Upravo stigao sa Lefkade (Octavia 1.6tdi 110KS):
1140km
13 sati vožnje
Prosek 86km/h
Potrošnja po bordu 5.4 - realno verovatno oko 5.6l
Veoma zadovoljan
Igor napisao:Mene je prilicno iznenadila potrosnja Astre J 1.7 125ks ovaj put..
Put do Tasosa, 1000km sa dvoje dece i koferom, tamo 7.6 a nazad 8.3. Uglavnom sam vozio 130-135 na AP..
Otišao na more (Grčka-Nikiti) i vratio se,prešao ukupno 1799 km.Mereno metodom u čep,potrošnja 6.05 lit/100 km.Vožnja autoputem u proseku oko 120-140 km/h ,magistralom po ograničenju.Auto dobrano natovaren,2 odraslih i 2 dece.Klima radila 90% puta.Vozilo marke Opel Astra 1.7 cdti od 125 KS karavan.
Relacija Beč-Leskovac-Halkidiki-LE-Beč na predjenih 3390 km potrosnja iznosi 7.42 l.
Na autoputu vožen stalno nekih 15 % iznad dozvoljene brzine tako da sam sa malim pauzama uvek bio blizu dozvoljene prosecne brzine.Klima jedino nije koriscena nekih 400 kilometara jer je pre 20 dana kada sam krenuo iz Beca temperatura bila 11 stepeni.
Igor napisao:Mene je prilicno iznenadila potrosnja Astre J 1.7 125ks ovaj put..
Put do Tasosa, 1000km sa dvoje dece i koferom, tamo 7.6 a nazad 8.3. Uglavnom sam vozio 130-135 na AP..
Otišao na more (Grčka-Nikiti) i vratio se,prešao ukupno 1799 km.Mereno metodom u čep,potrošnja 6.05 lit/100 km.Vožnja autoputem u proseku oko 120-140 km/h ,magistralom po ograničenju.Auto dobrano natovaren,2 odraslih i 2 dece.Klima radila 90% puta.Vozilo marke Opel Astra 1.7 cdti od 125 KS karavan.
Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
Meni je kofer napravio razliku od bar 1 litar, jer znam kad vozim bez njega retko sam je naterao preko 7. I ova razlika kad sam se vracao je zbog vetra, jer mnogo vecu buku je pravio u povratku.. I granica je podigla dosta, na obe sam proveo 1.5h na 36 stepeni, pokazivala je 1.1l/h. Koje gume imas na Astri tj dimenziju?
Prosek na poslednjih desetak hiljada km pre nego sto sam ga resetovao je bila 10.5.
Do NS-a mi je skocila na 8.6 prosek, sto ce reci da je trosio oko 9.2, malo vise naplatnih rampi i malo veca brzina.
Nisam ja bas odusevljen koliko on trosi, samo za nijansu manje od GT-a koji je 300kg tezi, veci auto i sa starijim motorom. OK, ovaj je 4x4, sire gume, ali svejedno.
Moja vožnja i jeste bila vangradska. Magistrala i autoput. Od gradske vožnje sam imao svega 20ak km, ulaz i izlazak iz grada. Ukupno oko 750-800km. I mislim da je to sasvim relevantan uzorak kilometraže.
Sad, da li bi bilo onih 18.8L na benzincu, ili bi bilo manje ili više... o tome nema smisla sada da pričamo šta bi bilo kad bi bilo.
Martin napisao: 29 Jul 2018, 09:54
Primetio sam da su nam svima u odlasku potrošnje niže od one u povratku - meni je npr u odlasku za GR potrošnja bila oko 5,5, a u povratku 6,5.
Svaki put kada odem i vratim se sa letovanja primecujem isto. Moje neko misljenje je da se ka moru spustas konstantno, i to poprilicno dugo. Na tu kilometrazu napravi se razlika. Dok se u povratku prakticno ''penjes''.
Sad mozda je teorija glupa ali iskreno ni jednom nisam nasao neki normalan razlog koliko god pratio ostale parametre....