Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Stjepa »

Pa smeniše Simića, a presretači behu pod njegovom šapom. Možda ima veze i sa tim, pa dok im je trenutna žurka i iznošenje pehova na videlo deorganizacija u poslu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Moj utisak je da je policija jedva dočekala da im zabrane te kamere jer su ih ometale u obavljanju redovnih aktivnosti.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kamere u presretačima su legalne jer su predviđene zakonom.

Kamere u puntićima nisu bile legalne jer nisu bile predviđene zakonom. Pored toga su teško sranje na kome je nego debelo uzeo pare jer moraju da priđu na 3-5 metara da bi snimili.

Suštinski nemam ništa protiv kamera u svim vozilima ali nek ih zakonom dozvole i nek kupe krštenu opremu kojom će da snimaju sa 50 metara, a ne da mi se lepe na branik.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ma samo treba da izmene zakon da ga usklade sa ustavom i mogu da koriste kamere bez problema. A to da one lepo snimaju sa samo 3-5 metara nije bas istina. Ja sam video uzivo tu kameru i vidi se sasvim lepo i na vece daljine. A policija kad nekog zaustavi oni stanu iza njega 3-4 metara, ali dok nekog jure oni sigurno nece da voze na 2 metra iza njega.. E sad da su mogli da kupe drugacije kamere, verovatno su mogli ali sta je tu je. Mislim koristili su ih godinu dana i nije bilo nikakvih problema ili incidenata...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

trojanac napisao:Najsvežija informacija od kolege koji je vozio zaustavnom kod Arene prošle godine u junu.
Poziv mu stigao u februaru, bio kod sudije, stigla presuda na 50.000 dinara, 14 bodova i 8 meseci zabrane. Cifra je smanjena jer mu je plata već opterećena sa 50% zbog kredita, pa su mu smanjili novčanu kaznu.
Podelili mu na 6 rata.
Posetite www.garaza.rs !
bidzula
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2014, 14:16

Post od bidzula »

trojanac napisao:Najsvežija informacija od kolege koji je vozio zaustavnom kod Arene prošle godine u junu.
Poziv mu stigao u februaru, bio kod sudije, stigla presuda na 50.000 dinara, 14 bodova i 8 meseci zabrane. Cifra je smanjena jer mu je plata već opterećena sa 50% zbog kredita, pa su mu smanjili novčanu kaznu.
Koleginica je platila 60.000 dinara.

Kome može da se obrati da mu se novčani iznos podeli na rate?
Da sam na njegovom mestu sam bih sebi podelio na 20 rata ...mada i i on ako je zentara moze da podeli na 12 rata i nek se ne sekira nista.

Kao sto sam rekao,drzava je u teskoj banani(bice i u mnogo goroj),tako da oni idu logikom daj sta das,bitno da kaplje.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Nije bio zentara kad je vozio zaustavnom, došao do presretača (ovi stajali u zaustavnoj), obišao ih i vratio se ispred njih u zaustavnu. Čudi me da mu nisu lupili maksimalnu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nema to veze, u praksi ti je isti onaj ko cepa zaustavnom iza hitne pomoći kao i onaj koji je pri uključivanju zakači 50m... Svima lupe istu zabranu i bodove, a za pare ko kako iskuka.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

trojanac napisao:Nije bio zentara kad je vozio zaustavnom, došao do presretača (ovi stajali u zaustavnoj), obišao ih i vratio se ispred njih u zaustavnu. Čudi me da mu nisu lupili maksimalnu.
Ne verujem ! :rofl:
bidzula
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2014, 14:16

Post od bidzula »

trojanac napisao:Nije bio zentara kad je vozio zaustavnom, došao do presretača (ovi stajali u zaustavnoj), obišao ih i vratio se ispred njih u zaustavnu. Čudi me da mu nisu lupili maksimalnu.
25 rata po 2000 hiljade i gotova stvar. :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Sreća pa nema kamate kao u banci.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ogi napisao:Ma ne vidim ni da kaznjavaju. Uvek sam se radovao kada vidim da hvataju ove pametne sto voze zaustavnom.
I ja isto. Pre neko jutro na uključenju na Dušanovcu, u smeru prema Novom Beogradu, "Lastin" autobus prošišao zaustavnom trakom brzinom od oko 80 km/h. Bio sam totalno u šoku - autobus, profesionalni vozač... :twisted: Da se neko uključivao u tom trenutku, tačno je mogao da ga ubije...
Ђенерал Јанковић
Markec
Reactions:
Pridružio se: 08 Avg 2014, 09:27

Post od Markec »

Pre svega pozdrav svima, i nadam se da se ispricamo i na nekim lepsim temama. Ajd i ja da se prijavim i da pitam na ovoj temi muka me naterala...

Dakle, klasika Dusanovac-zaustavna-presretac-oktobar prosle godine. Na zalost jesam usao, realno evo vec 12 godina vozim bez i jedne kazne... Kolona, ja kasnim u vrtic s malom, i kao ajd ja cu samo malo 40-50 na sat... Postujem zakone, da se razumemo, ali isto tako cu taj zakon i da koristim da se iz ovoga izvucem ako mogu, jer smatram da je kazna daleko od primerene.

Svakako evo kako se dalje razvija:

- pre 3 meseca dolazi postar prvi put i donosi poziv na adresu kod mojih roditelja, ali ja sam se sa te adrese sasvim regularno odjavio bas nekih 2 nedelje pre toga

- pre 10 dana stize ponovo u sanduce (posto moji preko leta uglavnom nisu tu) da se javim u postu, naravno to je to nema sta drugo da bude, ali oni I DALJE regularno to salju na staru adresu.

Realno zasto sam ja zaista duzan da bilo sta primam na adresi gde NISAM prijavljen? Ne znam šta dalje mogu da ocekujem? Npr. dodju da me pokupe na posao a zakonski gledano ja nisam valjano pozvan nikad? Da li mi daje ovo neku pravnu prednost?

Dalje, ne znam da li ste komentarisali na forumu ovde ranije cinjenicu iz zakona gde se kaze da je autoput:

5) autoput je državni put namenjen isključivo za saobraćaj motocikala,
putničkih vozila, teretnih vozila i autobusa, sa ili bez priključnih vozila, sa
fizički odvojenim kolovoznim trakama za saobraćaj iz suprotnih smerova,
sa najmanje dve saobraćajne trake po smeru i jednom zaustavnom
trakom za svaki smer, bez ukrštanja u nivou sa drugim putevima i
železničkim ili tramvajskim prugama, sa potpunom kontrolom pristupa, na
koji se može uključiti ili isključiti samo određenim i posebno izgrađenim
javnim putem i kao takav obeležen propisanim saobraćajnim znakom....

Kako tamo ovo nije moguce (kontrola pristupa) kako ovo moze biti autoput, kako ono moze biti zaustavna traka autoputa, odnosno kako me mogu teretiti za prekrsaj voznja zaustavnom trakom autoputa?

Svakako ja sam svoju lekciju naucio, ali 8 meseci zabrane u poslu gde svaki dan moram da jurim po gradu i terenu za mene bi bilo vise od kazne...

Hvala vam unapred za svaki savet.

Pozdrav
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

i kao takav obeležen propisanim saobraćajnim znakom....

Imao si znak da si na autoputu.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kontrola pristupa ti je u smislu da imas ulivne rampe tj da ne smeju postojati divlji prikljucci na autoput.
Odgovori