Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
I dalje je dve godine. Ima tekst zakona na skupštinskom sajtu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ovo je staro, pa pogledajte kaznu za zaustavnu 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Re: Одг: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Jel zna nekno sta sleduje kao kazna po clanu 322, stav 1, tacka 6. Ne mogu sad s moba da guglam...
Prolaz kroz jednosmernu je u pitanju.
sent using Tapatalk
Prolaz kroz jednosmernu je u pitanju.
sent using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
Kontrasmer kroz jednosmernu je tipa 2 il 3 boda i 6-20k i ja sam s moba 

Dozvola ostaje?
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk
Ti to znas najboljeGrujic napisao:Kontrasmer kroz jednosmernu je tipa 2 il 3 boda i 6-20k i ja sam s moba

Da,ostaje,idu samo 2 boda.dunx81 napisao:Dozvola ostaje?
sent using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Uf,dobro je. Istripovao me neki lik da dozvola ide 2 meseca.
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Situacija od večeras: bio sam u Drenu na klopi sa prijateljem. Dren je u ulici Tošin Bunar, malo pre skretanja za M.Milankovića.
Izlazim sa parkinga a kolona za skretanje levo skoro do skretanja za Gazelu
Krećem pravo, pošto treba da idem na Most na Adi mislim se da produžim pa okrenem na sledećoj.
Međutim, kako nailazimo do semafora tako se pali zeleno. Ispred mene jedan auto ode ulevo, pa Oktavija, te krenem za njima.
Kad cvrc, na sred M. Milankovića stoji pandur.
Kao da će da zaustavi, ali ne. Prolaze ova 2 auta, ja za njima, kad ga vidim kako je zakoračio prema meni i proturio ruku između mene i ovog ispred. Ja već prošao, ali se trgnem jer nisam očekivao ovaj njegov zamah, skrenem naglo desno i zaustavim se. Izletim iz auta, pitam "prika, o čemu se radi?" On mi prilazi, kreće da palamudi kako sam napravio prekršaj, blabla. Rekoh, prekršaj nije sporan ali ne možeš tako da me zaustavljaš, na šta će on meni da je morao jer nisam držao propisano odstojanje
Kreće peglanje, on posle 10 min kaže da sam napravio i drugi prekršaj jer sam izašao iz vozila a to se ne sme kada te policajac zaustavi... Dakle krećemo sa navlačenjem na šta sam alergičan i odmah mu kažem: piši šta god ti padne na pamet, samo mi daj svoje podatke jer ću za ovo da se žalim gde god budem mogao.
Njegova priča mi deluje nepovezano i užasno bazdi - ali ne mogu da provalim na šta. Kažem mu da želim da pozove novu patrolu i da radimo alkotest jer sumnjam da je pijan. On mi kaže da je zovem sam, da alkohol nije okusio 20 godina...
Utom se njegov kolega pojavljuje, doterao auto(jer sam stao nekih 40-50 metara od njihovog vozila), kaže ovome nešto u fazonu "batali, završavaj...". Ovaj moje podatke zapisuje u neku veliku svesku(poput one za zapisnike), ali koliko sam video - ne unutra nego na koricu. Vraća mi dokumenta posle 2 minuta, ja mu tražim da vidim šta je zapisao jer hoću da se žalim. On mi besno odgovara: nisam pisao ništa, ubeležio sam da sam te proveravao. Nemoj mi tu priču, tako me je jedan isto "samo upisao" pa sam išao da pišem žalbe. Ne, ja te nisam upisao. Jel tako? Jeste. Ok prika, nek bude tako, kažem i odem.
E sad, nema trika da se ovo ovako završi i da me ne obraduje neki poziv od sudije zbog prekršaja. Drugar koji je sa mnom bio u kolima nije odavde pa ne verujem da ću moći da ga cimam ako bude trebalo, ali je jasno čuo da sam rekao panduru kako sumnjam da je janpi i da želim da nas druga patrola proveri, kao i kako je pandur rekao da me nije upisao zbog bilo kakvog prekršaja. Ako zatreba, valjda mogu da ga zovem kao svedoka.
A onu mrtvu kameru za snimanje saobraćaja kupujem koliko odmah...
Izlazim sa parkinga a kolona za skretanje levo skoro do skretanja za Gazelu

Međutim, kako nailazimo do semafora tako se pali zeleno. Ispred mene jedan auto ode ulevo, pa Oktavija, te krenem za njima.
Kad cvrc, na sred M. Milankovića stoji pandur.
Kao da će da zaustavi, ali ne. Prolaze ova 2 auta, ja za njima, kad ga vidim kako je zakoračio prema meni i proturio ruku između mene i ovog ispred. Ja već prošao, ali se trgnem jer nisam očekivao ovaj njegov zamah, skrenem naglo desno i zaustavim se. Izletim iz auta, pitam "prika, o čemu se radi?" On mi prilazi, kreće da palamudi kako sam napravio prekršaj, blabla. Rekoh, prekršaj nije sporan ali ne možeš tako da me zaustavljaš, na šta će on meni da je morao jer nisam držao propisano odstojanje

Kreće peglanje, on posle 10 min kaže da sam napravio i drugi prekršaj jer sam izašao iz vozila a to se ne sme kada te policajac zaustavi... Dakle krećemo sa navlačenjem na šta sam alergičan i odmah mu kažem: piši šta god ti padne na pamet, samo mi daj svoje podatke jer ću za ovo da se žalim gde god budem mogao.
Njegova priča mi deluje nepovezano i užasno bazdi - ali ne mogu da provalim na šta. Kažem mu da želim da pozove novu patrolu i da radimo alkotest jer sumnjam da je pijan. On mi kaže da je zovem sam, da alkohol nije okusio 20 godina...
Utom se njegov kolega pojavljuje, doterao auto(jer sam stao nekih 40-50 metara od njihovog vozila), kaže ovome nešto u fazonu "batali, završavaj...". Ovaj moje podatke zapisuje u neku veliku svesku(poput one za zapisnike), ali koliko sam video - ne unutra nego na koricu. Vraća mi dokumenta posle 2 minuta, ja mu tražim da vidim šta je zapisao jer hoću da se žalim. On mi besno odgovara: nisam pisao ništa, ubeležio sam da sam te proveravao. Nemoj mi tu priču, tako me je jedan isto "samo upisao" pa sam išao da pišem žalbe. Ne, ja te nisam upisao. Jel tako? Jeste. Ok prika, nek bude tako, kažem i odem.
E sad, nema trika da se ovo ovako završi i da me ne obraduje neki poziv od sudije zbog prekršaja. Drugar koji je sa mnom bio u kolima nije odavde pa ne verujem da ću moći da ga cimam ako bude trebalo, ali je jasno čuo da sam rekao panduru kako sumnjam da je janpi i da želim da nas druga patrola proveri, kao i kako je pandur rekao da me nije upisao zbog bilo kakvog prekršaja. Ako zatreba, valjda mogu da ga zovem kao svedoka.
A onu mrtvu kameru za snimanje saobraćaja kupujem koliko odmah...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Grujic
- Moderator
Jel si im zapisao/zapamtio nešto? Značka, prezimena, tablice?
Ne znam ima li smisla da sada odeš da prijaviš, čisto da postoji zabeleška.
Ne znam ima li smisla da sada odeš da prijaviš, čisto da postoji zabeleška.
Tehnicki, oni imaju listu patrola na duz osti i ko je stajao na tom mestu u to vreme.
Iskreno, mislim da nista ne mozes da dokazes, pogotovo ako nemas ni tablice patrole...
Ako mislis da ce ti pisati neto, onda odmah prijavljuj, nemoj da cekas da stigne poziv.
I, mislim da od tog svedoka nema nista.
Iskreno, mislim da nista ne mozes da dokazes, pogotovo ako nemas ni tablice patrole...
Ako mislis da ce ti pisati neto, onda odmah prijavljuj, nemoj da cekas da stigne poziv.
I, mislim da od tog svedoka nema nista.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Mislim da mu nece stici nikakva prijava.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nemam ništa od njihovih podataka, ovaj sa kojim sam pričao je imao zeleni prsluk preko košulje i značka mu se ne vidi. Drugi je autom prišao iznenada, tj nismo ga primetili dok je dolazio. Ide priča od 2-3 minuta, dobijam dokumenta nazad i ovaj moj seda u auto i odlaze. Dakle, znam lokaciju gde su me zaustavili i da im je Fiat Bravo olupan sa desne strane
Jbm li ga, pretpostavljam da moj drug kao svedok i nije baš neki argument u moju korist. Ali, valjda i taj pandur treba nešto da dokazuje, postoji li ikakav način da dokažeš da je bilo neke zloupotrebe ili propusta sa njegove strane - ili je to što se seti da napiše amin? Može li mi napisati da sam vozio preko pune, išao u kontra smeru, divljački vozio... jer i za to mi je jedini argument da nisam - moja i reč onoga koji je bio pored mene?

Jbm li ga, pretpostavljam da moj drug kao svedok i nije baš neki argument u moju korist. Ali, valjda i taj pandur treba nešto da dokazuje, postoji li ikakav način da dokažeš da je bilo neke zloupotrebe ili propusta sa njegove strane - ili je to što se seti da napiše amin? Može li mi napisati da sam vozio preko pune, išao u kontra smeru, divljački vozio... jer i za to mi je jedini argument da nisam - moja i reč onoga koji je bio pored mene?
Pre par godina me tako "legitimisao" pandur na Trgu kod pozorišta, na ona dva kratka pešačka semafora(ka konju) što rade kontra. Tada je zapisnik još bio validan kao materijalni dokaz. Priča skroz opuštena bez ikakve tenzije, "ovo je nedelja preventive blablabla..." Posle pola godine mi stigne na adresu(na kojoj inače ne živim niti tamo odlazim) rešenje da sam "napravio prekršaj, odbio da potpišem zapisnik, 2 puta me pozivali kod sudije, na osnovu toga presuđuju... i neka cifra od 4-5000, ako se sećam. Drugar čija je to gajba se kune da nikakve pozive nisu primili jer ih nije ni bilo. Napisao sam žalbu, i od tada ništa...H4wkeye napisao:Mislim da mu nece stici nikakva prijava.
There are 10 kinds of people in the world: