Ne brže od života!
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Ne brže od života!
Ima klip pre ovog izletanja, već je izleteo jednom
Boringly average, but also perfect for school run mums
- BobRock
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014
Da dam i ja svoj komentar, posto auto trke a posebno reli pratim vec 10 godina i bio sam na preko 50 trka sto kod nas, sto i u inostranstvu, cak i na WRC trkama.
Kao prvo na reliju se stoji na sopstvenu odgovornost, sa time sto je organizator duzan da postavi zone zabrane za publiku, a ako to gledaoci ne ispostuju, ili se gledaoci sklanjaju, ili se trka otkazuje tj. nema pocetka dok se ne ispune svi bezbednosni uslovi koji su i propisani elaboratom koji overavaju MUP i FIA.
Inace sto se tice Brdske trke Tara 2012, bio sam prisutan na ovoj krivini, 20m nize od izletanja.
Ko je kriv - pa krivi su svi. I publika i MUP i organizator. Vozac nikako ne moze biti kriv, jer su njemu obezbedjeni uslovi za trku i njegovo je da vozi najbrze sto moze.
Razlog izletanja je prebrz dolazak (172 km na radaru izmereno) i klasicno nosiranje pred krivinu gde je auto otisao preko nosa i izleteo pravo u publiku.
Inace to mesto je najpopularnije za gledanje i tu se sjati vecina naroda pa se mnogi rasporede u prve redove duz krivine. Na mestu gde je vozac izleteo niko pametan ne bi stajao jer je tu direktan izlazak iz krivine (tu je publika kriva). MUP je kriv jer su pustili trku sa publikom tu, a organizator kriv jel nije to mesto obelezio dobro a i redari su bili nemocni pored mase koja se tu skupila. Sve u svemu jedan tuzan dan
P.S. Sto se tice tehnickih stvari, ova krivina je strasno ostra i tehnicki zahtevna, a dolazi se sa najbrzeg pravca na stazi. Prosle godine je upravo Vesnic imao najbrzi dolazak sa 178 na sat i auto mu se otkacio na kocenju ali je uspeo da ga savlada. Yugici dolaze sa 110
Ako vas jos nesto interesuje pitajte
Kao prvo na reliju se stoji na sopstvenu odgovornost, sa time sto je organizator duzan da postavi zone zabrane za publiku, a ako to gledaoci ne ispostuju, ili se gledaoci sklanjaju, ili se trka otkazuje tj. nema pocetka dok se ne ispune svi bezbednosni uslovi koji su i propisani elaboratom koji overavaju MUP i FIA.
Inace sto se tice Brdske trke Tara 2012, bio sam prisutan na ovoj krivini, 20m nize od izletanja.
Ko je kriv - pa krivi su svi. I publika i MUP i organizator. Vozac nikako ne moze biti kriv, jer su njemu obezbedjeni uslovi za trku i njegovo je da vozi najbrze sto moze.
Razlog izletanja je prebrz dolazak (172 km na radaru izmereno) i klasicno nosiranje pred krivinu gde je auto otisao preko nosa i izleteo pravo u publiku.
Inace to mesto je najpopularnije za gledanje i tu se sjati vecina naroda pa se mnogi rasporede u prve redove duz krivine. Na mestu gde je vozac izleteo niko pametan ne bi stajao jer je tu direktan izlazak iz krivine (tu je publika kriva). MUP je kriv jer su pustili trku sa publikom tu, a organizator kriv jel nije to mesto obelezio dobro a i redari su bili nemocni pored mase koja se tu skupila. Sve u svemu jedan tuzan dan

P.S. Sto se tice tehnickih stvari, ova krivina je strasno ostra i tehnicki zahtevna, a dolazi se sa najbrzeg pravca na stazi. Prosle godine je upravo Vesnic imao najbrzi dolazak sa 178 na sat i auto mu se otkacio na kocenju ali je uspeo da ga savlada. Yugici dolaze sa 110

Ako vas jos nesto interesuje pitajte

- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Чисто поређења ради...Gaginh0 napisao:Cuveni prolaz Vesnica od prosle godine kod stajalista sa dolaznom brzinom od 185km/h (prije krivine stoji radar), danas je ovaj izletio sa dolaznom brzinom od 174km/h
Не хулим по возачу, није он одговоран у формално-правном смислу речи, само ми није јасна његова реакција.
Ја ипак мислим да није довољно проучио стазу.
Može biti, ali je meni taj scenario malo verovatan jer micubiši evo ne voze početnici već ljudi koji su dugo u tom sportu, a samim tim mi je teško da zamislim da neko tako iskusan ne zna Taru koja se vozi godinama, a naročito da ne zna tako specifično mesto na koje se dolazi najvećom brzinom u celoj trci, a koje je pri tom i tehnički komplikovano.
Ispada da je on vozio osetno sporije nego Vesnić prošle godine kad je postavio rekord.
No nebitno, suština je da je tuđom greškom troje ljudi mrtvo, a da on neće mirno spavati i da to nije prvi put da se takve stvari dešavaju u našem auto sportu.
Ispada da je on vozio osetno sporije nego Vesnić prošle godine kad je postavio rekord.
No nebitno, suština je da je tuđom greškom troje ljudi mrtvo, a da on neće mirno spavati i da to nije prvi put da se takve stvari dešavaju u našem auto sportu.
Kao sto bobrock rekao, vozac je dosao tu da vozi najbrze sto moze, da se oproba. Ako ce svi tu krivinu prolaziti sa 150km/h, cemu onda trka? 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Vozač nije kriv, ali vidi se po ostalim snimcima da auto nije dobro pripremljen...no, to nije toliko bitno.
@Filipović
Da li si ikad vozio neku trku ili vozio u trkačkom autu, ne u ovoj 8, bilo kom?
Ko ima želudac nek pročita par poslednjih strana sa gonzaracing foruma sa linka koji je Heinz postavio. Videćete šta o svemu kažu vozači i ostali iz auto-sveta.
Jedino, ali jedino dobro što sam pročitao je da je Trovač jako dobro podneo vest da je izgubio nogu i da se zajebava po bolnici i izluđuje doktore i sestre svojim duhom. Sve ostalo je teška katastrofa.
Jedino, ali jedino dobro što sam pročitao je da je Trovač jako dobro podneo vest da je izgubio nogu i da se zajebava po bolnici i izluđuje doktore i sestre svojim duhom. Sve ostalo je teška katastrofa.
citao sam to danas...
Meni je najveci idiot svega ovoga (posto se vec izdesavalo sta se izdesavalo) nacelnik bolnice koji nije ucinio sve u njegovoj moci da Trovac bude helikopterom transportovan za Beograd. Pa je*em mu mater, da je potrebno za igraca Zvezde transportuju digli bi na noge pola Vojske i Policije kako bi ga spasli, a za vozaca se salje je*eni sanitet koji ce se zaglaviti u guzvi

Meni je najveci idiot svega ovoga (posto se vec izdesavalo sta se izdesavalo) nacelnik bolnice koji nije ucinio sve u njegovoj moci da Trovac bude helikopterom transportovan za Beograd. Pa je*em mu mater, da je potrebno za igraca Zvezde transportuju digli bi na noge pola Vojske i Policije kako bi ga spasli, a za vozaca se salje je*eni sanitet koji ce se zaglaviti u guzvi

- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Ма да, у паузама између колоквијума возио сам брдске трке...RS TEAM napisao:@Filipović

Питање је реторичко, шта је поента?
Али да се не враћамо на питање одговорности, ту је све јасно, нико не сматра возача одговорним за погибију људи.
- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
Udes se desio u okolini Kosjerica. Povredjena su dva momka starosti oko 20 god. Suvozac sa laksim, a vozac sa tezim povredama (otvoren prelom butne kosti). Nosili su kacige!
Vozac automobila ima oko 70 god.
http://www.youtube.com/watch?v=UNFbFxMe ... r_embedded
Vozac automobila ima oko 70 god.
http://www.youtube.com/watch?v=UNFbFxMe ... r_embedded
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Dobro su prošli. Ovaj je bio pijan debelo.
Koliko je samo pešaka nastradalo proteklih dana, pa ovo je strašno.
http://www.kurir-info.rs/maloletnik-aud ... nak-373738
http://www.kurir-info.rs/maloletnik-aud ... nak-373738
Pijanog matorca treba streljati a ovog sto je snimao a nije zvao policiju takodje kazniti.