Auto sedišta za decu
Re: Auto sedišta za decu
Ako nekome treba imam stokke izi sleep nosiljku i autosedište koje smo dobili gratis uz kolica. Potpuno novo.
Dogovorićemo se oko cene.
Dogovorićemo se oko cene.
Cybex ima najbolje ocene ali meni se ne sviđa.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Rotor, a koje sedište koristite ako ne to što ste dobili uz kolica?
Posetite www.garaza.rs !
Re: Dobro veče
Jutros u 7h idem iz B.Palanke prema NS, nigde nikog. I prestignu me stara Corsa i stari Punto, u oba auta je bilo po 3-4 dece na zadnjim sedistima,dakle 6-8dece. Nijedno nije bilo u autosedistu ni vezano. Lepo se videlo kroz zadnje staklo kako skaču i igraju se dok blesavi vozač vozi Corsu i Punta 120-130km/h.
Mislim da je u današnjoj Politici pisano o tome.
U manje od 30% kontrolisanih vozila, deca nisu propisno prevožena.
Briga o potomstvu?
U manje od 30% kontrolisanih vozila, deca nisu propisno prevožena.
Briga o potomstvu?

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Samo kad malo obratite pažnju vidite da je situacija katastrofalna po tom pitanju. Najgore su lokalne varijante, samo do vrtića ili škole. Kod mene u naselju vidim svašta. Policija naravno to ne vidi jer nemaju naredbu da kontrolišu. A trebalo bi itekako.
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Akcija besplatnog pregleda autosedišta pokazala je zabrinjavajuće podatke da dečija sedišta nisu pravilno pričvršćena, saopštila je danas organizacija Srpski komitet za bezbednost saobraćaja.trojanac napisao:Samo kad malo obratite pažnju vidite da je situacija katastrofalna po tom pitanju. Najgore su lokalne varijante, samo do vrtića ili škole. Kod mene u naselju vidim svašta. Policija naravno to ne vidi jer nemaju naredbu da kontrolišu. A trebalo bi itekako.
Tapatalk @ Desire 626
Opasno po decu: Većina građana nepravilno vezuje dečija sedišta
U akciji besplatnog pregleda dečijih autosedišta provereno je 27 sedšta. Trećina pregledanih sedišta nije bila postavljena po uputstvima proizvođača, a čak dve trećine, iako su bila postavljena po uputstvima, nisu bila dovoljno pričvršćena, rezultat je kontrole koji su obavili stručnjaci Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja u okviru kampanje Bezbednost nikada nije na odmoru.
"Rezultati koje je pokazala naša akcija su veoma zabrinjavajući. Nijedno od pregledanih vozila nije imalo ispravno namešteno sedište i to znači da nijedno od njih u slučaju sudara ne bi imalo svoju funkciju. Dobra stvar je da samo jedno sedište nije ispunjavalo tehničke propise u vezi sa bezbednošću proizvoda", rekao je direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.
Ne ohrabruje ni činjenica da smo u toku kontrole naišli na nezanemarljiv broj automobila u kojima deca nisu bila vezana uopšte, dodao je Okanović.
Za razliku od drugih evropskih zemalja i regiona, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u Srbiji samo 32 odsto roditelja dece do tri godine koristi autosedište za svoje mališane, a čak 90 odsto njih nepravilno ga postavlja u automobil.
Najveći razlog za to je neinformisanost o tome koliko su autosedišta važna za bezbednost dece u saobraćaju. Zato je i pokrenuta kampanja "Bezbednost nikada nije na odmoru" koja se sprovodi već drugu godinu za redom, a kojoj se priključio i srpski automobilista Dušan Borković.
"Nije važno samo da se sedište kupi već i da ono apsolutno odgovara uzrastu i telesnoj težini deteta, kao i da bude montirano na pravilan način. Samo tako možete biti sigurni da ste uradili apsolutno sve za sigurnost vašeg deteta", rekao je Borković.
Podaci koji ukazuju na to da poslednjih nekoliko godina deca u saobraćaju više stradaju u automobilu, nego kao pešaci je dovoljna da shvatimo da moramo hitno da reagujemo, rekao je Borković.
Autor: Tanjug
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Mladje dete uskoro iz sintezisa treba da pređe u sedište. Te planiram da starijem kupim novo, a mlađe da nasledi Cam Viaggiosicuro Isofix

Nameravam da iskoristim akciju Bezbednost nikada na odmoru i sa 20% popusta u Aksi uzmem Cybex Q2 fix

Moja dilema ja da li je dete od 2 godine i 4 meseca malo za ovo sedište, jer sam negde pročitao da je navedeno sedište za decu od 3 godine? Inače po kilaži odgovara tj ima preko 9 kg.

Nameravam da iskoristim akciju Bezbednost nikada na odmoru i sa 20% popusta u Aksi uzmem Cybex Q2 fix

Moja dilema ja da li je dete od 2 godine i 4 meseca malo za ovo sedište, jer sam negde pročitao da je navedeno sedište za decu od 3 godine? Inače po kilaži odgovara tj ima preko 9 kg.
Najbolje da proba. Mislim da je meni Tadija presao u takvo sediste (X2-Fix) sa manje od 2 godine i da mu je bilo taman.
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Tek sad videh pitanje. Imamo posebno sedište za kolica, ovo je autosedište koje nam ne odgovara. Kupili smo drugi.trojanac napisao:Rotor, a koje sedište koristite ako ne to što ste dobili uz kolica?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
@Ivancho - računaj da će uskoro da krenu i deblje jakne, pa ako dete knap staje u ovo manje sedište možda neće moći kad zahladi.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Meni frka da nije mala za ovo veliko Cybex, bojim se gde ce joj pojas prolaziti. Moracu kao Markoni da probam na licu mesta.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Posle sintezisa, koliko sedista ukupno treba za dete? 3?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
I ja bas gledam da uzmem novo sediste, odnosno 15-36kg. Jos mu je dobar Romer, ali krece u vrtic i moram zbog kola da uzmem jos jedno sediste. Prvo sam mislio da uzmem polovno na kp, ali posle skontam da je bolje uzeti sledeci nivo sedista.
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Šta mislite od 9-36kg sedištima? Razmišljam da uzmem Recaro Monza nova.