Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Grčka

Post od nidza »

Izvadi, da ne bude skuplja dara nego mera. Koje god nerviranje da iz toga proistekne biće višestruko skuplje nego da otkačiš na 3 godine problem.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

NexT napisao:
nixa napisao:
NexT napisao:Sad sam zvao AMS, oni su u fazonu da sve mora da se vadi.

Treba ti medjunarodna vozacka (na granici verovatno nece traziti, al po zakonu moras da imas ako te zaustavi pandur), treba mi ovlascenje za auto bez obzira sto se vodi na oca i sto smo obojica na istoj adresi....

Nek se nose oni malo u... Treba da dam 5500 za 3 papira.
Teško da sva tri papira dobiješ za 5500 :glavomuzid:
dve medjunardone - 2x2000 rsd i ovlascenje 1500rsd ? Bar su to cene sa AMSS sajta.

Za Medjunarodnu se jos lomim dal da vadim. Je*em mu mater, obisao sam celu Evropu, niko mi nikad nije ni ovlascenje trazio, a kamoli medjunarodnu i sad zbog ovih treba da vadim.... :uf:
Nisam skontao da su u pitanju dve medjunarodne... Razumeo sam da su u pitanju Medjunarodna, zeleni i ovlašćenje...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Zeleni imam :)

Negooo.

Dajte neku preporuku za prenociste u Asprovalti ili Stavrosu, posto mi se ne vozi 1800km u jednom danu.
S moje strane bi jedini uslov bili parking i WiFi. I naravno, ne trazim hotel sa 4*.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Tesko da je tamo neko bio u nekom od smestaja koji izdaju sobe na dnevnoj bazi.
Znas i sam da ti ostaje booking...Krece sezona, pitanje je koliko je koliko je njih spremno da daju lezaj na noc, te koliko tebi treba da trazis smestaj na licu mesta. Dakle, bukiras i ne razmisljas.

Ja bih, ako je lepo vreme, probao nesto ovako: http://www.booking.com/hotel/gr/hotel-a ... pa.sr.html

Nije na moru, nema buke, mir i tisina. Opet, blizu je mora, na vodi je i ima spa, masaza i slicno, posle voznje. Smestaj nije nesto wow, ni po sadrzaju, ni po velicini, ali je i cena pristojna. Mozda bih otisao i dalje u kopno, ali to sam ja. Ako hoces pored mora, gde god zabodes, jednu noc ces preguras :D
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Kul je ovo, al mi je daleko od mora.

Idem poslom u Grcku, ostacu dan-dva da izblejim i vracam se za Bg. Posto idem u Ammouliani, Stavros, Asprovalta i eventualno neka okolna mesta mi se cine sasvim kul za tako nesto.

http://www.booking.com/hotel/gr/best-we ... 533c1228X2
ovo mi izgleda ok, sto sam naleteo na booking. Cifra nije strasna, a dobijam ga malo jeftinije od ovoga na booking-u.
Videcu jos ovih dana....
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Šator, dušek i namestiš se odmah na plaži. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ako je samo za par dana, juri nešto na licu mesta, mada jeste lutrija.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

NexT napisao:Zeleni imam :)

Negooo.

Dajte neku preporuku za prenociste u Asprovalti ili Stavrosu, posto mi se ne vozi 1800km u jednom danu.
S moje strane bi jedini uslov bili parking i WiFi. I naravno, ne trazim hotel sa 4*.
Pa odakle pičiš crni druže 1800km?? Jel' to u jednom pravcu? Ti to uzeo zatrku iz Švedske :)

Inače, jedino rešenje ti je da se provozaš Asprovaltom ili tako nekim mestom u blizini i tražiš "Zimmer frei", mada ne vole da izdaju na jedan dan.

Druga varijanta ti je da uzmeš sobu u nekom hotelu, još nije gužva a može se naći i za 30-tak evra, sa sve parkingom i WiFi.
Ja recimo u Prevezi redovno u sred sezone odlazim usputno u hotel na samoj obali za 35€, mada se naravnio najavim unapred. Ovaj kraj koji ti pominješ nisam nikada zašao do sada, pa ne znam situaciju
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Beograd - Novi Sad - Ammouliani - Beograd. Nije 1800, al je 1700 km.

Sutra ujutru cu da vidim za hotel, to i meni zvuci kao najjednostavnije.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Kolega otišao juče za Grčku i kaže da makedonvi ne naplaćuju putarinu ako nemaju da vrate kusur u evrima. :think:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Znaci da ukrupnimo eure :D

Napisah da mi je pre neki dan lik na pumpi naplatio 50 umesto 70 dinara za sok, jer nije imao da mi vrati od 100.
Onda sam uzeo jos nesto, iako je covek odbijao da naplati, kako bi racun izasao 140 i dao mu 150, a on mi opet vrati 50.

Kuda ide ovaj svet :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zamlaćivao te, dok mu je kolega istakao gorivo u kanister umesto u tvoj auto :kezo:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ne znam, on kaže da je ponudio krupnu novčanicu ali da mu je ovaj odgovorio da nema da mu vrati ni u Denarima ni u Evrima ceo iznos i kao vozi dalje.

Ja se ipak ne bih zezao jer znam za slučaj u Srbiji gde su kilometar od naplatne rampe zaustavljali da provere da li ste platili putarinu.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Ovo sam u prethodnim postovima spomenuo kao moguci problem. Stvorice se bespotrebne guzve..a i nece moci svakog kome nemaju da vrate kusur da puste bez naplate.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne znam da li uvek imaju, ali vraćaju u denarima. Ja dobih od brata 200 denara da mi se nađe :)
Odgovori