Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od FitnessGuy »

Znam za stanje u prihvatilištima. Često su još gori uslovi nego da budu napušteni na ulici. Najdraže mi je kada ih neki ljubitelj životinja udomi, pa posle par meseci okači sliku ljubimca i vidim kako kuca/maca uživa u svom novom stanu. Izraz lica i govor njihovih okica lišava nas potrebe da bilo šta kažemo. Puno mi je srce kada pomognem barem jednom životu. Isto tako, mnogo patim kada ne uspem i vidim mrtvu/smrznutu životinju. :( Znam da je ovo borba protiv vetrenjača i da ne mogu/ne možemo pomoći svim napuštenim životinjama ali... Takvi smo. Bude nam mnogo lakše kada znamo da pokušavamo, nego da ništa ne činimo.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Vidi da im napravis neku "kucicu" ako mozes, mozes i najobicniju kutiju u koju ces da stavis neke krpe da im ne bude toliko hladno kada legnu...
Poslednja izmena od Ogi u 11 Feb 2012, 22:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Pokušavao i ne vredi - neko razruši. Tu je parking, pa verovatno to razruše vlasnici garaža ili ovi što parkiraju. Donekle je spas što mogu da se sklone u jednu napuštenu garažu, ali je tu prava gužva, pa možda se zna "ko je gazda" i ko sme da boravi unutra.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Bas su lepi i uopste nisu mrsavi, stavise.
Sta bismo jos mogli da smislimo.............. :huh:
Imao sam iste probleme vise puta a sto se tice udomljavanja, to ide jaaaaaaako tesko, ja sam uspeo letos da udomim nasem drugaru Cika Kuretu jednu zenkicu i presrecan sam zbog toga. I uspeo sam da udomim jednu macu i jos jednog psa pre mnogo godina...

Pretpostavljam da ne zivis u kuci sa dvoristem... a da ih mozda pomeris negde blize tebi, negde gde ne bi rusili kucicu (ko to uopste moze da radi!?) ?
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Nisu mršavi jer ih baš redovno hranim i to baš njihovim potrebama, a ne tek da pojedu nešto. :)
Ja se već dugo bavim ovim nezahvalnim "poslom". Da ne pričam koliko novca mesečno izdvojim za hranu napuštenim životinjama i opet bude malo jer ne mogu sve sam... :S
Najgori deo posla je kada vidim piiiip od ljudi koji me ismevaju, psuju i verbalno napadaju zato što hranim nezaštićene životinje. Kad vidim kako ih ljudi na ulicama šutiraju i gađaju kamenjem/grudvama... :(

Živim privatno, u kući sa dvorištem, ali je dvorište rezervisano za gazdinog psa, a on ne želi više pasa. Zbog toga, pse mogu samo da hranim na ulici, slikam, snimim, objavim na raznoraznim stranama na internetu i udomim. Mačke već mogu privremeno da udomim. Imam svog "stalnog" kućnog mačora(pisao sam već o njemu, tj. o njima), a napuštene lutalice samo na ograničeno vreme dovedem u kuću. I to moram biti jako pažljiv, da ne bih stvarao probleme svom mačku. Sigurno da mu ne prija da se konstantno muvaju po kući nove mačke i mačići. Zato bude u interesu svih da što pre nađem novi dom tim životinjama.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Na to da te pljuju i vredjaju jer pomazes zivotinjama, treba da se naviknes.
Ja sam na takve stvari odavno oguglao i ne obracam paznju kako zbog svog mentalnog, tako i zbog njihovog fizickog zdravlja!!!
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Još novih usta za hranjenje. :S Danas sam ga prvi put video. Uzeo sam ga u krilo da mu se ugreju šapice i tako ga hranio. Baš je mali i meden. Samo da preguramo još 10ak dana teške zime, valjda će biti lakše kasnije. Oglasio sam ga na mnogim mestima.
Slika
Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Matori, pa ti si ziva legenda. :bravo:
Samo ovde nema previse zainteresovanih za tvoju pricu, oni bi to sve najradije potamanili... :? (vise puta javno izreceno)
Drago mi je sto sam nasao nekoga slicnog sebi sto se tice tih stvari... radi sta ti srce govori i koliko mozes, ucini najvise i najbolje sto mislis da mozes i onda ce barem maaalko biti lakse ukoliko se nesto nepredvidjeno dogodi...
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Ma, ne mora niko da se interesuje, ja poštujem različitost. Nemam problema sa tim. :) Bio bi čudan svet da svi volimo iste stvari.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta im kupujes za hranu? (pp granule ili tako nesto)
Kod mene ima u mesari da se kupi pilece mleveno meso, kosti i tako ti otpaci i osteceno mesto, sto se ne moze prodavati ljudima. to sve samelju i smrznuto prodaju. Kosta 30din/kg, a verujem da je bolje od granula, pogotovo za te pare nema sanse da kupis nesto bolje.
Usput da pitam i ove sto drze pse, da li je neko to davao psima? Ne znam da li da mu jos nesto ubacim sa tim? Kukuruz, pirinac, hleb, shargarepu (to sve planiram da ubacujem), da bude raznovrsnije. Do sad sam mu od piletine uglavnom kupovao pileca ledja, pa ih ili skuvam i sameljem sve sa kostima, ili mu isparcam u par komada i dam nekuvano.

Gledao sam Memodovica pre mesec -dva, neki ljudi sklanjaju pse sa ulice, pa ih "izvoze" na zapad, tamo ih udomljavaju. Bilo je nedavno u novinama, kako je neki pas spasio coveka u Italiji :)
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Moja prijateljica drži Pet Shop pa imam jako dobre cene hrane. Kilo granula plaćam 70 din, isto toliko i velike konzerve hrane.
Povezao sam se i sa jednom ženom koja drži privatno prihvatilište. Maksimalno se angažujem na tom polju.

Evo, u petak ujutru bih trebao gostovati u Jutarnjem programu TV Kopernikus. Dovešću neke životinje, pa da pokušamo u programu da ih udomimo. Samo je trenutno prevoz najveći problem... Nimalo mi se ne putuje po ovom vremenu, tj. ne bih ni mogao sa letnjim gumama krenuti.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

nikaragva napisao:Sta im kupujes za hranu? (pp granule ili tako nesto)
Kod mene ima u mesari da se kupi pilece mleveno meso, kosti i tako ti otpaci i osteceno mesto, sto se ne moze prodavati ljudima. to sve samelju i smrznuto prodaju. Kosta 30din/kg, a verujem da je bolje od granula, pogotovo za te pare nema sanse da kupis nesto bolje.
Usput da pitam i ove sto drze pse, da li je neko to davao psima? Ne znam da li da mu jos nesto ubacim sa tim? Kukuruz, pirinac, hleb, shargarepu (to sve planiram da ubacujem), da bude raznovrsnije. Do sad sam mu od piletine uglavnom kupovao pileca ledja, pa ih ili skuvam i sameljem sve sa kostima, ili mu isparcam u par komada i dam nekuvano.

Gledao sam Memodovica pre mesec -dva, neki ljudi sklanjaju pse sa ulice, pa ih "izvoze" na zapad, tamo ih udomljavaju. Bilo je nedavno u novinama, kako je neki pas spasio coveka u Italiji :)

Odlicno!!! Obavezno ubaci i malo povrca kao sto si planirao, mozes i bajatog hleba... Navikne se na odredjenu vrstu hrane, odn na meso, posle nece nista drugo da jede, ovo mu da malo raznovrsnosti i zavara ga...

Fitnes svaka ti cast... Nemam reci... :doubleup:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

http://youtu.be/azagj2ZEY5U
Malo sam se igrao sa dzukcem u zadnjem dvoristu :)
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Sutra ili prekosutra udomljavam mače drugo s leva. :) Hteo sam najpre tigrastog, prvog s leva, ali su vlasnici ipak odlučili da ga zadrže. Onda smo se verenica i ja složili na ovog belog do njega, što jako liči na sijamca. Presrećan sam i jedva čekam da odem do Bg po njega.
Slika
Odgovori