evropskoj praksi, najpre svede na malu, negledljivu radio-televiziju, a potom ukine.

- Nekada je pokazivanje snage ljudi skrivenih iza političkog teatra. Nekad je samo snažan napad gluposti. Ali, medijski gledano, ja sam za momentalno ukidanje pretplate uvedene odlukom srpske vlade i parlamenta još 2002. Ukidanjem, RTS bi bio pošteđen dve trećine napada koji proističu što iz lobističkih grupa, što iz podsticanog ubeđenja mnogih građana da im se neopravdano naplaćuje televizijski harač - rekao je Tijanić.
On je rekao da je prošlog meseca Beograd prikupio fantastičnih 70 procenata moguće pretplate, ali i da procenat naplate u Srbiji, bez glavnog grada, opada iz godine u godinu. Praktično, Beograd i Novi Sad izdržavaju javne servise Srbije i Vojvodine, istakao je Tijanić.

On je rekao i da se protivi prinudnoj naplati TV pretplate i da to nikad nije dobro rešenje.
- Kakvo je to finansijsko rešenje za javni servis da ljudima, bez obzira na pravnu valjanost sudske odluke, uzimaju stvari iz kuća i stanova pa nam donose šporete i frižidere u Takovsku? Šta ćemo, da otvorimo komision – kaže Tijanić.

Na pitanje kako bi se finansirao RTS bez pretplate, Tijanić je rekao "valjda iz budžeta države Srbije.
- Ili oni koji to zagovaraju kriju želju da se RTS, suprotno evropskoj praksi, najpre svede na malu, negledljivu radio-televiziju, a potom ukine. Tu su, na gomili, ljubitelji orijentalnih serija, tajni vlasnici tabloida i tele-tabloida, veliki majstori marketinških loža i politički apostoli strategije držanja Srbije u hipnotisanom stanju - rekao je Tijanić.

On je dodao da na kritike da RTS nema dovoljan rezultat, gleda uglavnom sa podsmehom. Tijanić je podsetio da je RTS sedam godina najgledaniji, kao i da u svakoj vanrednoj situaciji ima više gledalaca nego sve ostale srpske televizije zajedno.
- Ako srpsko milionsko gledalište nije dovoljan argument, neka kritičari ponude bolji kriterijum. Takvi "stručnjaci" potcenjuju sopstveni narod i kao uzor preporučuju neke televizije susednih država u kojima građanski rat sa Srbima još traje - rekao je Tijanić.

RTS je godišnje potrebno 60 miliona evra od pretplate
Generalni direktor Radio-televizije Srbije ocenio je da je javnom servisu za puno funkcionisanje godišnje potrebno oko 60 miliona evra od pretplate i 23 od marketinga, kao i da je ta medijska kuća prošlu godinu završila sa malim dobitkom, ali da ovu neće.
- Za obim poslova i očuvanje punih funkcija javnog servisa, za snimanje predviđenih serija i emitovanje deficitarnih i neprofitnih programa, potrebno je oko 60 miliona evra od pretplate i 23 od marketinga - rekao je Tijanić za internet portal RTS-a.

On je podsetio da država uzima trećinu tog novca za poreze, trećina ide u program, a trećina na plate.
- Prošlu godinu završili smo, uz maksimalnu štednju, sa malim dobitkom. Ove godine, to nam neće poći za rukom - rekao je generalni direktor RTS-a.

Izvor: 24 sata
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Hehe, ja sam za vesala ako cemo tako

TT post
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Centar za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša zatražio je danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ispuni predizborno obećanje i ukine TV pretplatu.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/330033 ... -pretplate
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Ako pokreću neku akciju ili peticiju treba saćekati jesen, sada su mnogi na odmoru ili tek treba da idu ali do jeseni treba to ukinuti!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Ово је класичан пример како неуки новинари обмањују грађане.
Наиме, ове тужбе (предлози за извршење) су одбачени из процесних разлога, односно зато што нису задовољили законску форму (нешто је фалило у тексту или доказима - народски речено).
Дакле, суд није одлучивао о тим предлозима па нашао да нису основани, већ их уопште није узео у разматрање!!!
Тамо где тужбе испуњавају све процесне претпоставке и захтеве (што је огромна већина тужби!) РТС ДОБИЈА СПОРОВЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА!!!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Necu da placam. Novi predsednik je obecao ukidanje RTS pretplate. :) A kada vec pricamo o ukidanju, zna li neko koliko je pretplata rasprostranjena u svetu, tj placa li se BAS svuda ili samo ponegde ili u vecini zemalja ili ... ??
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Za UK -> http://en.wikipedia.org/wiki/Television ... ed_Kingdom

Ima i za ostale zemlje, pa kog interesuje neka čita.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

И то укидање претплате - баш ме занима како ће да поступају са онима који су остали дужни до момента укидања, а још више са онима који уредно измиривали обавезу.
Да ли ће савесни људи поново да испадну магарци?
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Hvala, Methane. Mogao sam naci ovo i sam da nisam bio lenj. :oops:

1) TV licence is generally a hypothecated tax for the purpose of funding public broadcasting, thus allowing public broadcasters to transmit television programmes without, or with only supplemental, funding from radio and television advertisements

2) Two-thirds of the countries in Europe and half of the countries in Asia and Africa use television licences to fund public television. TV licensing is rare in the Americas

@Filipovic, u Srbiji uvek posten ispadne glup. Poslednje sto sam uradio posteno je legalizacija objekta koju smo zapoceli pre jedno 2 god i ne nazire se kraj... Papiri, papiri, papiri, ja im izigravam kurira, nosim tamo-vamo, uplacujem takse znane i neznane. Mislim da je do sada bilo jedno soma eura, ako ne i vise. Ne smem da saberem. A ja sam jedini u kuci govorio kako je to budalastina i kako je u ovoj drzavi najgore biti u pravu, jer kad si u pravu onda ne mozes nista svoje da isteras, a kada si bizgov onda ti niko nista ne moze. A ovi sto nisu i nece da legalizuju (pametni) ce dobiti na kraju gratis legalizaciju (ili za 20-30eur) i jos ce na noge da im posalju arhitektu i papire da im srede. Ne znam dal' ce to biti za 5, 10 ili 15 god, ali tako ce biti.
Vala pretplatu im necu platiti, pa neka mi fendluju televizore! Malo i ja da budem magarcina. Isplati se! :x

BTW, Sokiran sam cenama pretplate u Svajcarskoj (462 CHF) i Austriji (335 eur), kao i Norveskoj (337 eur). :srbin:
Lazo, Floyde, dal' je istina da je tolika pretplata u CH? Prosto ne mogu i ne zelim da poverujem.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori