Računari
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Re: Računari
odlican test za 8350k https://www.techpowerup.com/reviews/Int ... _i3_8350K/
u 90% igara razlika izmedju mog procesora (r3 1200) i 8700k je 10% frejmrejta pri rezoluciji 1080p. Pricamo o kombinaciji uparenoj sa 1080ti, a ko ima 1080ti ne igra 1080p, vec 1440p ili 4k a tu je razlika jos manja, a opet retko ko i ima 1080ti, a na svakoj slabijoj kartici razlika je opet manja. Igre i dalje vole megaherce, broj jezgara gde je rajzen ispred im ne znaci nista, mislim na onu manjinu igara gde uopste CPU moze da dodje do izrazaja (hitman 6, dishonored..). 8350k klokovan za 500mhz daje iste rezultate kao i 8700k. Test je bas detaljan, preporucujem citanje koga zanima.
u 90% igara razlika izmedju mog procesora (r3 1200) i 8700k je 10% frejmrejta pri rezoluciji 1080p. Pricamo o kombinaciji uparenoj sa 1080ti, a ko ima 1080ti ne igra 1080p, vec 1440p ili 4k a tu je razlika jos manja, a opet retko ko i ima 1080ti, a na svakoj slabijoj kartici razlika je opet manja. Igre i dalje vole megaherce, broj jezgara gde je rajzen ispred im ne znaci nista, mislim na onu manjinu igara gde uopste CPU moze da dodje do izrazaja (hitman 6, dishonored..). 8350k klokovan za 500mhz daje iste rezultate kao i 8700k. Test je bas detaljan, preporucujem citanje koga zanima.
To moze bitti tako samo na zbagovanom kompu, a naravno, kao sto smo i videli po testovima, mnogi su imali bagove, sto je i bilo ocekivano na novoj platformi, pogotovo pre pustanja u prodaju.
Vecina testova pokazuje suprotno od toga sto si ti postavio.
Dodatno, na ovom testu je koriscena obicna 1080, ne TI.
Opet, testirati 8700k na 3.7 Ghz...ne vidim poentu tog testa.
Vecina testova pokazuje suprotno od toga sto si ti postavio.
Dodatno, na ovom testu je koriscena obicna 1080, ne TI.
Opet, testirati 8700k na 3.7 Ghz...ne vidim poentu tog testa.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nova verzija Cooler Master Cosmos kućišta...
https://www.youtube.com/watch?v=jM6bPrA167s
https://www.youtube.com/watch?v=jM6bPrA167s
Au, mozda bih mogao i zameniti ovaj moj Cosmos time 
Edit:
Posto vidim da Cosmos 2, koji je kostao 300e u vreme izlaska, sada kosta preko 400e, a ne znam ni da pomislim koja ce cena novog biti, neka hvala, dobar je i ovaj moj Cosmos
Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Edit:
Posto vidim da Cosmos 2, koji je kostao 300e u vreme izlaska, sada kosta preko 400e, a ne znam ni da pomislim koja ce cena novog biti, neka hvala, dobar je i ovaj moj Cosmos

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Na kraju testa na sajtu (ne govorim o youtube video prezentaciji), piše da je cena 300€.
Evo i link: https://www.benchmark.rs/artikal/test_c ... 0p_-4433/7
Evo i link: https://www.benchmark.rs/artikal/test_c ... 0p_-4433/7
To sve zavisi od toga da li je naslednik Cosmosa 2 ili Cosmosa 1000. Vise mi deluje kao da je naslednik 1000, pa je moguce i da ce cena biti slicna, tu oko 300e.
A i to je vise premium kuciste, Cosmos dvojka je uvek bilo dosta vece, ali ne toliko premium uzivo, kao 1000.
Opet, 300e preporucena cena znaci i 400e realna.
A i to je vise premium kuciste, Cosmos dvojka je uvek bilo dosta vece, ali ne toliko premium uzivo, kao 1000.
Opet, 300e preporucena cena znaci i 400e realna.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Nemam pojma, nikad čuo za bilo koje od tih kućišta
... a ni za ovo - dok nisam pogledao gore dati video. Interesovalo me je koliko tako nešto košta, pa sam posetio pruženi link i video cenu na zadnjoj strani
.

Cosmos 1000 ja imam i to je ono kuciste koje kada odes na itsvet.com i na kucista, stoji slicica njega ispod KUCISTA natpisa.
Verovatno jedno od najboljih CM kucista, mozda i najbolje.
Verovatno jedno od najboljih CM kucista, mozda i najbolje.
Jel svejedno koji ruter uzmem?

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Nemam pojma, vjerovatno zato sto Rusi puno/najvise kupuju na Aliexpressu pa i njima da udovolje. Meni je engleski potreban, ruski je dodatak koji mi ne treba.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Moraću da menjam tastaturu na laptopu, obrisao sam je vlažnom krpom i sada par slova pravi problem. Ima li neko dobar servis za preporuku u NS? Koliko bi trebalo da košta popravka?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
U pitanju je tastatura na laptopu, zato hoću da je popravim. Mogao bi samo kupiti eksternu tastaturu ali mi se nekako ne sviđa ta ideja.
Nažalost nemam preporuku za servis, ali imam iskustvo sa zamenom tastature. Pre nekih 10-11 godina sam prosuo kafu po službenom laptopu (Fujitsu-Siemens). Bilo mi je glupo da se pravim lud i nosim u servis po prinicpu "ne znam zašto ne radi", već sam samo tražio da kupim novu. Cena je bila nekih 60-70 evra! Kupio i zamenio. Možda je trebalo prvo da probam skidanje, pranje i sušenje... Inače, u zavisnosti od marke i modela, drastično se razlikuje način skidanja (moraš pogledati uputstvo za upotrebu ili servisno uputstvo). Ovde je bilo srednje teško, trebalo je šrafcigerom pritisnuti plastične žabice koje se nalaze po obodu. Na nekim modelima se tastature drže šrafovima, kojima se pristupa sa zadnje strane, ili tek kad skineš zadnju stranu laptopa. Kod nekih HP je bio ultra lak sistem skidanja, sa dva klizača koje pomeriš rukom (i čak ispod dobiješ pristup ventilatoru procesora koji možeš da očistiš, što je na nekim laptopovima zahteva kompletno rasturanje).Risto napisao: 18 Okt 2017, 07:18 Moraću da menjam tastaturu na laptopu, obrisao sam je vlažnom krpom i sada par slova pravi problem. Ima li neko dobar servis za preporuku u NS? Koliko bi trebalo da košta popravka?
Ђенерал Јанковић