Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Pun rispekt za gospođu Anu Knežević Ćosić...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne znam zapto je to i kome bitno? Koliko ja znam udruženje je osnovano od strane roditelja dece sa posebnim potrebama, niko ne stoji iza njih.
Posetite www.garaza.rs !
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Velji empatiji je to presudno da bi odredio svoj konačni sud prema incidentu na aerodromu. Dosadašnje iskustvo ga uči da je uvek neka zavera u pozadini svega 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Centri moći, rušitelji i mrzitelji reformi!
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Ne mora biti zavera, može biti i neka kampanja u toku. Onaj dokumentarac o malom Lazaru par dana ranije, još je nešto bilo - ne mogu da se setim...
- Vladapetr
Pa to, Vatikan i Soroš. A neki centri moći iz prate situaciju iz potaje, čekaju da se umešaju.
Sad je dovoljna kutija lego-kockica pred kamerama i Siniša Lima kuca preko glave ...
Ja se slazem i saosecam sa vama, ali moram da stanem u odbranu Lakija da Srbi imaju obicaj da mnoge predpostavke tretiraju kao cinjenice. Svaka diskriminacija je teska, ali je isto tako tesko i proceniti nivo smetnji koje mogu da se uzrokuju. Evo jednog konkretnog primera koji je meni npr. poprilicno zasmetao na temu diskriminacije. Moja cerka (7 godina) je imala casove plivanja u grupi od 6 dece, i sve je bilo dobro dok jednog dana nije doslo dete sa slabijim oblikom autizma. Profesor se toliko okrenuo tom detetu da je jedno 2 meseca potpuno zanemario ostalu decu. To znam posto sam sve vreme sedeo iznad bazena, a oni su samo plivali u krug bez ikakvih instrukcija a on se bavio intenzivno sa tim detetom, i niko nije smeo nista da kaze bas zbog te "diskriminacije". Jednostavno su lose pretpostavili koliko im je potrebno da uloze truda za to dete, a sto je najgore tu odluku nisu promenili poprilicno dugo vremena...
PS: Tipican primer tih problema je odnost Liberala trenutno u Americi. Pod parolom rasizma i nejednakosti guse svaku diskusiju i razmenu misljenja. Diskusija i pretpostavka nevinosti uvek mora da postoji...
PS: Tipican primer tih problema je odnost Liberala trenutno u Americi. Pod parolom rasizma i nejednakosti guse svaku diskusiju i razmenu misljenja. Diskusija i pretpostavka nevinosti uvek mora da postoji...
- Vladapetr
Slažem se u potpunosti, ali to nije tema o kojoj smo diskutovali. Ima toga i ovde, npr pod inkluzijom ubacuju u odeljenja sa "normalnom" decom i one sa blažim (ili čak težim nego dozvoljenim) poremećajima ponašanja. Po pravilu bi takvo dete trebalo da ima ličnog pratioca kojeg u 99% slučajeva nema, i onda si primoran da njemu posvetiš više pažnje naprosto zato što mu je neophodna.
Kao sto je predrasuda da kapetan odlucuje ko ce a ko nece ici na let (sto je pogresno zamislio C Antic, a pojavilo se i u nekim medijima), pogresno je i sto je objavljeno - da na aerodromu radi specijalista vazduhoplovne medicine.
U Srbiji ima slovom i brojem, sedam (7) lekara sa licencom doktora vazduhoplovne medicine i bave se vazduhoplovnim osobljem.
Beograd je jedan od retkih aerodroma u Evropi koji ima lekara na aerodromu. Lekar je luksuz i na aerodromu se nalaze sluzbe hitne pomoci. Postoji doktor koji ima ugovor sa aerodromom i koji ce iz grada doci na aerodrom po pozivu i to ce biti naplaceno kompaniji ili putniku koji je trazio prisustvo lekara (nisam siguran ko placa). Govorim o Z. Evropi, da ne bude zabune.
Na aerodromu NT se nalazi lekar opste prakse, i bez namere da se umanjuje njegova ili njena strucnost, ipak je to 180 stepeni suprotno od onoga sto je trebalo decaku. Mislim da samo neuka ili tvrdoglava osoba ne moze, ili nece, da uoci razliku.
@Laki, s obzirom da sam prvi pomenuo da tuzbe u Strazburu ne prolaze, pretpostavljsm da se tvoji komentari odnose na mene. To sto si fizicki blizi Strazburu ne znaci da si blizi Medjunarodnom Sudu od mene, kome tamo leze dve tuzbe. Ako imas prilike da razgovaras sa nekim advokatom, reci ce ti ime i prezime coveka koji sedi u Sudu ispred Srbije i odlucuje hoce li tuzbe u opste uci u proceduru. Od pre oko dve godine nista ne prolazi dalje od njega. Ovo nije nikakva tajna niti moja fikcija.
Takodje, svako ko je u vazduhoplovstvu zna da se vecina uposlenika Direktorata preuzima iz JATa (sada AS), ili obrnuto. Jedan od nacina ulazaka u nacionalnog avioprevozioca, za neku od pozicija, je preko Direktorata. Odlicno znam kako inspektori koji su bili u JATu pa presli u Direktorat, vrse nadzor nad avionima AS. Da li je cudno da je nadzor aerodroma u vezi ovog slucaja takodje vrsio bivsi JATovac?
Fikcija? Teorija zavere?
Samo cinjenica.
U Srbiji ima slovom i brojem, sedam (7) lekara sa licencom doktora vazduhoplovne medicine i bave se vazduhoplovnim osobljem.
Beograd je jedan od retkih aerodroma u Evropi koji ima lekara na aerodromu. Lekar je luksuz i na aerodromu se nalaze sluzbe hitne pomoci. Postoji doktor koji ima ugovor sa aerodromom i koji ce iz grada doci na aerodrom po pozivu i to ce biti naplaceno kompaniji ili putniku koji je trazio prisustvo lekara (nisam siguran ko placa). Govorim o Z. Evropi, da ne bude zabune.
Na aerodromu NT se nalazi lekar opste prakse, i bez namere da se umanjuje njegova ili njena strucnost, ipak je to 180 stepeni suprotno od onoga sto je trebalo decaku. Mislim da samo neuka ili tvrdoglava osoba ne moze, ili nece, da uoci razliku.
@Laki, s obzirom da sam prvi pomenuo da tuzbe u Strazburu ne prolaze, pretpostavljsm da se tvoji komentari odnose na mene. To sto si fizicki blizi Strazburu ne znaci da si blizi Medjunarodnom Sudu od mene, kome tamo leze dve tuzbe. Ako imas prilike da razgovaras sa nekim advokatom, reci ce ti ime i prezime coveka koji sedi u Sudu ispred Srbije i odlucuje hoce li tuzbe u opste uci u proceduru. Od pre oko dve godine nista ne prolazi dalje od njega. Ovo nije nikakva tajna niti moja fikcija.
Takodje, svako ko je u vazduhoplovstvu zna da se vecina uposlenika Direktorata preuzima iz JATa (sada AS), ili obrnuto. Jedan od nacina ulazaka u nacionalnog avioprevozioca, za neku od pozicija, je preko Direktorata. Odlicno znam kako inspektori koji su bili u JATu pa presli u Direktorat, vrse nadzor nad avionima AS. Da li je cudno da je nadzor aerodroma u vezi ovog slucaja takodje vrsio bivsi JATovac?
Fikcija? Teorija zavere?
Samo cinjenica.
JU3371 poleteo iz Basela, objavio emergency i sleteo u Cirih. Zna li neko nesto o tome?
Sent from my SONY Experia mobile
Sent from my SONY Experia mobile

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kao deca. Kako ko priča priču (iz izvora bliskih subjektima), tako se kreira mišljenje
Rekao bih - kao da ne živite u Srbiji, ali to važi svuda, nismo mi izmislili baratanje masama.
Inače nismo baš poznati kao nepovodljivi...
Pre neki dan pisalo u novinama - Ristiću poništen čist gol. Na to će lik, koji malo slabije prati fudbal, ali je "veliki delija", iako nije stigao da prati tekmu: Mamicu im lopovsku, bilo bi 3:3. Svi su protiv nas, treba da se pregleda snimak i prizna gol.
Čekaj, taj Ristić igra za Krasnodar.
A... Ko im je*e mater, da i nas jednom pogleda onaj odozgo
--
Samo trošite tipke uzalud, samo oni koji su tamo bili znaju šta se desilo. Tri metra dalje, već imamo razne priče... Još kada se doda šok, adrenalin, nepravda, lične veze, i onaj koji je tamo bio, može u afektu dati tri različita opisa dešavanja u trideset minuta.
Jednom prilikom, radio sam treću smenu, izbije tuča. U jednom kafiću su napali novinara i političara. Pozornik iz dežurne patrole mi je ispričao jedno, dao izjavu novinarima i imali smo šta da pročitamo kada su ujutro stigle novine. Nije verovao šta sve tu piše, tj šta je ovaj napisao da je rekao, te kako su se pojavili neki "svedoci" sa svojom pričom. Opet, ne verujem ja ni njemu, ali eto. Ujutro će neko čitati novine i verovati u "izvore sa lica mesta", jer oni sigurno znaju kako je izbila tuča i ko je izvukao deblji kraj...

Rekao bih - kao da ne živite u Srbiji, ali to važi svuda, nismo mi izmislili baratanje masama.
Inače nismo baš poznati kao nepovodljivi...
Pre neki dan pisalo u novinama - Ristiću poništen čist gol. Na to će lik, koji malo slabije prati fudbal, ali je "veliki delija", iako nije stigao da prati tekmu: Mamicu im lopovsku, bilo bi 3:3. Svi su protiv nas, treba da se pregleda snimak i prizna gol.
Čekaj, taj Ristić igra za Krasnodar.
A... Ko im je*e mater, da i nas jednom pogleda onaj odozgo

--
Samo trošite tipke uzalud, samo oni koji su tamo bili znaju šta se desilo. Tri metra dalje, već imamo razne priče... Još kada se doda šok, adrenalin, nepravda, lične veze, i onaj koji je tamo bio, može u afektu dati tri različita opisa dešavanja u trideset minuta.
Jednom prilikom, radio sam treću smenu, izbije tuča. U jednom kafiću su napali novinara i političara. Pozornik iz dežurne patrole mi je ispričao jedno, dao izjavu novinarima i imali smo šta da pročitamo kada su ujutro stigle novine. Nije verovao šta sve tu piše, tj šta je ovaj napisao da je rekao, te kako su se pojavili neki "svedoci" sa svojom pričom. Opet, ne verujem ja ni njemu, ali eto. Ujutro će neko čitati novine i verovati u "izvore sa lica mesta", jer oni sigurno znaju kako je izbila tuča i ko je izvukao deblji kraj...
Ne bih se bas slozio "kao deca".
Prvo, ovo je forum. Mozemo da raspravljamo.
Drugo, lepo je posluzilo da obnovimo nesto o autizmu (ko nije znao), ili naucimo nesto novo o tome. Videli smo da postoje ustanove koje se bave decom ometenom u razvoju, a nisu NVO
Mene je nateralo da procitam Zakon koji odavno nisam otvorio, kao i jos neke dokumente koje ranije nisam gledao.
Ljudi su saznali nesto novo oko bording procedura.
Rekli smo sta smo imali i presli na drugu temu - AS objavila Emergency (otkud tu Aviolet?)
Niko se nije potukao, nisu tipke uzalud potrosene.
Prvo, ovo je forum. Mozemo da raspravljamo.
Drugo, lepo je posluzilo da obnovimo nesto o autizmu (ko nije znao), ili naucimo nesto novo o tome. Videli smo da postoje ustanove koje se bave decom ometenom u razvoju, a nisu NVO

Mene je nateralo da procitam Zakon koji odavno nisam otvorio, kao i jos neke dokumente koje ranije nisam gledao.
Ljudi su saznali nesto novo oko bording procedura.
Rekli smo sta smo imali i presli na drugu temu - AS objavila Emergency (otkud tu Aviolet?)
Niko se nije potukao, nisu tipke uzalud potrosene.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Koji sajt za pretragu letova koristite? Gledam iz Ciriha do Bangkok za dve osobe povratna karta nešto oko 1000 eura. Mislio sam da je dosta više. Nešto oko 300 eura više je direktan let Swiss. Jeftinija karta je sa jednim stajanjem.
Oko 1000 eura je neki Aeroflot, pa nešto skuplje je Qatar, Austrian, Swiss itd.
Da l da uzmem odmah direktno da se ne yebavam?
Oko 1000 eura je neki Aeroflot, pa nešto skuplje je Qatar, Austrian, Swiss itd.
Da l da uzmem odmah direktno da se ne yebavam?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''