Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Re: Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Post od pedja »

Da li su ti naslovni automobili konačan izbor, čisto da se uvedemo u red?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Izaberi koje god vozilo ti odgovara, ali, svakako ne uzimaj period otplate duži od perioda trajanja garancije.
"Na stolu" imam trenutno jednog koji je na lizing uzeo četiri godine stara polovna kola, po ceni od 51.500,00 EUR, na period lizinga od 5 godina, uz mesečnu lizing ratu od 702,84 EUR.
Posle godinu dana kola se pokvarila ( a opšta garancija istekla ). Kola "leže" već tri meseca.
Ali, lizing rate moraju da se plaćaju.
Tako da - može i Škoda - ali na lizing period najviše do isteka gaancije.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta je taj uzeo, Range Rovera? :)
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

pedja napisao:Da li su ti naslovni automobili konačan izbor, čisto da se uvedemo u red?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Vidi, da se samo ja pitam kupio bih i polovnu Hondu CRV 2017. - 2022., Hybrid naravno. Ali, pošto su mi se polovni automobili (mislim na ispravljanje grešaka oko održavanja prethodnih vlasnika, održavanje, preventivno održavanje...) smučili, da skratim, bolje da uzmem novo koje bi bilo jeftinije kasnije za održavanje , u smislu svi znaju da ih popravljaju, mada ni pojam jeftinije nije ta sve iste vrednosti, čak ni na forumu, ako me razumeš. Sve je mačka u džaku, pa čak i novo vozilo. Mada, nisam toliko isključiv.
Planiram da ovaj auto ostane najmanje 7 godina u vlasništvu.
Znam da bih isključio kineski sindikat, Premium nemačku trojku, romanistički konglomerat brendova uvezan u jedan, dalje Dačiju, Renault ne bih zbog dnevnog padanja vrednosti... Kia i Hyundai su opticaju kao novi...
pedalaš napisao:Izaberi koje god vozilo ti odgovara, ali, svakako ne uzimaj period otplate duži od perioda trajanja garancije.
"Na stolu" imam trenutno jednog koji je na lizing uzeo četiri godine stara polovna kola, po ceni od 51.500,00 EUR, na period lizinga od 5 godina, uz mesečnu lizing ratu od 702,84 EUR.
Posle godinu dana kola se pokvarila ( a opšta garancija istekla ). Kola "leže" već tri meseca.
Ne mogu da uzmem auto na lizing, nisam pravno lice. A i nisam ulazio u tu problematiku lizinga, operativnog lizinga i ostalog, jer znam da ne mogu da se puno "pružim" sa dizajnerskom platom. Ne verujem da bih i mogao da dobijem lizing s obzirom na visinu plate.

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

pedalaš napisao: 04 Feb 2026, 09:44 Kola "leže" već tri meseca.
To nema veze sa lizingom, on time plaća cenu auta koju nije keširao u startu. Mogao je i da plati odjednom 51.500€ i kola bi se opet pokvarila, samo bi u tom slučaju u njih bilo upucano više para od tih 700€ mesečno. Valjda je jasno da rata lizinga nema veze sa održavanjem auta. Po mom skromnom mišljenju, on bi i gore prošao da je isplatio sve odjednom.

E sad, što neko kupi auto i planira da budžet nategne čak i za cenu auta, a troškove posedovanja nekako zaboravi, onda to nije problem ni lizinga ni kratke garancije ni nepouzdanog auta, nego vlasnika.
Имам једно потпитање...
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Heinz napisao: 04 Feb 2026, 09:52 Šta je taj uzeo, Range Rovera? :)
Recimo da je u pitanju vozilo jednog brenda u sastavu VW grupe, a da nije u pitanju MAN ili Scania ...
Brend je potpuno nevažan za pitanje zašto iz perspektive korisnika lizinga može da potencijalno bude veoma bitno da lizing nije ugovoren na period koji je duži od perioda garancije. Tj. zašto je bitno koliko traje garancija na novo vozilo.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Ne znam da li se održavanje škode (u ovlašćenom) razlikuje od VW-a.
Ali mogu da ti kažem da je VW održavanje daleko od povoljnog. Ovlašćeni servisi su dosta skupi i imaju dosta visoke marže za delove...

A i van ovlašćenog je i dalje dosta skupo za 'narodni' auto. Jednostavno sami delovi su dobrano skupi u originalu i održavanje po ps-u košta.
Verovatno su zamenski delovi (ali kvalitetni) povoljniji.

Recimo PUG je jeftiniji za održavanje sa originalnim delovima (govorim o razlici između P508 2.0HDi AT8 vs Arteon 2.0TDi DSG) - ono šta sam ja gledao kada sam upoređivao ta dva modela ranije...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Kad ste već kod toga, evo jedne plaćene reklame.

Slika

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

srdjanyo napisao: 04 Feb 2026, 10:04 Renault ne bih zbog dnevnog padanja vrednosti...
Molim? :D

Po čemu sudiš? Upravo sam pogledao polovne Kadjare istog godišta kao moj i otprilike iste kilometraže (našao sam samo jedan), ima 10.000 km više od mog) i košta 19.600 EUR - a svog sam platio 23.000 - dakle posle skoro 4 godine ne vidim nikakav drastičan a pogotovo ne "dnevni" pad vrednosti... Automobili kao i svaki drugi... :D
Poslednja izmena od Saša u 04 Feb 2026, 10:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Heinz napisao:Šta je taj uzeo, Range Rovera? :)
Bukvalno.

Fizičko lice koje uzima polovan auto od 50+k€ na lizing je zasluzilo sve neprilike koje su ga zadesile.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Za to je operativni lizling zakon - sa mogucnosti otkupa na kraju perioda ...
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Operativni lizing ( pa i sa mogućnošću otkupa) je uvek skuplji od finansijskog lizinga. I to bez obzira koje su dodatne usluge uključene u cenu zakupnine kod tog renta.
Ali, zavisno od ličnih okolnosti, neki ljudi ili firme ipak nadju i neku prednost za sebe u operativnom lizingu.
Barem u Srbiji.
Kao je napolju, to ne znam.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa ima razloga zasto je skuplji - neces da te boli glava - to ima cenu :) Kao i kod novih automobila.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Održavanje novog VWa nije nešto preterano skupo. Imam negde u mejlovima ponudu za T-Roca prethodne gen, taj deo je bio prihvatljiv.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Saša napisao: 04 Feb 2026, 10:28
srdjanyo napisao: 04 Feb 2026, 10:04 Renault ne bih zbog dnevnog padanja vrednosti...
Molim? :D

Po čemu sudiš? Upravo sam pogledao polovne Kadjare istog godišta kao moj i otprilike iste kilometraže (našao sam samo jedan), ima 10.000 km više od mog) i košta 19.600 EUR - a svog sam platio 23.000 - dakle posle skoro 4 godine ne vidim nikakav drastičan a pogotovo ne "dnevni" pad vrednosti... Automobili kao i svaki drugi... :D
To sto si ti nasao na PA ne znaci nista. Treba ti podatak koliko dugo su bili na oglasima pre neko sto su prodati i za koju cenu su prodati. Ne sta vlasnik trazi. Pogotovu sto si nasao jedan kao tvoj. Ako ima 10 koji su mnogo ispod toga, taj jedan je outlier i morace ili da pridje ceni onih drugih ili ce da ceka tog kupca (jednoroga) koji ce iz nekog svog razloga ponuditi nesto priblizno tome.
Odgovori