Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Letnje gume

Post od carov2 »

TheWickerMan napisao:Samim komentarom "nikad nisam koristio letnje gume" diskvalifikovao si samog sebe iz dalje diskusije. Voziti zimske gume leti je maltene jednako opasno kao voziti letnje zimi
Zaboravio si "i niti me zanimaju".

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

:kezo: mrzelo me da kucam, olenjio sam se

A170, baš mi je drago, što kaže Nidza, vidi se uticaj foruma, malo po malo menjamo svest
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Uzeo (narucio) na kraju S1 Evo 3...
Hteo sam GY ali imao Asymetric 6 samo za pozadi. Napred bi morao asy 5...
Conti nisam hreo zato sto bi ih pojeo za jednu sezobu pozadi. Michelin (4s) za preko 300e skuplji po setu i mislim da ne vredi toliko.
Ta nova Hankook (evo Z) ne znam kakva je niti koliko se brzo trosi pa nisam hteo da experimentisem...
Korisnik 11
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2025, 19:16

Post od Korisnik 11 »

Pozdrav, treba mi savet za kupovinu letnjh guma, 225 60 17, SUV u pitanju IX35,

Nema jos velikog izbora na kemoimpexu, razmisljam se izmedju Dunlop Sport response ili laufen S FIT +, auto se vozi 15 - 20k godisnje sa dosta odlazaka do Cg. Da li da placam kvalitetnije gume za tu kilometrazu ili laufen radi posao, cak sad gledam GY Efficientgrip2. Kapiram da treba platiti kvalitet i da su bitna stvar gume ali da li je tolika razlika u kvalitetu?

Prethodne gume Turanza 005 pojedene sa unutrasnje strane posle 3eg leta i ostavljene u beogumi, racunao sam nisu 30k presle, pripisacemo to trapu iako videh isti problem ovde u prethodnim objavama.

Hvala unapred na odgovorima
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Sve zavisi od tvojih navika, stila voznje, da li je vise gradske voznje ili AP
Uvek je bolje imati kvalitetniju gumu ali taj kvalitetet (i ime) kostaju...
Ako je razlika u ceni ok sto se tebe tice onda bolje uzmi nesto bolje.
A i pitaj Subića mozda ima neku akciju u tvojoj dimenziji :cool!:
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Korisnik 11 napisao: 12 Mar 2025, 09:45 Pozdrav, treba mi savet za kupovinu letnjh guma, 225 60 17, SUV u pitanju IX35,

Nema jos velikog izbora na kemoimpexu, razmisljam se izmedju Dunlop Sport response ili laufen S FIT +, auto se vozi 15 - 20k godisnje sa dosta odlazaka do Cg. Da li da placam kvalitetnije gume za tu kilometrazu ili laufen radi posao, cak sad gledam GY Efficientgrip2. Kapiram da treba platiti kvalitet i da su bitna stvar gume ali da li je tolika razlika u kvalitetu?

Prethodne gume Turanza 005 pojedene sa unutrasnje strane posle 3eg leta i ostavljene u beogumi, racunao sam nisu 30k presle, pripisacemo to trapu iako videh isti problem ovde u prethodnim objavama.

Hvala unapred na odgovorima
Ja sam u prvoj ugradnji imao letnji Bridgestone (235/65 x 18) i sada sam uzeo letnji Michelin. Verujem da ni jedne, a ni druge nisu nekih posebnih perfomansi, ali rade posao za moj način upotrebe.
U kombinaciji sa korišćenjem zimskih guma, mislim da taj stari Bridgestone nije bio vožen više od 25-30.000 km, a već je bio spao dubinom profila na oko 5 mm, pri čemu uglavnom ne vozim agresivno.
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Posto sam polomio 2 felme i iscijepao 2 gume, trebaju mi sad 4 nove ljetnje. Nijesu ostale 2 iste tako da otpisane su a ne bih pario novo staro.

Sta mi preporucujete ili je svejedno od premiuma, imao sam bridgestone potenza sport pa da gledam continental preimumcontact, michelil pilot sport 5, bridgestone iste, gooodyear neke? Stagod bude najjeftinije od ovoga? Ili ima neka jeftinija da je na tom nivou? Na gumama i kocnicama se trudim da ne stedim jer sam imao negativna iskustva vise puta.
Gdje cu najbolje proci s kupovinom i ugradnjom, preporuka i za to.
Prosli put sam uzeo i felme al sad necu da investiram opet jer auto je staro sad sesta godina, jos malo i ici ce na zamjenu, pa samo gume.
225 45 18 i 245 40 18 naprijed i nazad
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Kad bi te jos razumeli lakse bi ti savetovali. :mrgreen:.

Sta zelis? Top gume, ili jeftino a iole ok jer ide auto u prodaju? Ako ovo zadnje uzmi kumho ps72 ako ima kod vas, vrlo solidne, a jeftine gume. Ako prvo conti, bridgestone, michelin... Tim redom.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

I pojasni kako će auto ići sa 2 felMe i 4 gume?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

N_L
Reactions:

Post od N_L »

Imam drugi set felmi na koje su zimske gume, sad ce na njih ljetnje a necu nove felme da uzimam.
Nece ni na prodaju jos koju godinu pa zato sto bolje gume trazim.
Znaci otprilike kako sam i mislio da gledam, pa gdje jeftinije ubodem?
Prosli put kad sam bio u cg uzimao sam u bosnu jer u cg je ponuda guma goli k plus sam vratio pdv, za Srbiju nemam pojma, BG konkretno al proguglacu ako nemate neku spec preporuku.

Trebao sam malo jasniji biti :)
Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ipg, planeta guma, kemoimpex. Gde nađeš jeftinije.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

U odnosu na pre mesec dana svi su ljudski podigli cene, neki i više puta.
aleksandarrr
Reactions:
Pridružio se: 28 Nov 2019, 20:46

Post od aleksandarrr »

ja sam malo pročešljao po kupujem-prodajem i naletim na dve nove Continental UltraContact, 47/24 dot za 14.000
nema fiskalni, nema garancije ali nisam mogao da ne kupim
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Valjaju li michelin Primacy gume? Pretpostavljam da su dobre za obicnu voznju, bolje za touring od pilot sporta, ali bi li izdrzale i malo zivahnije poduhvate, sport mode i malo brze BG-CG voznje, ne znam jel tu razlika drasticna pa da forsiram neke druge? Ove me izadju oko 600 minus pdv 17%

Generalno 85% voznje mi je kroz grad sad a cesce avionom odem za CG no eto ako nekad krenem pa i malo gas da pustim, nikakvo pretjerano izivljavanje al ono..
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Imam »Pilot Sport 3«, u mojoj dimenziji se ne proizvode novije iz »Pilot Sport« linije, a ko je poredio u istim tvrdi da »3« ima više direktnosti na komande, te daje više informacija i uopšteno bolji osećaj na volanu od »4« i »5«. Međutim, po meni, ove su upravo na tom polju veoma veoma loše. I u krivinama baš preterano mese. Realistično, svojstvima pripadaju gumama jasno orijentisanim na udobnost. Ne čak ni HP ili turističkim.

Tako da se ne bih osmelio da kupim neki »Mišelin« koji je projektovan kao manje sportski. Šta više, ni »Pilot Sport«, izuzev možda-možda »S« ili »Kup«.

Sa druge strane, stvar se sa »3« osetnije popravlja na kiši i uopšteno hladnijem vremenu, donekle. I povišenim pritiskom, koji mi je +0,4 do +0,6 bara u odnosu na druge gume. Smesa u vožnji ostavlja utisak vrlo lepljive ali konstrukcija — balona.
Odgovori