Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Comi »

Au prijatelju, pa nije.

Fanovi seciraju godine, godisnja doba...pa kad u odredjenom intervalu VW prestigne Toyotu, onda naprasno broj...a Toyota na kraju godine ostane na tronu.

Svrgnuo je GM 2011. ako se ne varam kad je bila ona prirodna katastrofa u Japanu, ali opet se vratili na tron sledece godine.

Zakon je ono sto trziste najvise trazi, sve ostalo je subjektivno naklapanje.
Vrlo jednostavno.

Znaci vama je osnovni kriterijum "sport"??
Alal vera :bravo:

Lebe mekani.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vozim nove Toyote, službene, nema dosadnijeg i neemotivnijeg vozila od njih

Kvalitetni motori, verovatno i menjači, volan premekan, nemaš osećaj nikakav
Ja nikad ne bih dao pare na novu Toyotu, ali to sam ja, i moj doživljaj automobila.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Comi, ja ne znam sta ti pokusavas da dokazes/postignes? Da svi kleknemo i klanjamo se Toyoti?
Comi napisao: Zakon je ono sto trziste najvise trazi, sve ostalo je subjektivno naklapanje.
Znaci, Toyota je bolji auto od Mercedesa jer ih se proda vise na godisnjem nivou? Ili od Bentlija?
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Comi,
Pravi ljubitelji automobila vole poštuju i cene sve automobile, i razumeju raznolikost. ;)
Nije ljubitelj onaj koji je pun predrasuda, i u startu deli/grupiše automobile. Isto tako je i sa "ljubiteljima" životinja, muzike i svega ostalog...
Pa sta fali tom BMW-u, izgleda bolje neg Toyota za te pare...
Ne fali mu ništa, sem apsolutno prenaduvane cene... Smešno je za te pare dobiti auto koji nema automatsku/digitalnu klimu, onako tanak štof, bez ekrana ili s ekranom smešne rezolucije (ili nije u boji), nema držače za čaše, radio koji izgleda kao da je iz '88 sa krš ozvučenjem, ogoljen plastični volan i ručicu menjača, plastične imitacije aluminijuma...
Kada dajem 40,000€ za auto hoću pravi auto, ne ogoljeno ime.
Za te pare uvek biram Volvo XC70 ili Subaru OUTBACK sa onim kožnim foteljama, panoramom, itd.

Za iste/slične pare:
BMW:
Slika
Toyota:
Slika
Slika
Niko ne kaze da je Skoda uzbudljivija, ali je bar povoljnija, problem je u dobijeno/ulozeno.
Avensis sa lagera može da se nađe sa već 17,18000€ i sasvim solidnom opremnom u startu.
Passat, Mazda6, Mondeo, Accord itd su dosta skuplji... Superb isto.
Off topic
Off topic
A Lexus uopste ne pominjem, nikad se nisam vozio u njemu, znam da me ne zanimaju, sedeo u njima, enterijer mi se ne svidja, malo kic, decije, plasticno, testovi kazu da ni u voznji nisu na nivou BMW-a al pojma nemam
Off topic

Jes da nije tema, moj rođak vozi GS, auto je vrhunski urađen, pusti predrasude. Pravi aluminijum, masivno drvo i kvalitetna koža. Čak i manje plastike unutra od aktuelne 5 (da li je prijatnija na dodir ne ulazim).

Pozdrav
Pozdrav
Comi
Reactions:

Post od Comi »

7footer napisao:Comi,
Pravi ljubitelji automobila vole poštuju i cene sve automobile, i razumeju raznolikost. ;)

Sustina!

Heroj,
niko ne treba da joj se klanja, daleko bilo.

Samo sam reagovao na ono "pravi ljubitelji automobila zaobilaze Toyotu u sirokom luku" i tako je rasprava pocela.
Zasto bi pravi ljubitelj automobila BILO KOJI BREND zaobilazio?

Lakiju i Floydu su ocigledno sportski modeli nekog brenda sinonim za nesto sto bi svaki 'pravi' ljubitelj automobila trebao da ceni i voli, a ostalo je 'smesno' itd. Da ne spominjem naklapanja kako su klot sedista bolja od 99% svih sedista u Toyotama i ostale subjektivne, nicim potkovane lovacke price.
Ja postujem neciji kriterijum (tj svaciji), ali ne mozes svoj kriterijum nametati kao globalni kako je eto zbog toga taj brend takav i takav.
Neko mozda voli Toyotu jer Toyoda ima platu 1.5 mil $, a ne kao ostali direktori po 20ak, ili bilo koji od milijardu razloga koji ostalima nikako nisu jasni.
Svako ima svoj kriterijum.

Naravno da je BMW bolji proizvodjac (po meni) od Toyote...nije samo BMW, ali ona recenica oko koje je krenula rasprava je zaista legendarna...neverovatno nesto.

Eno Lebron izmedju ostalog vozi i Kiu K900.
Sta ces na to reci? Covek koji moze da kupi sta mu padne na pamet, izmedju ostalog, kupi i jednu Kiu.
Mislim, e.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pa nije bas da je kupio Kiu.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Znam, znam...fol dobio na poklon jer ih reklamira.
Ima prica o tome na netu koliko ti volja.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

K900 je oficijalno vozilo NBA lige.
Mislim, sve i da ga je kupio, to je OK. Njegova stvar.
Medjutim, lako se moze izguglati bar deo njegovog voznog parka, a ne bi me cudilo da ima bar po jedan automobil svakog proizvodjaca :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

7footer napisao:Comi,
Nije ljubitelj onaj koji je pun predrasuda, i u startu deli/grupiše automobile. Isto tako je i sa "ljubiteljima" životinja, muzike i svega ostalog...
Pa sta fali tom BMW-u, izgleda bolje neg Toyota za te pare...
Ne fali mu ništa, sem apsolutno prenaduvane cene... Smešno je za te pare dobiti auto koji nema automatsku/digitalnu klimu, onako tanak štof, bez ekrana ili s ekranom smešne rezolucije (ili nije u boji), nema držače za čaše, radio koji izgleda kao da je iz '88 sa krš ozvučenjem, ogoljen plastični volan i ručicu menjača, plastične imitacije aluminijuma...
Kada dajem 40,000€ za auto hoću pravi auto, ne ogoljeno ime.
Za te pare uvek biram Volvo XC70 ili Subaru OUTBACK sa onim kožnim foteljama, panoramom, itd.

Za iste/slične pare:
BMW:
Slika
Toyota:
Slika
Slika
Niko ne kaze da je Skoda uzbudljivija, ali je bar povoljnija, problem je u dobijeno/ulozeno.
Avensis sa lagera može da se nađe sa već 17,18000€ i sasvim solidnom opremnom u startu.
Passat, Mazda6, Mondeo, Accord itd su dosta skuplji... Superb isto.
Off topic
Off topic
A Lexus uopste ne pominjem, nikad se nisam vozio u njemu, znam da me ne zanimaju, sedeo u njima, enterijer mi se ne svidja, malo kic, decije, plasticno, testovi kazu da ni u voznji nisu na nivou BMW-a al pojma nemam
Off topic

Jes da nije tema, moj rođak vozi GS, auto je vrhunski urađen, pusti predrasude. Pravi aluminijum, masivno drvo i kvalitetna koža. Čak i manje plastike unutra od aktuelne 5 (da li je prijatnija na dodir ne ulazim).

Pozdrav

Gde moze ovako da se konfigurise RAV4 da vidimo koliko kosta i sta nudi?
Pogledao sam Ch i DE sajt, nema pola opreme da se odabere sa te slike a vec sam fino digao cenu sa motorom od 151ks (to im najjaci u ponudi!!, BMW-u je u X3 najslabiji 184!).
Pride si stavio s
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Laki,
RAV4 u Executive paketu u startuje sa 31,000€
https://www.toyota.rs/new-cars/rav4/ind ... model=rav4

Pozdrav
Pozdrav
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Haha, da sa sjajnih 124ks i rucnim menjacem.
Zapravo sad sam proucio malo RAV na Toyotinom sajtu, pa to je komedija, kao i sto bi vi to poredili sa BMW-om.
Tehnika je toliko inferiorna da to apsolutno ne moze da se poredi, da ne pominjem besmisao slicne cene.
Pa najjaci Toyotin motor 2.2 je 150ks, koji sa automatskim menjacem ide za 10s do 100. A taj menjac je ocigledno poslednji krik tehnike jer usporava auto za pola sekunde i podize potrosnju za celu litru!
Onda skontas da BMW X3 20d ima 190ks ide za 8s do 100 i trosi skoro 2l manje od te automatik Toyote (39 100 kosta u Srb inace) :) Kako se koji vozi i ponasa na putu bolje da i ne mislim. I stvarno cemo da ih poredimo?

I ovako izgelda ako vec poredimo slike iz konfiguratora, ona nema smisla da za Toyotu stavimo neku umetnicku a BMW najgoru iz konfiguratora:

Slika
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Sta ti decko radis.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Cisto cinjenice, sad sto su neugodne to je druga stvar.
Dize mi se kosa na glavi kad neko krene da velica Toyotu.
Comi
Reactions:

Post od Comi »

Koliko ti ne dobacujes, pa to je za skrivenu kameru.

Nema razloga nervozi, daleko je BMW od 10+ miliona prodatih automobila godisnje.
Sa druge strane, ne porede se konkretno prozivodi medjusobno...vec brend, kao globalni igrac.

Sve, sve...ali "Pravi ljubitelji automobila zaobilaze Toyotu u sirokom luku".

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa naravno da je zaobilaze. Pa na ovom forumu samo je vise vozaca tojoti samo reklo kako su ultra dosadna kola. Dosadna kola su bas ono sto ljubitelji kola zele?
Jesi ti realan sa poredjenjem broja prodatih auta sa bilo kakvim kvalitetom, performansama, ma bilo cim u vezi auta?

Dakle Toyota automobili su bolji od Bentley automobila jer se daleko vise prodaju?

Meni je to bas suprotna indikacija, to su kola za siroke narodne mase.

Jos nesto, Toyota belezi odlicne rezultate van Evrope jer su trzista manje zahtevna. U Evropi koja je najrazmazenija i najzahtevnija, gde se kola najvise cene, Toyota je jako slaba.
Odgovori