Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
Re: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
Na tu temu: sinoć sam odgledao Dunkirk, za mene je odličan.
I za mene.
Darkest Hour je inače odličan a još bolji kad se gleda posle Dunkirka.
I još dva komentara:
Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju - hm, ok ali očekivao sam više, u smislu kompletnije priče. 3,5/5
Wind River - odličan, bolji od očekivanja, ovaj je kompletan
. 4,5/5
Darkest Hour je inače odličan a još bolji kad se gleda posle Dunkirka.
I još dva komentara:
Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju - hm, ok ali očekivao sam više, u smislu kompletnije priče. 3,5/5
Wind River - odličan, bolji od očekivanja, ovaj je kompletan

- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ja za Dunkirk jos ne cuh da neko kaze da je onako, osrednji. Ili im je sranje ili prva liga
Ja planiram sutra da odgledam njega i Darkest Hour. Mozda i The Death of Stalin ako bude bilo vremena i volje

Ja planiram sutra da odgledam njega i Darkest Hour. Mozda i The Death of Stalin ako bude bilo vremena i volje

Znao sam šta je tema filma, igrom slučaja sam prvo odgledao Darkest Hour pa Dunkirk. Ok kombinacija ispala.
Istorijski off: koliko sam shvatio, Hitler je praktično stao kad ih je okružio, očekivajući možda nešto od Čerčila? Vazdušni napadi, podmornice nisu stali... ali kopnom jeste. A mogao je maltene sve da ih satre?
Istorijski off: koliko sam shvatio, Hitler je praktično stao kad ih je okružio, očekivajući možda nešto od Čerčila? Vazdušni napadi, podmornice nisu stali... ali kopnom jeste. A mogao je maltene sve da ih satre?
Očekivao je da će da se završi rat tj da će Englezima da bude dosta i zato ih nije satro. Legenda kaže da je Čerčil to sprečio, a da su Halifaks i Čemberlen hteli da pregovaraju...
Englezi su očekivali invaziju, to je bilo malte ne gotova stvar. Čak su i plovila bila pripremana sa Nemačke strane.Heinz napisao: 24 Feb 2018, 23:26 Znao sam šta je tema filma, igrom slučaja sam prvo odgledao Darkest Hour pa Dunkirk. Ok kombinacija ispala.
Međutim, Hitler je(naime) popustio pod Geringovim ubeđivanjem da može slomiti Englesku vazdušnim napadima. Bili su jako blizu, međutim ko zna zašto su popustili kad su trebali im dokrajče avijaciju.
Interesantan je dokumentarna serija na History kako su ljudi vodili farme za vreme rata, kako je država regulisala šta se gaji itd.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Hitler nikad nije želeo rat sa Engleskom, čak ih je optuživao da su agresori jer su oni objavili rat Nemačkoj.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
A ja mislim da nikada nećemo sazmati pravu istinu. Odnosno, možda je i znamo, samo je pitanje koja je od svih informacija koje se serviraju iz "pouzdanih istorijskih izvora".
TT
TT
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Dođoh sad sa premijere Ederlezi Rajzing. Plus, video Stoji uživo
Minus - film. Sa tehničke strane sam dobio i više nego što sam očekivao, naravno uzimajući u obzir da je ipak B produkcija. Vizuelni efekti i CGI solidni, u rangu sa sličnim B SF ostvarenjima, a za naše uslove odlični. Muzika odlična.
Ono gde je omanuo je scenario. Priča mi je tanka i puna nelogičnosti. Sve u svemu ne dajem. preporuku za gledanje, a kome se gleda Stoja ima je i drugim filmovima

Minus - film. Sa tehničke strane sam dobio i više nego što sam očekivao, naravno uzimajući u obzir da je ipak B produkcija. Vizuelni efekti i CGI solidni, u rangu sa sličnim B SF ostvarenjima, a za naše uslove odlični. Muzika odlična.
Ono gde je omanuo je scenario. Priča mi je tanka i puna nelogičnosti. Sve u svemu ne dajem. preporuku za gledanje, a kome se gleda Stoja ima je i drugim filmovima

- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Gledao 12 Strong, dobar film.
Juce samo on valjao na repertoaru.
Bio trejler za Sicario 2, ko nije gledao Sicario obavezno da skidaloaduje.
Juce samo on valjao na repertoaru.
Bio trejler za Sicario 2, ko nije gledao Sicario obavezno da skidaloaduje.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Meni je dunkirk upravo to. "Onako". Mnogo se igralo na estetiku. Radnja je jednostavno suviše linearna, likovi nedorađeni, baš ništa pa ni iznad proseka.Kornjaca Rade napisao: 24 Feb 2018, 22:52 Ja za Dunkirk jos ne cuh da neko kaze da je onako, osrednji. Ili im je sranje ili prva liga![]()
Od svih oskarovaca odgledao sam skoro sve, osim 2. 3 Bilborda je bez konkurencije. Shape of the water je glupost, ukratko. Poprilično besmislen film koji ne uspe da izazove bilo kakvu interakciju i emociju kod gledaoca, kod mene barem nije. Get out dosta zanimljiv sa par baš jakih scena (NIKAKO ne gledati trailer! To u stvari važi za bilo koji film. Ja bukvalno filmove koje skinem gledam tek kada u potpunosti zaboravim plot), Lady Bird je simpatična priča o odrastanju, pubertetu, odnosu roditelja i adolesenta svakako vredan gledanja, Phantom Thread sa umetničke strane fenomenalan (soundtrack, kostimografija, kamera), dramski pjednostavno dosadan. Likovi su eksentrični ali u tome previše monotoni i manjka im višedimenzionalnosti. Ako zbog nečega, odgledati ga zbog poslednje uloge Daniel Day Lewisa koji je meni bez konkurencije najbolji glumac ikada, a sada je već u glumačkoj penziji.. Takav lik i talenat rađa se jednoom u 100 godina.
Gleda li ko Travelers, meni skroz simpaticno, privodim kraju prvu sezonu.
Ja, dobar sci-fi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Dobro, za tebe nisam ni sumnjao 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.