Ma ok je sve to, ali sta im se ne isplati za 80-200 hiljada? Sta?Velja napisao:Ko ti je kriv što nisi učio pravu školu... Nije kasno, radi na sebi

Ma ok je sve to, ali sta im se ne isplati za 80-200 hiljada? Sta?Velja napisao:Ko ti je kriv što nisi učio pravu školu... Nije kasno, radi na sebi
To je do inflacije. Pre si mogao sa 500e bolje da zivis nego danas sa 700e. Sasvim sigurno.Milos_kg napisao:Sto veca plata, to veci zahtevi i manje para, pa samim tim vece i nezadovoljstvo... bar je tako kod mene![]()
Imao sam mnogo vise para sa pocetnom platom, no sad...
I to za vozace vazi mozda ako su u NISu, a takvih je ne bas puno, a 200k ne znam bas koji nagura, to su vise izuzeci nego pravila. Vozaci su takodje mahom na lizing, plate su tipa 40k, a ti dodaci vise postoje u teoriji nego u praksi.snork napisao:Baš gledam račun... da ti se sestra ne zove možda Jovana Pavlov? Ta mi je na Zmaju 2 nudila Cedevitu.Xepoj87 napisao:Sestra mi radi na Nis pumpi, ima 30.000, na to je prijavljena i dobija 5000 za prevoz i has. Sef pumpe ima 170-200.000 dinara platu, ne znam tacnu cifru.
I da, dobijaju procenat od bukvalno svega prodatog na pumpi. Tako da moze da se nagura i 45k mesecno sve zajedno. Ugovor se potpisuje na 6 meseci.
To je direktno preko Nisa.
Sestra mi radi na Zmaju 2.Ali ok, jadni ljudi, nisam znao da ih tako pritiskaju. Najgori liberalni kapitalizam. Počeću da kupujem sokove na pumpama, da im bar malo pomognem...
A taj šef ima finu platicu... inženjeri u NIS-u imaju 100-120 hiljada. Mada i to veoma varira, zavisno od mesta, položaja, kada je i kako zaposlen. Iako ima dosta partijskih kadrova (i to najviše iz "prethodne" stranke, koja je prodala NIS), moguće je zaposliti se i preko Infostuda. Vozači imaju oko 80000, ali sa dodacima (noćni rad, itd), naguraju i 200000. Čak i za toliku platu kažu "da im se ne isplati da rade" od kada su stavili elektronske plombe na cisterne. Od krađe su imali mnogo više. Sada se svi otimaju za stare kamione, a kada ih više ne bude, verovatno će većina napustiti firmu i otići u freelancere.
koliko sam ja krenuo da se svadjam sa ortakom kad je poceo da mi objasnjava da je nekoj poznanici njegove keve u stvari mnogo teze od uvodjenja solidarnog poreza jer je pre imala 450000 platu u agenciji za nesto a sad joj smanjili na xxxxxx, a jedna kola,druga kola,vikendica ovde... A onima sa 40000 uzmu samo 4-5000, to ni ne oseteMilos_kg napisao:Sto veca plata, to veci zahtevi i manje para, pa samim tim vece i nezadovoljstvo... bar je tako kod mene![]()
Imao sam mnogo vise para sa pocetnom platom, no sad...
Ne postoje elektronske plombe, merači su novi i ne postoji mogućnost da se krade preko njihsnork napisao:Vozači imaju oko 80000, ali sa dodacima (noćni rad, itd), naguraju i 200000. Čak i za toliku platu kažu "da im se ne isplati da rade" od kada su stavili elektronske plombe na cisterne. Od krađe su imali mnogo više. Sada se svi otimaju za stare kamione, a kada ih više ne bude, verovatno će većina napustiti firmu i otići u freelancere.