Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Dobro veče

Post od methane.master »

Ma od +5 i niže zaboravi na obične, pogitovu ako koriste R-12.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Grejanje na klimi je dobro kada je 16-17 stepeni, a meni hladno, pa bih malo da doduva do 19-20C. Ili kada okupamo dete, pa da dodatno zagrejemo odgovarajucu sobu. Za svako drugacije grejanje je nalazim neupotrebljivom, narocito za neko ozbiljno grejanje. (mada ima ljudi sa drugacijim iskustvima koji kazu da se maltene pola zime greju na klimu... Sad, dal' imaju TAKO dobru izolaciju ili tako dobro lazu, ne znam)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

sta je bolje za ovaj prelazni period ona mala grejalica(kao radijator izgleda) ili klima? sta manje struje trosi?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Texonja napisao:Grejanje na klimi je dobro kada je 16-17 stepeni, a meni hladno, pa bih malo da doduva do 19-20C. Ili kada okupamo dete, pa da dodatno zagrejemo odgovarajucu sobu. Za svako drugacije grejanje je nalazim neupotrebljivom, narocito za neko ozbiljno grejanje. (mada ima ljudi sa drugacijim iskustvima koji kazu da se maltene pola zime greju na klimu... Sad, dal' imaju TAKO dobru izolaciju ili tako dobro lazu, ne znam)

pa i mislio sam da je takva situacija. ili klima sa inverterom, mada koliko se secam one se krecu oko 500-600e?

ipak je bolja varijanta onaj jedan nordijski radijator i klasicna klima za leto. A imam izloaciju i novu stolariju.
Slika
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ja sam moju invertersku platio 93.000... ali je odlična, i greje kao zmaj.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Znam, ali npr za moju sobu radijator je 20000+klima 35000(sa ugradnjom) je manje od 850e. :(
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja se bogami ogrejah na klimu ovih dana, i na manje od 5 stepeni. znam da mi lepo greje i kad je u nekom normalnom minusu, da li to ne valja za nju ili ne, to ne znam, ali znam da je lepo servisiram svake godine ( vec par godina ne fali freona ) i da je matora bar 10g, housel, standardna klima...
doduse i stolarija je nova i stan je izolovan odlicno, imam trecinu rebra po kvadratu i malo spoljnih zidova, da prdnes unutra zagrejao bi ga :kezo:
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Dobro jutro :)
:kafa:
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dragane, svratiću jedan dan. :prdi:

:kezo: :kezo: :kezo:

Elem, mi se grejemo na klimu, što neko reče pola zime. Dnevni boravak, radni deo i kuhinja, sve sa hodnikom do kupatila (oko 30kvm) sasvim solidno ugreje. Radi po ceo dan, gasi se i pali sama i što se tiče potrošnje, ubedljivo je najisplativije rešenje od svega što smo probali. Jedva da je osetimo na računu za struju, dok ako se upali bilo koja grejalica, pogotovo ako radi po ceo dan, tu odmah baš skoči cifra na računu.
Što su niže temperature tu i ona posustaje, pa ima momenata kad radi, a nemaš osećaj da greje već kao da duva hladan vazduh. Ja ne gledam koliko je stepeni napolju. Radila je i na minusu, ali obično kad zaledi preko noći ujutru ne treba ni pokušavati da se uključi.
Norveški radijator smo uzeli prošle zime. Nisam bio nešto preterano zadovoljan kako greje, a račun jeste bio nešto manji nego ranije kad smo koristili inverter grejalicu. Mada, teško je to precizno uporediti, jer nije svake godine ista zima i ista temperatura tokom određenog perioda, niti se isto boravi u stanu, pa nema baš smisla porediti kad nisu isti uslovi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

trojanac napisao: Elem, mi se grejemo na klimu, što neko reče pola zime. Dnevni boravak, radni deo i kuhinja, sve sa hodnikom do kupatila (oko 30kvm) sasvim solidno ugreje.
Mada se tesko kucka za racunarom kada si u jakni... :kezo:
Ozbiljno, znam da je moguce, ali onda ti je izolacija verovatno jako dobra u stanu ili je stan "ususkan" sa 3 strane. Kod mene u kuci to nema sanse da bi proslo. Mozda bi, da imam po jednu klimu u svakoj sobi i da sve rade istovremeno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

pa i ja u stanu imam klime u svakoj sobi... tesko da ce ti jedna klima grejati/hladiti celu kucu :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:plusone: za klimu. doduse, stan je vrhunski ususkan, nova stolarija...
Sad kad radi grejanje vec je toplo, iako ja ne priznajem nista dok ne mogu u sorcu i majici da blejim po stanu.

Dobro jutro :kafa:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Da li je jos neko primetio da je mr.Big nestao otkad je Velja preuzeo kormilo nad njkv Golfom TDI? :-|
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Preko Golfovog borda je izlazio na net? :mrgreen: