ftj napisao:Znaci da zaboravimo sto specijalna jedinica van svake procedure cuva nekog tako sto mu pravi drustvo
To što ga čuvaju mimo propisa je poseban problem, ali on nema nikakve veze sa događajem. To je problem za komandu Kobri koja je odobrila da se prati neko ko na to nema pravo.
Ljudi na terenu nemaju veze sa tim. Oni su dobili zadatak i izvršavaju ga.
ftj napisao:da zaboravimo sto su fakticki napali policiju i da se zgrazavamo nad tim sto nece da ih puste da odsetaju zato sto je jedan od njih premijerov buraz i da apsolutno poverujemo rezimskim tabloidima koji tako pristrasno komentarisu ovaj snimak da je zapravo to najstrasnije u celoj prici.
Kako znaš da se nisu legitimisali i da su napali?
Meni to jeste bio najlogičniji scenario u prvom momentu jer sam računao na našu dobro poznatu bahatost, međutim kad analiziram ne deluje mi baš realno.
Apsolutno mi je neprihvatljivo da su Kobre, ljudi koji važe za vrehunske profesionalce u obezbeđivanju ličnosti, dozvolile sebi da se ponašaju tako. Dosta sam ubeđen da se jesu legitimisali i tražili da prođu i da tada nastaje sukob izprovociran netrpeljivošću na relaciji policija - vojska.
U slučaju da se nsu legitimisali postupili su potpuno neprofesionalno i za to ih treba ozbiljno kazniti.
Ma kako da je započeo sukob Žandarmerija uopšte nije išla da neutralše par ljudi tako što bi ih bacila na pod i vezala, a očigledno su mogli lako to da urade jer su bili neuporedivo brojniji, već su išli da ih povrede.
Povodom nepružanja lekarske pomoći - onog trenutka kad neko zatraži pomoć pa bio on huligan, ubica... policija je dužna ili da ga odmah odveze u urgentni ili da zove hitnu. Nema čekanja.
Za Kobre ne znam da li su se legitimisali ili ne, to nek se utvrđuje, ali vidim da je Žandarmerija debelo prekršila ovlašćenja kako u pogledu primene sile tako i u pogledu ne pružanja pomoći.
I opet naglašavam nije suština ko je učestovao nego je suština da je uopšte moguće da dođe do ovakvog sukoba.