Tesla automobili
Re: Tesla automobili
Nije sve med i mleko? Ma nemoguce.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ostaje samo problem sto su naslovi bombasticni. Auto nije nista kvarljivi od onoga sto je bio, prosek klase, a nacin na koji Tesla resava probleme je za pohvalu. Bukvalno gledaju kupce kao malo vode na dlanu. I tako 7 godina, odnosno 8.
Malo postoji i problem metodologije merenja, ali avaj, sve jedno, ovo su oni klipovi u zupcanicima sto pomenuh pre par postova. Pocelo je. Pogotovu ce ih biti ako zavrse gigafactory i predstave model 3.
Malo postoji i problem metodologije merenja, ali avaj, sve jedno, ovo su oni klipovi u zupcanicima sto pomenuh pre par postova. Pocelo je. Pogotovu ce ih biti ako zavrse gigafactory i predstave model 3.
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Pa ja ne bih Consumer Reports prozvao da su klin u zupčanicima za TM. Ako je neko realan onda su to oni. Ili su bar najbliži realnom.
Ali ti naduvani naslovi i generalno gledano mediji su zaista postali oruđe za razne interesne grupe. I to ne samo u automobilskoj industriji i ne samo u USA. Ali dobro, to je druga tema.
Ono što Tesli ide u korist je to da konstantno rade na poboljšanjima, mislim da je Musk jednom rekao da svakog meseca unaprede 10-15 stvari na modelu S i to sigurno znači da su novije proizvedeni automobili sve više i više pouzdani i kvalitetni.
Drugo, vlasnici modela S su najzadovoljniji vlasnici u USA po pitanju servisa i odnosa prodavac (proizvođač) - kupac.
Treće, gigafactory se gradi brže nego što se očekivalo, za nekih mesec dana kreću sa proizvodnjom. Sagrađeno je čini mi se oko četvrtine fabrike ali je ta četvrtina dovoljna da se krene sa proizvodnjom dok se ostale tri četvrtine grade. Prva tura radnika koji će biti primljeni je negde oko 6500. Opet, dobar deo baterija će ići na te kućne sisteme za napajanje što će im takođe doneti lepe novce.
Dakle, po meni, ljudi rade, trude se i napreduju. I to napreduju sigurno brže od bilo koga drugog u autoindustriji. Gledaju daleko unapred i pripremaju se za budućnost.
Ali ti naduvani naslovi i generalno gledano mediji su zaista postali oruđe za razne interesne grupe. I to ne samo u automobilskoj industriji i ne samo u USA. Ali dobro, to je druga tema.
Ono što Tesli ide u korist je to da konstantno rade na poboljšanjima, mislim da je Musk jednom rekao da svakog meseca unaprede 10-15 stvari na modelu S i to sigurno znači da su novije proizvedeni automobili sve više i više pouzdani i kvalitetni.
Drugo, vlasnici modela S su najzadovoljniji vlasnici u USA po pitanju servisa i odnosa prodavac (proizvođač) - kupac.
Treće, gigafactory se gradi brže nego što se očekivalo, za nekih mesec dana kreću sa proizvodnjom. Sagrađeno je čini mi se oko četvrtine fabrike ali je ta četvrtina dovoljna da se krene sa proizvodnjom dok se ostale tri četvrtine grade. Prva tura radnika koji će biti primljeni je negde oko 6500. Opet, dobar deo baterija će ići na te kućne sisteme za napajanje što će im takođe doneti lepe novce.
Dakle, po meni, ljudi rade, trude se i napreduju. I to napreduju sigurno brže od bilo koga drugog u autoindustriji. Gledaju daleko unapred i pripremaju se za budućnost.
-
- Site Admin
Upravo za naslove sam i mislio da su klinovi a ne Consumer Reports. Bilo kako bilo, bili su miljenici Wall Street-a od 2013 pa do skoro sa izuzetkom onog mamlaza sa bradicom koji je imao epic ispade, sada moraju malo da ih opljunu.
Ja svim bas navijam za njih i uspeh, jer samo njihov uspeh moze da pokrene industiju van zabetoniranih tokova u koju je upala vec 30 godina.
Ja svim bas navijam za njih i uspeh, jer samo njihov uspeh moze da pokrene industiju van zabetoniranih tokova u koju je upala vec 30 godina.
Sta vam je gotivno u tim elektroautima? To sto nema zvuka? Pa jbt valjda je mocnije kad V8 zagrmi pa ti unutrasnje organe protrese.
Vezano za napredak, pa i Zastava bi napredovala vise od BMW kad bi pocela sklapati Golf 4
Vezano za napredak, pa i Zastava bi napredovala vise od BMW kad bi pocela sklapati Golf 4

- Nemanja987
Ako sam te dobro shvatio, ti voliš da ti automobil grmi i da ti trese unutrašnje organe? I to ti je moćno?
Pa dobro, mislim, ne bih da te osuđujem. Čuo sam i za strašnije afinitete koji uključuju razne organe...
Pa dobro, mislim, ne bih da te osuđujem. Čuo sam i za strašnije afinitete koji uključuju razne organe...
-
- Site Admin
Nista ne razumem. Pogotovu poslednja recenica.HKS napisao:Sta vam je gotivno u tim elektroautima? To sto nema zvuka? Pa jbt valjda je mocnije kad V8 zagrmi pa ti unutrasnje organe protrese.
Sto se tice toga sta je gotivno, pa eto oko 700ks i 1000nm instant uvek upotrebljivih, glatka voznja, bez uzasnih troskova odrzavanja i goriva za pocetak, a moze i po gradu da se vozi. Za zvuk me realno zabole.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jao ne prdi molim te, jasno je šta je hteo čovek da kaže. Automobil za te pare, apsolutno. Neki drugi ne nužno, porodični recimo.Nemanja987 napisao:Ako sam te dobro shvatio, ti voliš da ti automobil grmi i da ti trese unutrašnje organe? I to ti je moćno?
Voleo bih da probam tu Teslu, ali ne mogu da kažem da mi je na bilo koji način fascinantna, posebno što je očigledno da gruvaju sumanute pare u brend i reklamu, pa se napravio ogroman hype.
Džoni, mislim da je drugom rečenicom hteo da kaže da ne čudi razvoj Tesle, opaska na Nemanju gde kaže da "trenutno napreduju brže od bilo koga u autoindustriji", obzirom na prirodu njihovog proizvoda i prirodu proizvoda ostatka svetske autoindustrije. Slično kao kada bi rekao da brže napreduje Intel sa razvojem procesora nego Ei Niš sa lampama za televizore, da banalizujem skroz.
- Nemanja987
Meni nije jasno, zato sam i pitao. I to sam samo ponovio njegove reči. I i dalje bih voleo odgovor.
A ti mi možeš reći da sam glupav i to je sasvim moguće ali ovo da prdim isto ne razumem, čemu vređanje?
A ti mi možeš reći da sam glupav i to je sasvim moguće ali ovo da prdim isto ne razumem, čemu vređanje?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Koje vređanje? Što sam ti rekao da ne prdiš? Ja zaista ne mogu da zamislim lika kome nije jasno šta je pisac hteo da kaže onim postom.
- Nemanja987
Da. Baš to. Uvredljivo mi je to poređenje. I molio bih te za izvinjenje.
Neću se više nastavljati, kvarimo temu.
Edit: Može izvinjenje i u pp, nije problem.
Neću se više nastavljati, kvarimo temu.
Edit: Može izvinjenje i u pp, nije problem.
Haha, koja finoca, i to bez blama 
Sta znam, ja bih uzeo neki jeftin elektro auto, za svaki dan po gradu je isplativ, ali kada se spominje auto od 130k i usteda, tu postajem skeptican.
Opet, samo ubrzanje, a bez drugih propratnih zadovoljstava koja pruzaju automobili te cene, nekako mi ne deluje dovoljno.
Sent from my Sony

Sta znam, ja bih uzeo neki jeftin elektro auto, za svaki dan po gradu je isplativ, ali kada se spominje auto od 130k i usteda, tu postajem skeptican.
Opet, samo ubrzanje, a bez drugih propratnih zadovoljstava koja pruzaju automobili te cene, nekako mi ne deluje dovoljno.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ima u Auto Bildu poredjenje Tesle S p85d sa Chargerom Hellcat, Hellcat je na stazi ostvario vreme 1:32 dok je Tesla ostvarila vreme od 1:40. Ok, Hellcat je brz auto ali koliki hype se dize oko Tesle S kao sportskog auta ocekivao bi da se moze nositi sa Dodgeom.
Iz mog pisanja je jasno da nisam naklonjen elektro autima, mislim da je to jos uvek skupa alternativa autima sa motorima na fosilna goriva i ne vidim razlog zasto bi ja recimo tezio da imam Teslu S umesto S klase. Tesla je po meni prvenstveno skupa igracka, ne kazem da nema dobrih osobina, ali ja ih smatram kao skupu alternativu evropskim premium brendovima (nisam rekao da je Tesla na nivou jednog Mercedesa).
Ja necu biti naklonjen elektro automobilima sve dok budu skuplji od ekvivalentnog dizela...
Iz mog pisanja je jasno da nisam naklonjen elektro autima, mislim da je to jos uvek skupa alternativa autima sa motorima na fosilna goriva i ne vidim razlog zasto bi ja recimo tezio da imam Teslu S umesto S klase. Tesla je po meni prvenstveno skupa igracka, ne kazem da nema dobrih osobina, ali ja ih smatram kao skupu alternativu evropskim premium brendovima (nisam rekao da je Tesla na nivou jednog Mercedesa).
Ja necu biti naklonjen elektro automobilima sve dok budu skuplji od ekvivalentnog dizela...
Nemanja987 napisao:Ako sam te dobro shvatio, ti voliš da ti automobil grmi i da ti trese unutrašnje organe? I to ti je moćno?
Ovako nešto kad zagrmi
http://www.youtube.com/watch?v=YU2d3YpJVYk
http://www.youtube.com/watch?v=r6n0GqFttqA
kakve Tesle, kakvi bakrači.
-
- Site Admin
Ne mora da ti se svidja. Preskoči.
Hype ne pravi niko do vlasnika koji su zadovoljni. Reklame za Teslu ne vidimo nigde. Čak im i predstavnistva zabranjuju u nekim državama. Pa opet izgleda da itekako ima kupaca.
Sent from my LG-D838 using Tapatalk
Hype ne pravi niko do vlasnika koji su zadovoljni. Reklame za Teslu ne vidimo nigde. Čak im i predstavnistva zabranjuju u nekim državama. Pa opet izgleda da itekako ima kupaca.
Sent from my LG-D838 using Tapatalk