Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

Na Rusiju, naravno :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Day Walker napisao:@Ljubitelj
I vojska i policija ima pravo da ti ogranici kretanje kao i parkiranje.
I jedni i drugi imaju ovlascenje da nose (automatsko) oruzje, pogotovu u necijoj pratnji.
I to nije samo kod nas Srba, to je svuda u svetu
Jesi li siguran?
Pakiranje na saobracajnim povrsinama je iskljuciva nadleznost saobracajne policije, zakonom uredjena.
Niko, ni drugi delovi policije nisu ovlasceni da regulisu saobracaj. Ni komunalna policija, sto pokusava da uvede Grad Beograd.

Polciija nema pravo da ogranici slobodu kretanja u mirnodopsko vreme, neophodan je sudski nalog ili opsta javna naredba (vanredno stanje na primer).
Tako je svuda u svetu, a trebali bi i kod nas posto smo potpisnici Evropske Konvencije pa su i nasi zakoni prilagodjeni.

Za vojsku ne bih komentarisao, samo svuda u svetu nije tako kako si naveo.
Ponegde jeste, gde vojska vlada a mi nemamo takvo uredjenje koliko znam.

Mozda gresim, ali me posebno zanima ako mozes da preciziras koji clanovi kog zakona omogucavaju vojsci da se mesa u saobracaj i regulise isti. Hvala.

Mene je konkretno napala nekakva sluzba generala Pavkovica, taj sam podatak kasnije saznao.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ova prica oko prebijanja kobri i burazera je uspesno spinovana i vec zavrsena kao i sve drugo sto se radi kroz rezimske medije. Bas tuzno.

Rakhile, svaka cast za postavljeno pitanje. Obozavam rusofile i ostale koji se pozivaju na Rusiju i Kinu, a obisli celu zapadnu Evropu, gledaju americke filmove i debelo konzumiraju zapadnjacke proizvode. :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja nisam postavio pitanje da provociram, nego da ukazem na to da drzave kojima mi kao deklarativno tezimo vec decenijama (nemacki kvalitet, svedski standard, svajcarski red...) imaju i ovakve skupove, i to svake godine, pa su opet ozbiljne drzave. Nikad nisam cuo nikoga da se ugleda na nesto iz Rusije, cak ni rusofile: uvek je prica o vojnoj tehnici ili kako ce Putin da sjebe Ameriku itd, ali kad ste culi nekoga da kaze:"Jao, sto bih voleo da imam standard ko Rusi, i njihove institucije i zakone i drustveno uredjenje". Ajde onda jednom za svagda da vidimo sta je to sto drzavu cini ozbiljnom i pozeljnom za zivot: jel odsustvo parade ili ima i bitnijih pitanja?
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

perfiko napisao:@Zrnkemiki
Vidim raskrvavljenu glavu, ali svesnu, čak bi se usudio reći svesniju nego što je vozačeva. Policija kada se smatra napadnutom, naravno da ne pušta napadača da "njegovi" dođu po njega i odvedu ga u bolnicu, već ga oni "otprate". Meni je to sasvim logično.
Malo mi je nejasno, kako kažeš, da svi imaju ozvučenje, a onda ovaj mora da izađe iz kola da bi oni znali da je on stigao, jer oni pa nemaju pojma o tome.
Jednostavno, meni oni uopšte u celoj ovoj situaciji ne deluju kao profesionalci, i kao da znaju šta rade. Mislim da je žandarmerija mnogo organizovanije i profesionalnije nastupila.
Sve to stoji, ali ovde nisu tukli huligane neke pa da cekaju da ih oni vode, nego je pretpostavka da dok su tukli nisu znali koga tuku, a pri tome ako vec hoce da ih zadrze, zasto onda decko sa krvavom glavom seta slobodno, znaci ili su trebali da ih stave sve u ulaz i to je to, ceka se vojna policija + ko god ili povredjena lica transportuju u bolnicu a neko ostaje da se napravi zapisnik ili kako god. Nema logike da ih drze zatvorene tamo, dok ovaj seta ispred..ocigledno je da je nastalo opste bunilo.
Ja nisam rekao da je vozac izasao iz audija da se javi da je stigao, nego sam rekao da mu je mozda naredjeno da u tom trenutku izadje jer je taj neko ko mu izdaje naredbu smatrao da ce ovoga da ubace u kola...

Sve u svemu smatram da su Kobre nasa najelitnija jedinica, ali to naravno ne znači da ne moze da se desi neki pojedinac medju njima, koji je drugaciji.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Rakhil napisao:Ja nisam postavio pitanje da provociram, nego da ukazem na to da drzave kojima mi kao deklarativno tezimo vec decenijama (nemacki kvalitet, svedski standard, svajcarski red...) imaju i ovakve skupove, i to svake godine, pa su opet ozbiljne drzave. Nikad nisam cuo nikoga da se ugleda na nesto iz Rusije, cak ni rusofile: uvek je prica o vojnoj tehnici ili kako ce Putin da sjebe Ameriku itd, ali kad ste culi nekoga da kaze:"Jao, sto bih voleo da imam standard ko Rusi, i njihove institucije i zakone i drustveno uredjenje". Ajde onda jednom za svagda da vidimo sta je to sto drzavu cini ozbiljnom i pozeljnom za zivot: jel odsustvo parade ili ima i bitnijih pitanja?

Nema svrhe uopšte komentarisati, ja ću samo citirati, suština je pogođena :

''Ima bes besvesti, oci ocinske
i jed jednak k'o nekad
i zna da bije za cirilicu
ali pise spojeno ne znam

On mrzi Hrvate, cuo da treba
u pesmi omiljenog benda
on mrzi pedere, rekla mu crkva
i dobri pastir Kacavenda

On voli svoj narod, voli Kosovo
i zivot bi dao za njega
ali zove prljavom seljacinom
svakoga ko nije iz BG-a''

Meni je lično smor više da slušam i Rusofile i Zapadnofile: najbitnije da nismo Srbofili. Pri tom, niakvu šofinističko-fašističku ideju nemam ni na kraj pameti. Niti koga mrzim, niti mi ko smeta.

Jedna stvar me fascinira: ovde ima mnogo obrazovanih i pametnih ljudi, a lako vas zapali klip sa TV...malo prst na čelo i setite se osamdes'četvrte
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

ljubitelj napisao: Jesi li siguran?
Pakiranje na saobracajnim povrsinama je iskljuciva nadleznost saobracajne policije, zakonom uredjena.
Niko, ni drugi delovi policije nisu ovlasceni da regulisu saobracaj. Ni komunalna policija, sto pokusava da uvede Grad Beograd.

Polciija nema pravo da ogranici slobodu kretanja u mirnodopsko vreme, neophodan je sudski nalog ili opsta javna naredba (vanredno stanje na primer).
Tako je svuda u svetu, a trebali bi i kod nas posto smo potpisnici Evropske Konvencije pa su i nasi zakoni prilagodjeni.

Za vojsku ne bih komentarisao, samo svuda u svetu nije tako kako si naveo.
Ponegde jeste, gde vojska vlada a mi nemamo takvo uredjenje koliko znam.

Mozda gresim, ali me posebno zanima ako mozes da preciziras koji clanovi kog zakona omogucavaju vojsci da se mesa u saobracaj i regulise isti. Hvala.

Mene je konkretno napala nekakva sluzba generala Pavkovica, taj sam podatak kasnije saznao.
Da siguran sam jer u toj situaciji predstavljas potencijalni rizik za bezbednost sticene licnosti.
Kao sto moze u saobracaju da te zaustavi inteventna jedinica, obican pandur, moze i vojska.

Ako ne zelis da postupis po naredjenju sluzbenog lica on automatski ima osnov za tvoje privodjenje jer sprecavas sluzbeno lice u vrsenju sluzbene radnje.

Dakle:
II. OVLAŠĆENjA VOJNE POLICIJE

Član 3.

Pri obavljanju poslova policije u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije ovlašćena službena lica Vojne policije (u daljem tekstu: ovlašćena službena lica) imaju sledeća ovlašćenja:
1) upozorenje i naređenje;
2) provera i utvrđivanje identiteta lica i identifikacija predmeta;
3) pozivanje;
4) dovođenje;
5) zadržavanje lica i privremeno ograničenje slobode kretanja;
6) traženje obaveštenja;
7) privremeno oduzimanje predmeta;
8) pregled prostora, objekata i dokumentacije i protivteroristički pregled;
9) zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredstava;
10) obezbeđenje i pregled mesta događaja;
11) upotreba tuđeg saobraćajnog sredstva i sredstva veze;
12) prijem prijava o učinjenom krivičnom delu;
13) javno raspisivanje nagrade;
14) snimanje na javnim mestima;
15) poligrafsko testiranje;
16) policijsko opažanje (opserviranje);
17) traganje za licima i predmetima;
18) zaštita žrtava krivičnih dela i drugih lica;
19) prikupljanje, obrada i korišćenje ličnih podataka;
20) mere ciljane potrage;
21) upotreba sredstava prinude.

Ovlašćena službena lica mogu primeniti ovlašćenja iz člana 3. ove uredbe i prema civilima u sledećim slučajevima:
1) kada primenjuje ovlašćenja prema licima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koja su se zatekla sa njima pri izvršenju krivičnog dela;
2) ako ih u rejonu vojnih objekata, rasporeda vojnih jedinica ili u njima zatekne u vršenju prestupa ili krivičnog dela;
3) kada obavlja poslove obezbeđenja vojnih objekata, određenih ličnosti, naoružanja i regulisanja i kontrole vojnog putnog saobraćaja;
4) kada pruža pomoć Policiji na javnim mestima;
5) u uslovima vanrednog i ratnog stanja.

http://www.podaci.net/_zakon/propis/ure ... v0890.html
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

zrnkemiki napisao:
perfiko napisao:@Zrnkemiki
Malo mi je nejasno, kako kažeš, da svi imaju ozvučenje, a onda ovaj mora da izađe iz kola da bi oni znali da je on stigao, jer oni pa nemaju pojma o tome.
Ja nisam rekao da je vozac izasao iz audija da se javi da je stigao, nego sam rekao da mu je mozda naredjeno da u tom trenutku izadje jer je taj neko ko mu izdaje naredbu smatrao da ce ovoga da ubace u kola...
zrnkemiki napisao: Drugo, jeste napusto kola, ali ako cujes da kaze meni je naredjeno da stanem ovde i to ponovi vise puta, a naredjeno mu je pretpostavljam da cim su usli audijem u prolaz odnosno cim mu je ovaj rekao da udje, mislili su da ce ovoga da prebace iz onog ulaza u kola, tako da je izasao da ga sporovede s obzirom da oni koji su unutra nemaju pojma sta se desava ispred a on je taj koji je ispred, i ne zaboravi da su svi oni ozvuceni odosno da svaki od njih ima mikrofon i slusalicu tako da su to dogovorili izmedju sebe.
:zbunjen:
Day Walker napisao:
Da siguran sam jer u toj situaciji predstavljas potencijalni rizik za bezbednost sticene licnosti.
Kao sto moze u saobracaju da te zaustavi inteventna jedinica, obican pandur, moze i vojska.

Ako ne zelis da postupis po naredjenju sluzbenog lica on automatski ima osnov za tvoje privodjenje jer sprecavas sluzbeno lice u vrsenju sluzbene radnje.
Hajde sada primeni ovo na Žandarmeriju i sve će ti se samo kaz'ti.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

smori vise ova prica oko kobri i zandarma.
ko je jaci i cija je pisa veca...
to sto se desilo nije nikako smelo da se desi...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nego su trebali da odu zagrljeni na pivo, a?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Al i to mora neko da im naredi
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Bii su zajedno u banji, mogli su i na pivo :kezo:
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Realno, da :)
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Ne, vec je svako trebalo da gleda svoja posla.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

B92: Srbija je, izgleda, ušla u recesiju http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=908613
Odgovori