Ivan napisao:Nemam ja nista protiv vinjete za AP, ali itekako imam protiv vinjete za puteve 1 kategorije.
Послато са GT-N7100
Ok, mogu to i drugačije da definišu:
1. Obaveza uz registraciju je kupovina vinjete za autoputeve
2. Puteve I kategorije - koristi besplatno. Još će i uslugu da učine
Vinjeta za Madjarsku i Austriju ZAJEDNO koja vazi valjda dve nedelje kosta 22e ako se dobro secam.
Neko mi rece da su sada produzili trajanje te vinjete na par meseci.
ftj napisao:Ko putuje dosta njemu se isplati samo tako.
Naravno, neko toliko potroši za mesec dana na putarine.
Konkretno, ja sam cele ove godine dao BG-Leskovac 2x920 din., BG-Šid 2x340 i BG-NS 2x240
Ukupno: 3.000 din.
Meni se vinjeta ne isplati
Sto se mene tice svejedno, po Vojvodini mi svakako ne terba AP, a to sto idem 1-3 puta godisnje juzno od BG bih platio.
Ali ovo za puteve prvog reda
Sta ugrubo spada u te puteve? Neki primer u okolini NS?
ftj napisao:Ko putuje dosta njemu se isplati samo tako.
Naravno, neko toliko potroši za mesec dana na putarine.
Konkretno, ja sam cele ove godine dao BG-Leskovac 2x920 din., BG-Šid 2x340 i BG-NS 2x240
Ukupno: 3.000 din.
Meni se vinjeta ne isplati
Naravno da se isplati ko često putuje. Ko ne putuje opet ima mogućnost kupovine vinjete kraćeg trajanja i sve je to ok. Podržavam vinjete 100% dok su vezane za auto put.
Za puteve 1. reda je budalaština.
Sa povoljnijim vinjetama mozda bi vratili deo teskog transporta koji ide okolnim putevima. Tu je steta visestruka, em ne placaju putarinu, em unistavaju puteve i ugrozavaju bezbednost.
Oni imaju drugu ideju. Da uvodjenjem vinjete za puteve prvog reda onemoguce izbegavanje placanja putarine od strane kamionskog saobracaja. Ova opcija vuce dodatni trosak za sve vozace kojima se vinjeta ne isplati.