Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od NexT »

Paja napisao:Kako god da je počelo, a sve sam skloniji da verujem da su se legitimisali, ovo je strašno.
Žandarmerija je de facto uhapsila pripadnike Kobri i štičenu ličnost koja na sve to traži medicinsku pomoć.
Ali ovaj iz Audija koji je repetirao pusku pored noge :glavomuzid:
I jos se vidi kako drzi ruku izmedju nogu, a drugu je podigao.

Meni se dojmi da se ipak nisu legitimisali na vreme. Posle kapiram da su morali da cekaju nadredjene da rese problem.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, trebali su snimati i sam cin legitimisanja. To bi otklonilo svaku sumnju.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Apstrahujte uzrok koji ne znamo sa sigurnošću i doćićete do toga da se na ulicama Beograda desio sukob dve spec jedinice, gde jedna brojnija, de facto hapsi pripadnike druge nad kojima nema ni gram nadležnosti i ne dzvoljava da se štićenoj ličnosti (opet apstrahujte ko je i da li ima pravo da bude štićen) ukaže pomoć.

Vozač nije učestvovao u incidentu i mogao je da repetira i 3 puške. Policija mu ne sme ništa pa zvala se ona i Žandarmerija, SAJ ili PTJ sve dok on postupa po svojim pravilima službe. O tome vam pričam. Dve strukture koje se međusobno ne podnose, naoružane do zuba, gde svaka ima svoja pravila i nadležnosti, se sukobljavaju u centru grada. To jeste strašno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Znaci da zaboravimo sto specijalna jedinica van svake procedure cuva nekog tako sto mu pravi drustvo, da zaboravimo sto su fakticki napali policiju i da se zgrazavamo nad tim sto nece da ih puste da odsetaju zato sto je jedan od njih premijerov buraz i da apsolutno poverujemo rezimskim tabloidima koji tako pristrasno komentarisu ovaj snimak da je zapravo to najstrasnije u celoj prici.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kako su 3 Kobre napale 30 žandarma? Teškim rečima?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ne mogu se te stvari apstrahovati jer su jako bitne za opis i razumevanje ovog događaja.
Nema ovde sukoba dve jedinice, nego jedna uniformisana jedinica sa definisanim zadatkom radi svoj posao, a druga je neformalna grupa (jer se nisu legitimisali drugačije dok nisu popili batine, pa u vreme sukoba i nisu ništa drugo nego grupa ljudi koji se kurče) na neformalnom zadatku (jer obezbeđuju ličnost za koju nemaju nadležnost). Problem je u tome što politički vrh uz pomoć svojih kontrolisanih medija daje podršku grupi koja nije radila svoj posao kako treba, blati ove koji su radili svoj posao i tera ih da se izvinjava ovim drugim. To se zove urušavanje institucija i razbijanje sistema (u ovom slučaju sistema bezbednosti) i to čine oni koji treba da taj sistem kreiraju i čuvaju. To je najopasnija poruka ovog događaja.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni sve ovde strasno, od starta. Kapiram sta Paja hoce da kaze, i dodajem da je sasvim u redu da vam sve bude gadno, i zandarmi i kobre. Ja ne vidim potrebu da se opredeljujem - sta god da se desilo tokom legitimisanja, ovaj sukob je jako, jako losa stvar, i dobar pokazatelj odsustva institucija i zakona u delovanju bezbednosnih i vladajucih struktura.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

A ko to snima kad ga oni tako puštaju?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ukratko: pokazatelj da nismo zemlja nego divlji zapad. Čudo je zapravo da nije gore nego što jeste, valjda su obični ljudi velikom većinom na mestu.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Grujic napisao:A ko to snima kad ga oni tako puštaju?
Ovo je kamera žandarmerije, čuje se na snimku
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

nidza napisao:Ukratko: pokazatelj da nismo zemlja nego divlji zapad. Čudo je zapravo da nije gore nego što jeste, valjda su obični ljudi velikom većinom na mestu.

:plusone:

Ova jedinica vojske treba da se iz kobre preimenuje u majmune. Posle svega opet se dize tenzija, ovaj dolazi i iz kola ulece kroz njih u zgradu gde stoje ostali, ne j*be nikoga, nego nogom. Da nije bilo ovih starijih zandarma da smire situaciju, verovatno bi se i oruzije poteglo. Klasican srpski sindrom vlasti i moci, na koji niko nije imun.

Inace ne znam kako niko nije primetio na originalnom snimku, u prvih 5 sekundi, pre pocetka tuce da se jasno vidi da je jedan zandarm odgurnut na pod. Vidi se kako pada i kako ustaje. Skroz desno.

https://www.youtube.com/watch?v=A4GYxgsnyO0
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

starac vujadin napisao:Ne mogu se te stvari apstrahovati jer su jako bitne za opis i razumevanje ovog događaja.
Nema ovde sukoba dve jedinice, nego jedna uniformisana jedinica sa definisanim zadatkom radi svoj posao, a druga je neformalna grupa (jer se nisu legitimisali drugačije dok nisu popili batine, pa u vreme sukoba i nisu ništa drugo nego grupa ljudi koji se kurče) na neformalnom zadatku (jer obezbeđuju ličnost za koju nemaju nadležnost). Problem je u tome što politički vrh uz pomoć svojih kontrolisanih medija daje podršku grupi koja nije radila svoj posao kako treba, blati ove koji su radili svoj posao i tera ih da se izvinjava ovim drugim. To se zove urušavanje institucija i razbijanje sistema (u ovom slučaju sistema bezbednosti) i to čine oni koji treba da taj sistem kreiraju i čuvaju. To je najopasnija poruka ovog događaja.
+1 :thumbup:

Meni je lajtmotiv ono: ,,Jel' smo zajedno bili u banji ?" :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

ftj napisao:Znaci da zaboravimo sto specijalna jedinica van svake procedure cuva nekog tako sto mu pravi drustvo
To što ga čuvaju mimo propisa je poseban problem, ali on nema nikakve veze sa događajem. To je problem za komandu Kobri koja je odobrila da se prati neko ko na to nema pravo.
Ljudi na terenu nemaju veze sa tim. Oni su dobili zadatak i izvršavaju ga.
ftj napisao:da zaboravimo sto su fakticki napali policiju i da se zgrazavamo nad tim sto nece da ih puste da odsetaju zato sto je jedan od njih premijerov buraz i da apsolutno poverujemo rezimskim tabloidima koji tako pristrasno komentarisu ovaj snimak da je zapravo to najstrasnije u celoj prici.
Kako znaš da se nisu legitimisali i da su napali?
Meni to jeste bio najlogičniji scenario u prvom momentu jer sam računao na našu dobro poznatu bahatost, međutim kad analiziram ne deluje mi baš realno.

Apsolutno mi je neprihvatljivo da su Kobre, ljudi koji važe za vrehunske profesionalce u obezbeđivanju ličnosti, dozvolile sebi da se ponašaju tako. Dosta sam ubeđen da se jesu legitimisali i tražili da prođu i da tada nastaje sukob izprovociran netrpeljivošću na relaciji policija - vojska.

U slučaju da se nsu legitimisali postupili su potpuno neprofesionalno i za to ih treba ozbiljno kazniti.

Ma kako da je započeo sukob Žandarmerija uopšte nije išla da neutralše par ljudi tako što bi ih bacila na pod i vezala, a očigledno su mogli lako to da urade jer su bili neuporedivo brojniji, već su išli da ih povrede.

Povodom nepružanja lekarske pomoći - onog trenutka kad neko zatraži pomoć pa bio on huligan, ubica... policija je dužna ili da ga odmah odveze u urgentni ili da zove hitnu. Nema čekanja.

Za Kobre ne znam da li su se legitimisali ili ne, to nek se utvrđuje, ali vidim da je Žandarmerija debelo prekršila ovlašćenja kako u pogledu primene sile tako i u pogledu ne pružanja pomoći.

I opet naglašavam nije suština ko je učestovao nego je suština da je uopšte moguće da dođe do ovakvog sukoba.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Pajo, jel ti stvarno verujes u pricu da su ih tukli samo zato sto je to Vucicev brat?

Inace, http://www.teleprompter.rs/objavljujemo ... efone.html
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja apsolutno ne vidim logiku, da, ako su zandarmi ovde krivi, Kobre jedine traze da se snimanje zaustavi... Mislim da ovde ima dosta toga sto se ne vidi na snimcima, i da je legitimisanje najmanji problem...

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori