Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Hot hatch

Post od Xepoj87 »

Nesto sto brunda, a ne zuji, ne moze biti hot hatch, jer je hot hatch pojam gradske zujalice :D
Ne moze biti dizel hot hatch jer pored solidnih performansi, nista drugo nema da valja.

Samo zamisljam sebe kako ulazim u salon da kupim GTI, a oni mi kazu da imaju ovog drugog, za hiljadu eura vise, pa kada ih pitam zasto je hiljadu eura vise, oni mi odgovore da je to zato sto je sekund sporiji do 100, ima 35ks manje, ima zvuk kao traktor, ide do 4.500 RPM, i sipa se dizel, i ono NAJCRNJE, ne sadrzi u imenu, pocetno slovo mog imena.
Jel me vi zezate? Ne gospodine, jeste da sve to zvuci cudno, ali on ima cak 30 Nm vise, i tezi je samo 45kg.

Pa za to bi prvo neko morao da me kastrira, a onda da mi uradi lobotomiju.

Brate mili, zna se zasto se uzima dizel, za velike kilometraze, za stednju, i malo laksu, laganiju voznju po gradu...
Manite me tih gluposti da pri kupovini automobila za izivljavanje, ja kupujem dizel, sa losijim performansama, losijim ponasanjem, losijim zvukom, i sve to za vece pare...
Pa ljudi su stvarno skrenuli. Meni licno je nfascinantno da oni te GTD-jeve uopste i prodaju nekome...
Da mi je da popricam sa covekom koji je otisao u salon, i kupio GTD-ja, da se upoznam sa njim na par sati, da vidim koji mu je pogled na svet, da se barem valjano potrudim da ga skapiram...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Aha, to su skracenice ustvario od Gran Turismo Ivan a druga je Gran Turismo Dragan, ali Draganu se svoj model ne svidja. Kakav fail vw-a. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Za mene su ovo HotHatch-evi
http://www.youtube.com/watch?v=aXzP65yHK08
http://www.youtube.com/watch?v=Kmzf5744ILQ

FWD LSD N/A na preko 8k rpm
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@Xepoj

Ala si se ti zaigrao. Evo ja bi verovatno pre uzeo dizela za sledeci auto, al ne bi golfa nego oktaviju rs tdi.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

A koji je razlog zasto bi uzeo dizel Octaviu RS u odnosu na benzinca?
ftj
Reactions:

Post od ftj »

U inat Xepoju :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa tako moze :), i radi ustede, sve ostalo veze nema. Narocito u ovoj generaciji Octavie/Golfa benzinske verzije (220/230 KS) su bas bas nadmocne u odnosu na dizela (184 KS), pritom je dosta uradjeno na smanjenju potrosnje...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ftj, svestan si da bi onda morao da sednes sa mnom u kafic na par sati, da pricamo? :)

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Heroj brate, ti si ga sad u isto vreme izdrvio na GTI dok si kenjao po GTD. Slažem se da je zvuk dizela bzv. ali kako neko može da se oduševljava zvukom bilo kog R4 motora... pa nije V6 ili V8 sa nekim naprcanim izduvom :)
Mene zvuk tih zujalica asocira na zvuk brusilice... jako iritantno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa brate, to je moje misljenje, da je suludo uzeti losiji automobil, jos ga platiti vise. Hot Hatch se ne uzima u svrhu stednje goriva. To uzimaju entuzijasti koji nemaju para, ili im se ne daju pare za veci sportski auto.
Samim tim sto GTD postoji samo zato da bi stekao gorivo, govori o tome koliko on nije hot hatch, koliko god ga marketinski tim kompanije tako zvao.

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Hot hatch

Post od Floyd »

Pa sve to stoji ali pitaš se ko će da kupi GTD? Sigurno ne onaj ko prelazi tim autom npr. 7k km godišnje jer pored njega ima auto za svaki dan kao Markoni. To jeste auto koji se uzima kao kompromis i mogu da ti kažem da ih u DE vidjam baš često, što znači da se prodaju :) Da kupujem tu klasu i ja bih uzeo GTI... ako se neko seća, njega sam i gledao kao zamenu za Alfu ali je koštao skoro kao 320d što me je momentalno odvratilo od kupovine.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Preterali ste ga sa benzin mafijom, ispade da je dizel samo nužno zlo koje qrcu ne valja već samo troši par litara manje u proseku. Ima dizel svojih dobrih strana i pored potrošnje i to tržište prepoznaje i odatle takvi prodajni rezultati po evropi. Istina turbo benzinci su se opasno popravili sa obrtnim momentom i potrošnjom ali i dalje će dizel u nekim stvarima dominirati kao što će benzin na zvuku i vibracijama.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

AcaKayak napisao:Aha, to su skracenice ustvario od Gran Turismo Ivan a druga je Gran Turismo Dragan, ali Draganu se svoj model ne svidja. Kakav fail vw-a. :mrgreen:

:kezo:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Mene bi bio blam da vozim po kraju drekavac na 6-7k obrtaja , a ponoviću da su HH prvenstveno gradska kola. Za staze i magistrale su M-ovi , AMG , RS i sl.
Shvatam da tinejdžeri vole da skreću pažnju na sebe i da ih loži zvuk i obrtaji, ali to je njihovo subjektivno shvatanje uživancije u vožnji, a ne definicija dobrog auta.
Evo ja bi pre kupio dizel HH jer bi ga vozio rakovičkim uličicam gore/dole i siguran sam da bi bolje išao tuda nego benzinac, a uvek se može za 200e podići snaga i poboljšati odziv. To pogotovo važi za C2 pošto mu je alternativa atmosferski benzinac.
Nemojte biti konzervativni, oduprite se stereotipima :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nego, kako se kotiraju stare lancie integrale naspram savremenih HHeva po brzini kruga? Nije provokativno pitanje, interesuje me a ne mogu da trazim po fonu... I jel mi se cini ili su one daleko ekstremnije verzije od svega sada dostupnog?
Odgovori