Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Sport

Post od steva_anya »

Negde sam procitao u vreme aktuelne price o Viktoru, da je kraca suspenzija za ne odazivanje na testiranje nego na pozitivan doping.
Ima li istine u tom podatku?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Aco, nije isto, jer mu možda zaista nije bilo dobro. Šta ako čovek govori istinu? Nije korektno prozivati čoveka za nešto što mu ni ITF ne stavlja na teret, več jasno stoji da je kažnjen jer je izbegao (iz bilo kojih razloga) kontrolu.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Stevo, nisam siguran da je išta bolje, mislim da je bilo minimum 2 godine i za jedno i za drugo. Sada je pomereno na minimum 4 godine, to je 2014te uvedeno. Sada će valjda biti moguće dobiti 2 godine ukoliko predaš zajedno s dokazom od koga si nabavljao doping, plus za koga si sve čuo da su od njega uzimali i onda ti dobijaš poštedu sa 4 na 2 godine ako se ispostavi tačnim.

Najveća prednost bežanja je što možeš da sačuvaš obraz kod ljudi koji nisu dovoljno upućeni u proces.

Perfiko jbt, ti ko dete da si.

Koji interes bi imao tenis kao sport da mu takmičari padaju na dopingu?!? Da im se smeju ljudi kao biciklizmu. Jbt oni su beli premijum sport, naravno da ne žele skandale.

Drugo, to nije mu bilo dobro je smešno. Procedura je toliko stroga i jasna da je APSOLUTNO NEMOGUĆE biti nesvestan nečega. Uz sve to imaš i dva obavezna predavanja od nekoliko sati svake godine.

Dakle, da rezimiramo, on je za 10 godina odslušao 60 sati materijala o dopingu, uradio verovatno 100 kontrola koje izgledaju ovako:

1. Uradi to
2. Uradi to
3. Uradi to
4. Uradi to
5. Uradi to.

Dakle, kontrolor se NIKADA NIŠTA ne pita, on je isključivo tu da bi kontrolisao da pratiš protokol. Ti kada pišaš u bočicu, on ulazi s tobom u kupatilo i gleda te da ne bi ispumpao iz rukava ili iz gaća urin koji si recimo stavio u kesicu. Onda TI SAM taj urin presipaš u staklenu posudu KOJU ON NE SME DA PIPNE da ti ne bi imao priču kako je on imao nešto na prstima. Ti tu bočicu otpakuješ iz vakum pakovanja i onda kad prespeš urin je zavrćeš metalnim čepom koji NE MOŽE da se odvrne. Urin se vadi tako što u laboratoriji polome staklenu posudu čekićem, čep je i dalje tu.

Ti sam pored svog imena upisukeš registarski broj koji je na staklenoj bočici, isto da kontrolor nešto ne zezne i on samo to kontroliše da li si dobro upisao.

Dakle, da ne bi širili diskusiju bezveze, protokol je toliko EKSTREMNO precizan, da ne postoji TEORETSKA mogućnos da nakon 60 sati materijala koji slušaš i 100 pređenih protokola ti prodaješ priču kako je tebi tester (koji se APSOLUTNO ništa ne pita NIKADA) rekao da ne moraš da radiš nešto.

Inače, on je pao na davanje krvi, što u principu govori da su ga iznenadili sa tim, tj da je koristio savremen doping koji može da se sakrije u urinu ali kad su rekli ajde daj krv shvatio je da mu nema spasa. To je jedino moguće objašnjenje.

Da mu nije bilo dobro je smešno. Momentalno bi došli lekari i testirali ga pa bi se odlučilo šta dalje, ali 99% bi dao krv a oni gledali to da saniraju nekako. Ne postoji mogućnost da ih zezneš. Probali su mnogi.

Lepomir Bakić, bodi bilder klovn, probao je da se izvuče tako što kad su ga zvali on je popio navodno 12 litara vode za sat i nešto vremena. Ideja je bila da urin bude toliko pročišćen da bude beskoristan. Završilo se tako što je pišao, bilo da urin nije dobar, pa je pišao opet, pa opet, pa opet, pa nakon nekih 14 sati je dao urin odgovarajuće boje koji se dalje može testirati. Pao je na neki steroid i dobio 2 godine.

I kao što sam rekao, doping do kraja karijere ostavlja posledice u organizmu, tako da neko ko ga je uzeo i sačekao 2 godine i dalje ima prednost. Zbog toga realno ko padne na dopingu treba da bude suspendovan do kraja karijere. Evo da ne bude da izmišljam, vodila se ozbiljna debata o tome ranije:

http://www.bbc.com/news/science-environment-24730151
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Ok, ja sam ko dete, ali ostaje činjenica da je puko nagađanje da li je bio dopingovan ili ne. Da je sumnjivo, jeste, da je dokazano nije.
Sad ovako kako si napisao, da ne žele skandale, može se zaključiti da se i poneki među prvih 5 dopinguje, ali se to zataškava.
Pride, kao što moje zdravstveno stanje ne zavisi od procedura ITF-a, tako verujem da i to da li se neki teniser oseća loše ili ne ne zavisi od procedura i svesti o njima.
Verujem da znaš te procedure, svakako bolje nego ja, ali nisam siguran koliko razumeš šta znači biti korektan u izjavama.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ok, nisam korektan s izjavama.

Jesi srećan sad, hoćeš moći da zaspiš večeras?

U principu prodaješ priču ovde kako je Šarić dobra osoba jer nije dokazano ništa o njemu. Eto, na tom si nivou. Jedini argument je to da nije dokazano, a sve apsolutno govori tako.

Izgubio meč sa rezultatom 6:4, dakle zamalo da osvoji taj set, a oseća se toliko loše da ne mogu krv da mu izvade. Krv ti se vadi i kad imaš najgore bolesti, tako da nemoj biti smešan.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Šta je lekarski tim sprečilo da mu uzmu krv nakon pola sata? Zašto su oni sami dozvoli da se priča o dopingu razvlači tako dugo, a da nisu pružili nijedan validan dokaz.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

U kom smislu da se razvlači priča, ne razumem?

Nakon što se sretneš s kontrolorom nemaš pravo da ga napuštaš, idete non stop zajedno. Ne mogu ja ako mi dođu na Adu da odem do stana pa kad mi se pripiša vratim se na Adu. Mogu da provedem na Adi 10 sati s njim ili koliko god mi treba, ali ne mogu nigde da odem a da on ne ide sa mnom.

Edit: loše sam napisao ranije, on je zapravo odbio testiranje nakon što je pobedio meč, pa je nastavio da igra turnir. Toliko o užasnom osećanju.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Aco, ne pišem da je Troicki dobra osoba (ne poznajem čoveka). Ne znam ni Šarića, niti sam poslovao sa njim pa se ne bih ni o njemu izjašnjavao. Sad , ako ti misliš da je korektno porediti njih dvojicu...
Ja inače nemam problema sa spavanjem, ni sa srećom.
Aco,mnogi zdravi ljudi prilikom vađenja krvi padnu u nesvest. Lekari odustanu od vađenja krvi,kada vide da je pacijentu loše u tom trenutku, ali eto neka bude da sam smešan.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pa jesi smešan, nemaš normalan argument i to znaš još od prvog mog posta i onda pričaš bzvz samo da bi se odbranio. Sad potežeš novu stvar kako mu nije dobro od igle, što neću ni da komentarišem.

Ne poznajem ga ni ja lično, ne mislim ništa loše o njemu van sporta, a kao sportistu ga ne podnosim kao između ostalog i bilo kog drugog ko je pao na dopingu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Gde piše da je pao na dopingu?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Realno je da dok god bude vrhunskog sporta bice i dopinga. Iskreno mislim da je Troicki bio dopingovan i da je zato izbegao kontrolu krvi. Da li je to radio da bi se oporavio od neke povrede, pojacao snagu misica ili je hteo bas prednost na tom turniru to je manje bitno. Danasnji profesionalni sport je iscrpljujuci i ocito da sportisti sve vise uzimaju nedozvoljene supstance. Pa pogledajte koliko je mladih sportista umrlo na treninzima i utakmicama u poslednje tri cetiri godine od infarkta. To ljudi vise nije normalno sta se radi.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Gezo,

Anti-Doping Rule Violation (ADRV). There are ten ADRVs that can result in a sanction.

An ADRV is committed if:

a prohibited substance is found in an athlete’s bodily specimen (blood or urine)
an athlete uses, or attempts to use, a prohibited substance and/or prohibited method
an athlete fails or refuses to submit to sample collection after notification of testing
an athlete provides inaccurate athlete Whereabouts information resulting in any combination of three missed tests and/or filing failures in a 12-month period
there is tampering, or an attempt to tamper, with any part of the doping control process
an athlete or athlete support person possesses a prohibited substance and/or prohibited method
an athlete or athlete support person trafficks a prohibited substance and/or prohibited method
an athlete or athlete support person administers, or attempts to administer, a prohibited substance and/or prohibited method to any athlete; or assists, encourages, aids, abets or covers up an ADRV.
An athlete or athlete support personnel helps someone to commit an ADRV or to avoid detection
an athlete associates themselves in a sporting or professional capacity with an ASP who is currently banned, criminally charged and/or formally disciplined or is acting as a front for someone who has.

Ovo svaki sportista zna napamet. Plus je u istoj rečenici pomenuto padanje i izbegavanje baš jer se dobija isti rezultat.
Poslednja izmena od AcaKayak u 22 Maj 2015, 21:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nije prošao doping kontrolu, isto je.... Jeste!
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

AcaKayak napisao: An ADRV is committed if:

a prohibited substance is found in an athlete’s bodily specimen (blood or urine)

an athlete fails or refuses to submit to sample collection after notification of testing

Ovo svaki sportista zna napamet. Plus je u istoj rečenici pomenuto padanje i izbegavanje baš jer se dobija isti rezultat.
Kao što vidiš, dve su odvojene stvari, da je nađena nedozvoljena supstanca, i da ne dostavi ili odbije da dostavi uzorak.Dakle Troicki je sankcionisan u skladu sa pravilima jer nije dostavio ili je odbio da dostavi uzorak, a ne zato što je nađena nedozvoljena supstanca.
Dodatno, nisam napisao da njemu nije dobro od igle (ne znam od čega njemu, možda, nije bilo dobro), već da su ljudi padali u nesvest pri vađenju krvi, a da lekari kada vide da pacijentu nije dobro u tom trenutku (da pojasnim: iz bilo kojih razloga, fizički napor, pad pritiska...) odlože vađenje krvi. Čitaj kako je napisano.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Napisao sam sve što sam imao, nemam šta da dodam za dalju diskusiju.
Odgovori