TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Znao je Broz šta valja, kad se vrati iz lova... 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Tako nekako. Zglobovi navodno stradaju.methane.master napisao:Mrzi me da kopam po literaturi, ali koliko se sećam, to klasično podno grejanje nije važilo baš za najzdravije.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ja sam u firmi jedno vreme sedeo za stolom ispod koga je valjda bilo neko čvorište ili veća spirala cevi (ugao prostorije) i kad nisam crkao koliko je to nenormalno grejalo. Ovako naizgled ništa ali kada držiš noge tu duže vreme imaš osećaj kao da ti se kuvaju. Ne možeš se skoncentrisati ni na šta, hoćeš da se izuješ, pakao... Srećom pa otišao na drugu lokaciju.paja napisao:Meni se ne sviđa podno grejanje. Nekako mi nije prirodno da mi bude toplo pod nogama.

Tapatalk
U CH sam video dobro podno grejanje, ali je tamo postavljeno i po zidu. Naravno sa nekim smesno niskim temperaturama u sistemu, plus se svaka prostorija posebno regulise.
TT
TT
Ima oda varijanta podnog prikačenog na termo pumpu koja daje valjda konstantnih 15*, a na dalje se dogreva nečim.
Za proširene vene i hemoroide.methane.master napisao:Mrzi me da kopam po literaturi, ali koliko se sećam, to klasično podno grejanje nije važilo baš za najzdravije.

Inače podno grejanje je odlično ako se ne pretera sa temperaturama poda (ne sme da pređe 29 C)
Problem je kad neiskusan majstor to ne izvede kako treba.
Toplotna pumpa obično greje do 50-55 C i odlična je za kombinovanje sa podnim grejanjem.paja napisao:Ima oda varijanta podnog prikačenog na termo pumpu koja daje valjda konstantnih 15*, a na dalje se dogreva nečim.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
To po zidu zovu panelno, princip je isti, samo je bolje mesto za postavljanje.Heinz napisao:U CH sam video dobro podno grejanje, ali je tamo postavljeno i po zidu. Naravno sa nekim smesno niskim temperaturama u sistemu, plus se svaka prostorija posebno regulise.
Tako je. Samo kao što si rekao, ako majstor ne odvrne previše.vlajko napisao:Toplotna pumpa obično greje do 50-55 C i odlična je za kombinovanje sa podnim grejanjem.

Širim haos!
TV - Audio - Video - bela tehnika
Uzeh sebi pre neki dan jednu igracku sa znackom omiljenog mi proizvodjaca elektronike 

Kad stigne, javljam utiske

Kad stigne, javljam utiske

U Tehnomaniji sam viddeo dosta dobre cene za veće televizore 
Ko je u fazi kupovine, neka baci pogled

Ko je u fazi kupovine, neka baci pogled
Jednostavno, pravilna montaza grejnih tela je na parapetnom zidu, uz pod a ispod prozora. To je prema pravilima struke.Xepoj87 napisao: @ljubitelj
Kako mislis,pogresno montira unutrasnja jedinica,negde visoko uz plafon?
Ja montiram na oko 40cm iznad poda, zavisno od situacije da se omoguci lako ciscenje poda.
Niti radijator se ne montira visoko uz plafon, iz istih (termickih) razloga kao i za fan coil jedinice.
Kao po obicaju neko komentarise pausalno ono sto ne poznaje dovoljno, a to se vidi iz interesovanja za osnovne stvarinuk napisao:I mene interesuje![]()

Sve sto sam naveo su cinjenice iz prakse, dokumentovane a strah od nepoznatog cini cuda sa predrasudama. Nije toplotna pumpa nikakav SF kao sto neki misle kod nas.
Naravno da se moze grejati, ima vise nego dovoljno spoljne toplote na raspolaganju za prepumpavanje unutra i na -22C i taj princip toplotne pumpe se uspesno koristi i u mnogo hladnijim klimama od nase.
Nece svaka toplotna pumpa moci na isti nacin da savlada jaci minus ali zato postoje iskustva sa pogodnim modelima koja treba uvazavati

Da si sve procitao onako kako pise, primetio bi da je izvrsena modifikacija Panasonic PW12

Uzgred budi rečeno, moji roditelji imaju frižider Zanussi-Končar koji od 1974. godine do danas nepekidno radi 24/7 bez ikakvih problema. Nervira me jer roditelji razmišljaju da ga zamene "zbog starost" i "iz sramote".nuk napisao:Za nase trziste, Zanussi je low cost brend Electrolux grupe i kao takav, jeftiniji uredjaji vuku poreklo iz Turske i iz Kine sto ne mora da bude lose, rerne i ploce konkretno proizvodi Turski Vestel i mogu ti reci da su sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta, dosta bolje su se pokazali u eksploataciji od mnogo skupljih uredjaj dok frizidri dolaze sa raznih strana evrope uglavnom, cak i "najgori" uslovno receno, opet Turski, siju mnoge jace brendove u klasi
Moguće da je danas low cost brand, ali pre 39 godina je bio very inn Končarova (italijanska)licencna proizvodnja.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Tvoja iskustva iz prakse pobijaju teorije termodinamike, moje znanje iz oblasti kojom se bavim, zamisli, govore nesto sasvim drugacije.ljubitelj napisao:Jednostavno, pravilna montaza grejnih tela je na parapetnom zidu, uz pod a ispod prozora. To je prema pravilima struke.Xepoj87 napisao: @ljubitelj
Kako mislis,pogresno montira unutrasnja jedinica,negde visoko uz plafon?
Ja montiram na oko 40cm iznad poda, zavisno od situacije da se omoguci lako ciscenje poda.
Niti radijator se ne montira visoko uz plafon, iz istih (termickih) razloga kao i za fan coil jedinice.
Kao po obicaju neko komentarise pausalno ono sto ne poznaje dovoljno, a to se vidi iz interesovanja za osnovne stvarinuk napisao:I mene interesuje![]()
![]()
Sve sto sam naveo su cinjenice iz prakse, dokumentovane a strah od nepoznatog cini cuda sa predrasudama. Nije toplotna pumpa nikakav SF kao sto neki misle kod nas.
Naravno da se moze grejati, ima vise nego dovoljno spoljne toplote na raspolaganju za prepumpavanje unutra i na -22C i taj princip toplotne pumpe se uspesno koristi i u mnogo hladnijim klimama od nase.
Nece svaka toplotna pumpa moci na isti nacin da savlada jaci minus ali zato postoje iskustva sa pogodnim modelima koja treba uvazavati![]()
Da si sve procitao onako kako pise, primetio bi da je izvrsena modifikacija Panasonic PW12
Sad bih ja trebao da utrosim celo vece obrazlazuci neistine iz tog posta ali ne mogu. Ne znam ni zasto sam procitao taj post, takve obicno preskacem ali sam morao da pomenem da te stvarno neko ne uzme za ozbiljno i uzme u razmatranje te fiks ideje.
Pitanje zasto se svi ne grejemo na klime nego tupimo sa nekim skupim grejnim telima i gorivima kada se zna kolika energetska efikasnost tako jeftinih klima uredjaja.
Za montazu na podu stvarno ne znam sta bih napisao

Genijalno 

Mislim da su u pitanju extremi. Niko se ozbiljno neće ogrejati klimom na -23, ali zato hoće u ostalih 90% dana. Struja je jeftina, ne plaća se priključak kao za gas, sve ima logike. Kad stegne zima ljudi nalože kotao, popale grejalice i preguraju taj period.
Mozda ljubitelj ima neku svoju,rucno napravljenu klimu,pa nema duvanje,nego klima radi na toplo kamenje.
A za nas koji imamo klimu koja duva topao ili hladan vazduh,a ne radi po principu radijatora,nije eto,bas toliko lose ni gore postaviti klimu,jer eto,mozemo da je namestimo da duva ka dole,a leti ne mozemo da je okrenemo da duva ka gore,jer eto,mozda bi se nekada i ohladili na nju.
A za nas koji imamo klimu koja duva topao ili hladan vazduh,a ne radi po principu radijatora,nije eto,bas toliko lose ni gore postaviti klimu,jer eto,mozemo da je namestimo da duva ka dole,a leti ne mozemo da je okrenemo da duva ka gore,jer eto,mozda bi se nekada i ohladili na nju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.