Ne brže od života!
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Ne brže od života!
Imaju fore da zaustavljaju malo skuplje automobile da probaju da izickaju hiljadarku.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To je tako Heroj ali ja razumem zasto imas odbojnost prema toj cinjenici.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Dobro, pogresio sam u kucanju, nemoj da se hvatas odmah za to kao alkoholičar za flasu. Na Audi Q7 sam mislio. I to ih je oduvao onako u stilu - moze mi se, kakva bre policija i zakon.Xepoj87 napisao:Znaci, predlazes da se ljudima sa jeftinim kolima prastaju prekrsaji?
Ne postoji Audi Q6.
Nisu ga zaustavili samo zato sto su vec zaustavili nekoga.
Te izmisljotine da gaze samo sirotinju zajebi, jer nemaju veze sa zivotom.
I mogao bi da prestanes da smaras u svakom drugom postu o tome kako ima ljudi koji nemaju pare, i da od svakog posta pravis opelo, pogotovo kada nema veze sa temom.
Sent from my Sony
Ne znam u kojoj zemlji ti zivis. Naravno da ne odobravam prekrsaje nikome, objasnio sam vec to, ako nisi procitao.
Ja za razliku od tebe i nekih ovde, ne dajem sebi za pravo da sudim ljudima koji mnogo losije zive od mene, govoreci kako moraju da postuju zakon.
Zamisli da imas kuci zenu i dvoje dece. I da (hajde necemo bas najsocijalniji slucaj da uzmemo) oboje imate po 20000 platu. I sa 40000 trebas da nahranis četvoro usta i obuces decu, zenu i sebe, platis stan i komunalije, platis ratu za kredit,... I imas tako nekog krsa koji ti stoji da ti se eto nadje, kada nemas izbora i onda te zaustavi pandur i radi ti ovo o cemu pisemo.
Da li je moguce da si toliki snob da to ne mozes da razumes?
Milioniti put - posedovanje kola nije socijalna kategorija.
Ako možeš da održavaš auto ispravnim u meri da ne ugrožava druge onda i vozi, ako ne možeš nemoj voziti.
Nema tu mesta za socijalne priče i patetiku.
Ako možeš da održavaš auto ispravnim u meri da ne ugrožava druge onda i vozi, ako ne možeš nemoj voziti.
Nema tu mesta za socijalne priče i patetiku.
- TDI
- Banned
Pajo, hajde brate, sa tim parničarskim forama, oladi malo...
Ima, nego vi snobovi i tatina i mamina, a oduvek pazena i mazena deca koja su imala sve sto su htela, to ne mozete da shvatite. Ja vam se duboko izvinjavam, ako nije tako, ali po vasim postovima samo moze da se kaze da je bas bilo tako. Da je u ovoj zemlji zakona i pravde, takvo detinjstvo i zivot bi svako dete i čovek trebali da imaju.
Ti, Xeroj, ja...bilo ko ovde od nas, nemamo prava da sudimo ljudima koji zive mnogo gore od nas da trebaju da postuju zakon, a koji zive u nemastini.
Da bi nekome drzali slovo u tom smislu, taj neko bi morao da bude minimum kao mi.
Izvinite sto sam vam se obratio ovako, povukli ste me za jezik.
Ima, nego vi snobovi i tatina i mamina, a oduvek pazena i mazena deca koja su imala sve sto su htela, to ne mozete da shvatite. Ja vam se duboko izvinjavam, ako nije tako, ali po vasim postovima samo moze da se kaze da je bas bilo tako. Da je u ovoj zemlji zakona i pravde, takvo detinjstvo i zivot bi svako dete i čovek trebali da imaju.
Ti, Xeroj, ja...bilo ko ovde od nas, nemamo prava da sudimo ljudima koji zive mnogo gore od nas da trebaju da postuju zakon, a koji zive u nemastini.
Da bi nekome drzali slovo u tom smislu, taj neko bi morao da bude minimum kao mi.
Izvinite sto sam vam se obratio ovako, povukli ste me za jezik.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Moji dok nisu imali, vozili su se GSPom..
Ko nema da odrzava auto toliko da je isprivan i bezbedan ne treba ni da ga ima.
I tu je kraj svake filozofije...
I tvoja deca mozda budu mamina i tatina, pa razmisli kako se obracas drugim clanovima..
Ko nema da odrzava auto toliko da je isprivan i bezbedan ne treba ni da ga ima.
I tu je kraj svake filozofije...
I tvoja deca mozda budu mamina i tatina, pa razmisli kako se obracas drugim clanovima..
Brzine idu u H-a !!!

- TDI
- Banned
U teoriji jeste tu kraj filozofije, ne kazem.
A sto se ovog drugog tice...Daj Boze da sva nasa deca budu mamina i tatina, pa da mozemo da im omogucimo sve sto im je potrebno i da nikad ne osete krizu i lose stvari, vec da uzivaju bezbrizno dok je vreme za to.
Svim ovim ne trazim opravdanje za sebe, ja jos nisam taj peti koji je gladan. Da mene zaustavi policija i da me pita iz kog razloga mi ne radi svetlo, imala bi puno pravo da me kazni.
A sto se ovog drugog tice...Daj Boze da sva nasa deca budu mamina i tatina, pa da mozemo da im omogucimo sve sto im je potrebno i da nikad ne osete krizu i lose stvari, vec da uzivaju bezbrizno dok je vreme za to.
Svim ovim ne trazim opravdanje za sebe, ja jos nisam taj peti koji je gladan. Da mene zaustavi policija i da me pita iz kog razloga mi ne radi svetlo, imala bi puno pravo da me kazni.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
To je zajeba*anje sa svojim i TUĐIM životom. Nema opravdanja.
Mozes ali van javnih puteva. Na nekom privatnom rancu na primer mozes do mile volje da sazaljevas...TDI napisao:Mozes da se sazalis na ljude sa starim automobilima gde je trula instalacija, koji imaju po 30, pa i vise godina, a i dalje se kotrljaju po putu..McGruja napisao:I onda se sazale na budalu i puste ga, jer nema para, a može da ubije
Evo ja vozim auto koji se skoro pa uklapa u tih tvojih 30 godina i tehnicki je ispravan, ukljucivo i izduvne gasove.
Sada je dobio 4 nove gume da bi zadovoljio potrebnu dubine zimske sare, to prosto tako mora.
Kada ne bude mogao da bude ispravan sa novcem i sposobnosti koje imam da ga odrzavam on ide na parking a zatim pod presu.
Nema sentimentalnosti sa opasnim uredjajima, a auto jeste takav, koji ugrozava zivote ako nije ispravan i bezbedan po okolinu.
Nemanje ispravne signalizacije je jedan bedan izgovor, znam coveka koji je vozio Reno 4 sa podosta godina a inace je prilicno bogat i novca ima.
Jednom sam ga cuo kako prica da mu je neko sve po spisku na Brankovom mostu po nekoj kisi jer nema nijednu sijalicu pozadi da radi, ni stop svetlo.
I ja kazem, adje daj mi da pogledam, da sredim, ti samo kupi/ plati tih nekoliko sijalica ostali materijal i moj rad ja dajem gratis.
I odbije, naljusti se skoro, nece. Kaze moze i ovako. Prijatelj mi je ali je budala na kvadrat po ovom pitanju.A covek ima ogromno vozacko iskustvo, penzioner, nacionalna penzija, akademija.Obrazovan. Nije neki nepismeni balavac.
Problem sa takvim stvarima oko sitnih neispravnosti koje su jeftine je obicno u glavi a ponajmanje u novcu.
Ako neko ima za gorivo za taj neki auto kako reče "krš da mu nađe" ima i za održavanje. Kad sam ja bio u nezavidnoj situaciji nisam ni pomišljao na "da mi se nađe", strogo GSP. A bilo je potrebe, naravno još kako. Stvar je u osnovnoj kulturi, mentalitetu, poštovanju i sprovođenju zakona. Ljudi ne shvataju da pod guzicom imaju spravu od blizu 2 tone koja ubija...
- TDI
- Banned
Kako ti druze sviras...A šta (nedaj Bože nikome) da zivis u nekoj zabiti gde jedva imas prodavnicu, a apoteku ni u najavi, a autobus ide na sat vremena uz srecu da se ne pokvari, a kuci imas dete kome je lose i hitno je potreban taj lek. I šta bi? Čekao sat vremena autobus i vratio se ko zna kad? Ili upalio to sto imas i za pola sata doneo svom detetu lek? Daj, nemoj da mrsimo...
Ili nemas drva, a ja, tvoj drug, imam. Tvojoj porodici je hladno u kuci. I ja se ponudim da ti dam drva da bi imao da se ugrejes. I recimo, nemam auto da bi ti doterao, a ti imas krs, kakav-takav, koji moze da obavi tu radnju. I sta bi radio?
Ili nemas drva, a ja, tvoj drug, imam. Tvojoj porodici je hladno u kuci. I ja se ponudim da ti dam drva da bi imao da se ugrejes. I recimo, nemam auto da bi ti doterao, a ti imas krs, kakav-takav, koji moze da obavi tu radnju. I sta bi radio?
Poslednja izmena od TDI u 27 Okt 2015, 20:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Zar nije od 1986.?dragvorl napisao:Na vozilima prvi put registrovanim u Republici Srbiji nakon 1. marta 2011. godine moraju biti ugrađena i izvedena zadnja svetla za maglu prema jednoobraznim tehničkim uslovima, osim za vozila vrsta L, T, C, R, S i K.nikaragva napisao:
Zadnje svetlo za maglu na tehnickom moraju SVI da imaju. Prednja nisu obavezna.
Tada su i Zastave dobile kao serijski deo opreme usred one velike krize, a oni to ne bi stavljali kao opremu ni u ludilu da ne mora.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kaže registrovanim, ne proizvedenim
Da , registrovanim a naravno i proizvedenim po tom standardu.
Oni ranije pre toga registrovani mogli su da nastave koriscenje i dalje registruju.
To je bese po ECE normativu uvedeno kao deo homologacije. Kao i oznacavanje stakala i jos nesto valjda.
Ne pamtim dobro, moze se sigurno naci sta je tacno tada propisano.
Halogeni prednji farovi su bese takodje postali obavezni.
Gume sa radijalnom karkasom za nova prvi put registrovana vozila.
Mozda i nije bas tako takstativno, ali mi je neverovatno da je Srbija jedina zemlja gde svetlo za maglu nije bilo obavezno pozadi do 2011. s obzirom da smo mi prepisivali DIN i redovno pratili ECE pravilnike.
A Zastava izvozila u zemlje gde je to sigurno bilo obavezno. Secam se da je u prodavnicama nudjen komplet za naknadnu ugradnju zadnjeg svetla za maglu neki set iz DDR i domaci Fadip iz Beceja kao i Saturnus Ljubljana.
Oni ranije pre toga registrovani mogli su da nastave koriscenje i dalje registruju.
To je bese po ECE normativu uvedeno kao deo homologacije. Kao i oznacavanje stakala i jos nesto valjda.
Ne pamtim dobro, moze se sigurno naci sta je tacno tada propisano.
Halogeni prednji farovi su bese takodje postali obavezni.
Gume sa radijalnom karkasom za nova prvi put registrovana vozila.
Mozda i nije bas tako takstativno, ali mi je neverovatno da je Srbija jedina zemlja gde svetlo za maglu nije bilo obavezno pozadi do 2011. s obzirom da smo mi prepisivali DIN i redovno pratili ECE pravilnike.
A Zastava izvozila u zemlje gde je to sigurno bilo obavezno. Secam se da je u prodavnicama nudjen komplet za naknadnu ugradnju zadnjeg svetla za maglu neki set iz DDR i domaci Fadip iz Beceja kao i Saturnus Ljubljana.
TDI
Nekulturan si, po 1000ti put
Nekulturan si, po 1000ti put