Vožnja zaustavnom trakom
Re: Vožnja zaustavnom trakom
Slazem se ali ovo nije situacija da po definiciji autoput mora da ispunjava nesto od navedenog vec SVE, to sto je po mom misljenju pogresno oznacena deonica to je druga stvar.
Ne pitam bez veze već sam dobio info da je neki taksista pisao žalbu na osnovu ovoga i da je to usvojeno. Svakako to je na dugom štapu, više me interesuje drugi deo mog pitanja s obzirom da me obaveštavaju na pogrešnoj adresi.
Ne pitam bez veze već sam dobio info da je neki taksista pisao žalbu na osnovu ovoga i da je to usvojeno. Svakako to je na dugom štapu, više me interesuje drugi deo mog pitanja s obzirom da me obaveštavaju na pogrešnoj adresi.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ti si dužan da obavestiš sud o promeni adrese, međutim pošto sam siguran da nisi od presretaa ni dobio zapisnik ti realno ni ne moraš da znaš da se protiv tebe vodi postupak iako su oni sigurno napisali da ti je zapisnik uručen.
Važno je da tamo ne primaju pozive.
Najverovatniji scenario je da će nakon nekog vremena sudija da izda naredbu za dovođenje MUP-u, i onda će ili da ti dođu na vrata, ili će MUP da obavesti sud o promeni adrese pa će da šalju na tvoju, mada pre cenim da će panduri da banu.
Važno je da tamo ne primaju pozive.
Najverovatniji scenario je da će nakon nekog vremena sudija da izda naredbu za dovođenje MUP-u, i onda će ili da ti dođu na vrata, ili će MUP da obavesti sud o promeni adrese pa će da šalju na tvoju, mada pre cenim da će panduri da banu.
Tako je ja nisam dobio zapisnik. Otisao u kola bio tamo 5 min i rekao "nemojte to vise da radite" - mislio sam da nije ni pisao.
Moji ne primaju, kazem uglavnom nisu ni tu. Verovatno ce banuti na staru adresu, pitanje je kad ce skontati da sam na drugoj. Ja cu da se pravim lud, svakako da radim njihov posao necu. A kaze mi ovaj neki drug advokat da ako me privedu posle slanja vise puta na pogresnu adresu (a ja nista krio nisam lepo izvadio novu licnu promena adrese itd, sve je u sistemu) da ce da digne frku i haos na sudu i da imam prava cak i ja njih da tuzim za narusavanje ugleda lolz.
Sta znam videcemo, ja se nesto mislim da cekam pa da vidim... Mislim svakako imam jedan prekrsaj nece me interventna privoditi, realno ako skontaju da sam na novoj adresi javicu se ali ovako ne vidim zasto bih...
e da i vrlo bitna stvar... Sad oni skontaju recimo posle nekog vremena da ja nisam nikad ni bio na toj adresi prijavljen u vreme slanja prvog zahteva - imaju li oni prava na novu adresu odmah da salju taj treci poziv ili drugi kakogod, kad nikad nisu poslali ni prvi pravno gledano?
Moji ne primaju, kazem uglavnom nisu ni tu. Verovatno ce banuti na staru adresu, pitanje je kad ce skontati da sam na drugoj. Ja cu da se pravim lud, svakako da radim njihov posao necu. A kaze mi ovaj neki drug advokat da ako me privedu posle slanja vise puta na pogresnu adresu (a ja nista krio nisam lepo izvadio novu licnu promena adrese itd, sve je u sistemu) da ce da digne frku i haos na sudu i da imam prava cak i ja njih da tuzim za narusavanje ugleda lolz.

Sta znam videcemo, ja se nesto mislim da cekam pa da vidim... Mislim svakako imam jedan prekrsaj nece me interventna privoditi, realno ako skontaju da sam na novoj adresi javicu se ali ovako ne vidim zasto bih...
e da i vrlo bitna stvar... Sad oni skontaju recimo posle nekog vremena da ja nisam nikad ni bio na toj adresi prijavljen u vreme slanja prvog zahteva - imaju li oni prava na novu adresu odmah da salju taj treci poziv ili drugi kakogod, kad nikad nisu poslali ni prvi pravno gledano?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
To privođenje, očekuj da će biti u pola noći ili sam cik zore i da ćeš do početka radnog vremena suda provesti ili u ćeliji ili u stanici. Znaju i oni za te fore pa tako i rade da nemaš osnova da ih tužbom poklopiš.
Uostalom oni te privode po nalogu suda a ne po policijskom nalogu, imaj to na umu.
A sudiju ne valja ljutiti sa podizanjem frke.
Lako može da zaključi da si pokušao da ih prevariš promenom adrese.
Uostalom oni te privode po nalogu suda a ne po policijskom nalogu, imaj to na umu.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Grujic
- Moderator
Ne mora da im otvore, prave se da nisu kuci
- samo polako
Ma probudiće oni pola komšiluka i čekati koliko treba da bi neko otvorio.Grujic napisao:Ne mora da im otvore, prave se da nisu kuci
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Da ih prevarim... Ali ja sam pre prvog poziva odselio i kupio drugi stansamo polako napisao:To privođenje, očekuj da će biti u pola noći ili sam cik zore i da ćeš do početka radnog vremena suda provesti ili u ćeliji ili u stanici. Znaju i oni za te fore pa tako i rade da nemaš osnova da ih tužbom poklopiš.

Pričamo o prekršaju, ne o ubici.
U praksi vrlo vrlo retko stvarno privedu nekog, obično i ako te navataju uruče ti poziv uz časnu reč da ćeš se sutra javiti i odneti im potvrdu u policijsku stanicu.
- Grujic
- Moderator
Ili te neki nacelnik pozove telefonom, samo polako malkice filuje 

- samo polako
Ja pričam o privođenju i ako do njega dođe šta može da se očekuje.
Iz nekih mojih iskustava i saznanja od drugih ne bih se ja tu sa policijom a naročito ne sa sudom nešto ubeđivao i dokazivao.

Iz nekih mojih iskustava i saznanja od drugih ne bih se ja tu sa policijom a naročito ne sa sudom nešto ubeđivao i dokazivao.

- Grujic
- Moderator
To se zove naredba za dovodjenje i funkcionise kao sto je napisano, nema nikakvog upada u pola noci 

A naradba se izdaje kad se utvrdi da neko izbegava. Ovd će u nekom trenutku shvatiti da šalju na pogrešnu adresu i poslati na pravu. Može da se desi da policija donese poziv da bi ubrzali priču jer će puno vremena izgubiti shvatajući da je adresa pogrešna.
Neće biti nikakvog upada SAJ-a.
Neće biti nikakvog upada SAJ-a.
- samo polako
Čovek pomenuo privođenje ja prokomentarisao i stigosmo do SAJ-a!