Ovlašćeni servisi - iskustva !
Re: Ovlašćeni servisi - iskustva !
Sta znam, po meni je OK da se na svakom servisu menja filter vazduha.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na Aurisu se filter vazduha menja na 60,000 ali po potrebi na 30,000.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ja nekako to što piše u servisnim knjižicama računam da može u nekim normalnim zemljama, kod nas menjam sve na svakom servisu, jedino sam filter goriva menjao na svakom drugom ali na prethodnom autu gde sam servis radio na 10 kkm a filter goriva znači menjao na 20 kkm. Sada kada servis radim jednom godišnje na 15 kkm menjam i njega na svakom servisu. I jako me nervira što ovl. servisi po pitanju tih nekih stvari kao prate intervale propisane od strane proizvođača pa evo mojoj ženi na Kiji koja je 2012. ni jedan jedini put nije zamenjen filter goriva samo zato sto jos nije presla 45 kkm kada se on kao menja (iako pise 3 god ili 45 kkm). Mozda to moze u Nemačkoj gde su goriva čista, gde nema toliko prašine na putevima kao kod nas, dosta km se prelazi godišnje i to uglavnom autoputevima a ne kod nas.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Odgovor ovlascenog na to da automobil (Passat CC) ne postize radnu temperaturu (ni priblizno):
Vas automobil poseduje dizel motor koji je energetski veoma efikasan, a napolju su vrlo niske temperature.
Napominjem da ovo nije prva zima tom automobilu, te da je do sada sasvim normalno funkcionisao, kao i to da se svaki dan vozi na medjugradskim relacijama, odnosno nije par km do posla, sa cime su u servisu vrlo dobro upoznati.
Do kraja dana su ipak ustanovili da je kvar u pitanju. Nikad covek ne bi pretpostavio
Vas automobil poseduje dizel motor koji je energetski veoma efikasan, a napolju su vrlo niske temperature.
Napominjem da ovo nije prva zima tom automobilu, te da je do sada sasvim normalno funkcionisao, kao i to da se svaki dan vozi na medjugradskim relacijama, odnosno nije par km do posla, sa cime su u servisu vrlo dobro upoznati.
Do kraja dana su ipak ustanovili da je kvar u pitanju. Nikad covek ne bi pretpostavio

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
To i kumu odgovorili za A4 B8 kao normalno, a ja ne mogu da poverujem u to niti iko normalan moze. A ja vozio B8, par ljudi sto znam voze i niko nema problem da mu temperatura 50c a kad ga przi 70. Menjao je 3 termostata, jena Beru i 2 originala.
Pedja sta je bio kvar?
Pedja sta je bio kvar?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Meni bi bilo vaćarenje da mi ne promene filter vazduha na svakom servisu.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja ga menjam na svakom servisu (koji mi obično dođe u avgustu ili septembru) i u proleće, dakle na svakih 6 meseci otprilike. Vrlo je jeftin a brzo se prlja i nije na odmet.
TT
TT
Nije ni svaki filter isti. Meni je vaćarenje da nešto što treba da traje 30k km izvade na 8k km. Pri tome ECU određuje smesu, ne karburator.
TT
TT
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nije isto ali je kod nas prasine koliko volis. I na 8000 bude prljav.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Mislim da su servisni intervali projektovani prvenstveno tako da motor pregura garanciju, jos i koriste u marketinske svrhe, pa tako daju besplatne servise koji su zapravo minimum odrzavanja, pa smanjuju cenu servisa i produzuju ga, iako u servisnoj stoji da je preporucljivo znacajno skratiti servisni interval ako se auto koristi u gradskoj voznji sa puno startova/zahtevnijim uslovima, a vecina servisira kao da vozi 30k lagano na otvorenom itd.
bmw servisira na 8000 km u okviru besplatnog servisiranja sto je vise nego dobro.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Najgore ako pišu da su ga zamenili a samo ga kompresorom očiste.
Zato trteba gledati u gepek ako stave šta su menjali.
Zato trteba gledati u gepek ako stave šta su menjali.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ako ne može da napravi pravilnu smesu, svaki moderan motor sa prljavim filterom će uraditi šta?
Protokomer ce reagovati, jer ce se zaprljati i nece biti dobra ocitavanja.
Tako da sledi safe mode voznja
Tako da sledi safe mode voznja

Malo preterujete sa odrzavanjem.... to sto je nesto na oko malo zaprljano ne znaci da ne obavlja svoju funkciju, mada ako ko ima para na bacanje samo nek izvoli 
Pogotovo sto mi u srbistanu prelazimo puno sa cenama goriva

Pogotovo sto mi u srbistanu prelazimo puno sa cenama goriva