Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od nikaragva »

Velja napisao:Ko ti je kriv što nisi učio pravu školu... Nije kasno, radi na sebi
Ma ok je sve to, ali sta im se ne isplati za 80-200 hiljada? Sta? :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ma ok, razumem ja profesionalne vozače, krvav je to posao... samo mi se onaj deo sa krađom ne sviđa.

U GSP-u vozači mogu da dođu do 80000, sa dodacima za "šihte" (tako oni nazivaju ne obične smene, već one u vršnom opterećenju). U "Lasti" - plata duplo manja.

Zaključak - uslovi rada i novčana nadoknada se veoma razlikuju u zavisnosti od firme... što smo naravno i inače znali. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Milos_kg napisao:Sto veca plata, to veci zahtevi i manje para, pa samim tim vece i nezadovoljstvo... bar je tako kod mene :zbunjen:
Imao sam mnogo vise para sa pocetnom platom, no sad... :kuku:
To je do inflacije. Pre si mogao sa 500e bolje da zivis nego danas sa 700e. Sasvim sigurno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ali je auto od 15.000e koštao 15.000e i pre i sad.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa nije auto jedino merilo kvaliteta zivota, mnoge svakodnevne stvari su bile dostupnije
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Kako koji, neki košta i manje.
Npr. diler Toyote je ove godine imao moto: "prava vrednost" - što će reći da su do tada drali po ušima :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

snork napisao:
Xepoj87 napisao:Sestra mi radi na Nis pumpi, ima 30.000, na to je prijavljena i dobija 5000 za prevoz i has. Sef pumpe ima 170-200.000 dinara platu, ne znam tacnu cifru.
I da, dobijaju procenat od bukvalno svega prodatog na pumpi. Tako da moze da se nagura i 45k mesecno sve zajedno. Ugovor se potpisuje na 6 meseci.
To je direktno preko Nisa.
Sestra mi radi na Zmaju 2.
Baš gledam račun... da ti se sestra ne zove možda Jovana Pavlov? Ta mi je na Zmaju 2 nudila Cedevitu. :D Ali ok, jadni ljudi, nisam znao da ih tako pritiskaju. Najgori liberalni kapitalizam. Počeću da kupujem sokove na pumpama, da im bar malo pomognem...

A taj šef ima finu platicu... inženjeri u NIS-u imaju 100-120 hiljada. Mada i to veoma varira, zavisno od mesta, položaja, kada je i kako zaposlen. Iako ima dosta partijskih kadrova (i to najviše iz "prethodne" stranke, koja je prodala NIS), moguće je zaposliti se i preko Infostuda. Vozači imaju oko 80000, ali sa dodacima (noćni rad, itd), naguraju i 200000. Čak i za toliku platu kažu "da im se ne isplati da rade" od kada su stavili elektronske plombe na cisterne. Od krađe su imali mnogo više. Sada se svi otimaju za stare kamione, a kada ih više ne bude, verovatno će većina napustiti firmu i otići u freelancere. :)
I to za vozace vazi mozda ako su u NISu, a takvih je ne bas puno, a 200k ne znam bas koji nagura, to su vise izuzeci nego pravila. Vozaci su takodje mahom na lizing, plate su tipa 40k, a ti dodaci vise postoje u teoriji nego u praksi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Milos_kg napisao:Sto veca plata, to veci zahtevi i manje para, pa samim tim vece i nezadovoljstvo... bar je tako kod mene :zbunjen:
Imao sam mnogo vise para sa pocetnom platom, no sad... :kuku:
koliko sam ja krenuo da se svadjam sa ortakom kad je poceo da mi objasnjava da je nekoj poznanici njegove keve u stvari mnogo teze od uvodjenja solidarnog poreza jer je pre imala 450000 platu u agenciji za nesto a sad joj smanjili na xxxxxx, a jedna kola,druga kola,vikendica ovde... A onima sa 40000 uzmu samo 4-5000, to ni ne osete
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

S kim se ti družiš :-)

Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

snork napisao:Vozači imaju oko 80000, ali sa dodacima (noćni rad, itd), naguraju i 200000. Čak i za toliku platu kažu "da im se ne isplati da rade" od kada su stavili elektronske plombe na cisterne. Od krađe su imali mnogo više. Sada se svi otimaju za stare kamione, a kada ih više ne bude, verovatno će većina napustiti firmu i otići u freelancere. :)
Ne postoje elektronske plombe, merači su novi i ne postoji mogućnost da se krade preko njih ;) servisiram im opremu za istakanje,većini firmi koje vrše prevoz nafte i naftnih derivata,a najviše NISu,svaki dan su bar dvojica kod mene u firmi. A što se freelancea tiče neće mnogo da se ovajde.Tako je bilo i kad je Klacs.ka preuzela Lukoilov transport, od 150 vozača,samo 20-30 je ostalo da vozi, ostali su dali otkaz jer su videli da nema 'leba od krađe pod Klacs.kom jer merači zaključani, GPS uvek pod nadzorom,za svako stajanje dužeo 3 minuta van pumpe piše se zapisnik itd. Kad im zaključam merače, ni oni koji su ga projektovali ne mogu da zakinu gram :)

Jedna anegdota : po preuzimanju Beopetrola , došao jedan od direktora Lukoila da se upozna sa vozačima, i ulazi na parking. Pita on jednog od direktora Beopetrola čija su ovo kola . A na parkingu nijedan auto jeftiniji od 15-20 hiljada maraka. Kaže mu ovaj , to su vozila vozača. Kad će rus : a, neće da može više ovako :kezo:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Elektronska plomba = taj zaključani merač koji loguje sve živo, uključujući i GPS koordinate. Info je inače iz Mercedes Benz Srbija i Crna Gora (dok je postojao do pre par meseci). NIS-u su prodali i održavali mnogo kamiona, pa su upoznati i sa prikolicama (cisternama) koje vuku.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Aha, tako je zovu . Ok , to je to. merači su najnovije čudo tehnike, jedan glavni koji kontroliše dva pomoćna i nema teorije za bilo kakvu krađu.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Za ovu temu :

https://www.youtube.com/watch?v=ZKLOHIuwd8I
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions: