Kurirske službe

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: Kurirske službe

Post od Cherokee »

I ja sam postao malo nezadovoljan AKS-om.

Poslao sam neki paket u BG pouzecem, i naravno nisu smogli snage ni da mi jave da mi je novac stigao...
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Moje misljenje je da je Posta jos uvek najsigurnija
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cherokee napisao:i naravno nisu smogli snage ni da mi jave da mi je novac stigao...
To je izgleda simptomaticno za NS.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Kurirske službe

Post od sasa lbg »

Meni uvek donesu novac u roku ...cini mi se da je to 4 ili 5 radnih dana od preuzimanja posiljke kod AKS.
Ja obicno pitam onog kome saljem nesto sa kojom kurirskom sluzbom zelim da mu posaljem..jer kapiram da neko ko je iz Bora boljje zna kako neka kurirska sluzba funk.u tom gradu.
U 80 % slucaja traze Aks..e sad !?!

HTC
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

U firmi najcesce saljemo AKSom.
Kao sto sam vec pisao, sve cesce im se desava da traze da im donesemo posiljku, jer ne mogu da stignu i slicno...
Pa ako je dostava "od vrata do vrata", mogli su da navedu da su njihova vrata u pitanju :kezo:
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

sa aks-om sam oduvek imao losa iskustva kako prilikom slanja tako i prilikom primanja i povracaja novca (vec sam o tome pisao pa da ne ponavljam).

sa bex-om nisam do skoro imao prilike da saradjujem a onda mi je stigo jedan paket polupan kao iz fronta da je stigo. ne znam da li cu ih ponovo zvati.

post express mi je do sada bio najpouzdaniji. uvek dodju po paket u danu kada ih pozovem, brzi su i ljubazni. ali zadnji put sam imao 4 posiljke gde je trebao novac da mi se vrati, za jednu se vratio, a ove tri jok, morao sam da zovem broj za reklamacije, pa da mi izdiktiraju 100-cifreni broj pa sa njim i licnom kartom u posti, pa cekanje redova, sa saltera na salter da bih dosao do svojih para :x
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Puzo81 napisao:Aks u NS je ok al ukenj s vremena na vreme.

Odem neki dan po otkupninu 100e ,otvori magacioner kesicu a ono nema evritja :o .Kaze u jbt sta je ovo..zove kurira sto je poslao kesicu,ne javlja se.Posle nekoliko minuta izvinio se ,napravili zapisnik i za 24h sam dobio 100e.

Objasnjenje magacionera je bilo da je kurir prilikom pakovanja zaboravio da ubaci 100e u kesicu za povrat.I kesica stize uredno zalepljena a nema kesha :kuku:
Svakako kad primas novac uvek ti otvore pred tobom da se proveri da li je iznos u koverti kao na papiru.
Ja nemam problem sa AKSom u NS, jos ima sad radimo kombije pa me znaju svi. ALi kad saljem za BGD 50% slucajeva se desava da se gume isporuce za 2-3 dana. Pa pravim i sebi opterecenje a i kupcima. Istina uvek su stigle na adresu, ali...
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Da Suke uvek otvore pred tobom nego je problem bio sto kurir u Nosu uopste nije stavio 100jura u onu kesicu.

Na šalteru pošti koja je max velicina paketa da se preda,recimo može li hladnjak od auta ili mora da se zove kurir za takve stvari?

Uvek zaboravim da pitam službenice.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

dag81 napisao:
Puzo81 napisao:Aks u NS je ok al ukenj s vremena na vreme.

Odem neki dan po otkupninu 100e ,otvori magacioner kesicu a ono nema evritja :o .Kaze u jbt sta je ovo..zove kurira sto je poslao kesicu,ne javlja se.Posle nekoliko minuta izvinio se ,napravili zapisnik i za 24h sam dobio 100e.

Objasnjenje magacionera je bilo da je kurir prilikom pakovanja zaboravio da ubaci 100e u kesicu za povrat.I kesica stize uredno zalepljena a nema kesha :kuku:
Svakako kad primas novac uvek ti otvore pred tobom da se proveri da li je iznos u koverti kao na papiru.
Ja nemam problem sa AKSom u NS, jos ima sad radimo kombije pa me znaju svi. ALi kad saljem za BGD 50% slucajeva se desava da se gume isporuce za 2-3 dana. Pa pravim i sebi opterecenje a i kupcima. Istina uvek su stigle na adresu, ali...
E, pa to je - nema tu "ali". Ako je od "vrata do vrata" i "danas za sutra" onda tako mora i da bude. Koga briga za njihove probleme.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ne znam da li smo u ovoj temi pričali o carinjenju pošiljki iz inostranstva i nekim špediterima koji tu uslugu skupo naplaćuju (ili je to bilo na starom forumu), ali evo konačno razjašnjenja da li je angažovanje špeditera za ovaj posao obavezno:

Ministarstvo finansija i privrede -> Pitanja i odgovori -> Carina:

http://www.mfp.gov.rs/pages/faq.php?id=7828

2. Може ли физичко лице само поднети јединствену царинску исправу (ЈЦИ) царинском органу или мора ангажовати шпедитера?
У Царинском закону декларант је дефинисан као лице које подноси декларацију у своје име или лице у чије име се подноси декларација. Истим законом је прописано да декларацију, са исправама потребним ради примене прописа којима је уређен царински поступак за који је роба пријављена, може да поднесе свако лице које је у могућности да допреми робу царинарници или лице које оно овласти. Декларант мора да има седиште или пребивалиште у Републици Србији, осим лица које:
1) пријављује робу за транзит или привремени увоз;
2) само повремено пријављује робу, ако то царински орган сматра оправданим.

Према томе, Царински закон, ни на који начин, не прописује обавезно ангажовање шпедитера у царинском поступку.

-------------------------
Samo je pitanje kako ovo u praksi izvesti, tj. šta je konkretno potrebno.
U međuvremenu, zna li neko nekog jeftinog špeditera (može na pp)? :D
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Apropo postarine za 4 alu felne i gume,1800di nje u AKS-u pa mozda nekom zatreba.
blue
Reactions:
Pridružio se: 28 Jun 2012, 11:06

Post od blue »

AKS najgora moguca solucija u Srbiji ,katastrofa su,vozaci bezobrazni ,uzas zivi,uzimaju proviziju,ako je lomljivo njih to ne interesuje,kaze ide na sopstvenu odgovornost,slao sam jednom tako paket pise lomljivo i on na moje oci baca paket u vozilo,nikad vise aks, post expres jeste da je skup ali gospodski molim lepo
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pre godinu dana nisam imao problema sa Aks-om, slao sam mobilni telefon u NS, a oni meni doneli pare, stalno u kontaktu sa kurirom, došli, odneli-doneli u roku.
Doduše to je jedino moje iskustvo.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Kurirske službe

Post od sasa lbg »

blue napisao:AKS najgora moguca solucija u Srbiji ,katastrofa su,vozaci bezobrazni ,uzas zivi,uzimaju proviziju,ako je lomljivo njih to ne interesuje,kaze ide na sopstvenu odgovornost,slao sam jednom tako paket pise lomljivo i on na moje oci baca paket u vozilo,nikad vise aks, post expres jeste da je skup ali gospodski molim lepo
Sta kod posta ne vidis kako bacaji paket pa zato!

HTC
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Dva pitanja za iskusne, koji su slali Post expressom:

1. da li mi paket stize na naznacenu adresu, ili moram da dignem paket u posti?
2. da li se mogu slati celicne felne Post expressom, i koliko bi mogao otprilike ocekivati cenu usluge?

Malo glupa pitanja, ne zamerite. :mrgreen: Do sad sam slao AKS-om, medjutim nisam zadovoljan njima pa da promenim...
Odgovori