Koliko troši?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Koliko troši?
Meni je poslednjih 300km u ns bez klime lagane voznje 6.8 po bordu.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Dukens, izgleda si poceo ostrije da vozis i uleces u krivine. 
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Jesi lud? Moram da cuvam gume. Znas koja logistiki mi je trebala da ih dopremim...
Uskoro ce pasti pozitivan rekord...

Uskoro ce pasti pozitivan rekord...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Meni u zadnjih par dana, gradske vožnje sa malo gužve, klima 100% vremena, 7.6 l/100 km.
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Meni JTD 115ks po NS i sa klimom i bez ne može ispod 7.3-7.5 da ga hebeš. Doduše nikad nije tečan vožnja
Možda ste negde pisali ali nisam našao. https://www.ekapija.com/news/2169935/sh ... ljuje-nove
Hoće li imati veze derivati sa ovih što se grade sa onima vani ili će valjati standardno NISove?

Možda ste negde pisali ali nisam našao. https://www.ekapija.com/news/2169935/sh ... ljuje-nove
Hoće li imati veze derivati sa ovih što se grade sa onima vani ili će valjati standardno NISove?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
JTD je u principu manji potrošač od MJet-a koji je kod mene. To tvoje je dobar rezultat 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja ga spustim leti na oko 6 grada eko voznje, oko 23-24 kmh proseka.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Puzo81
I meni je slična prosečna ali dzaba, teska noga. Skidam kapu za 6 i manje po NS.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma jok, manje od ovog jako tesko, ipak je to 1350 kila. Mislim da je ovo bez klime. Znam da mi zimi iste takve voznje trosi 7.

- Puzo81
Slična kilaza kod mene. Zimi bez problema 8,5-9,5 po NS uz zatvoren egr i kratke relacije.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Zimi 8, moja greska, a i ovo leti treba da sad vidim opet, mislim da je sa klimom bilo 7. Sledeci put kad budem bio kuci cu bas da proverim.

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Na 147 ugašen egr dosta utiče na zagrevanje motora, samim tim i na potrošnju zimi.
Meni zadnjih 1000km se skoro prepolovila prosečna brzina, a prosecna potrošnja skočila samo za 0.3l uz izuzetno zustru voznju.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Meni zadnjih 1000km se skoro prepolovila prosečna brzina, a prosecna potrošnja skočila samo za 0.3l uz izuzetno zustru voznju.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
- djors
- Pridružio se: 10 Avg 2018, 18:25
- Garaža: Peugeot 407 2.0 hdi; Yamaha xj600 diversion
evo podataka za 2.0 HDi čipovan sa 136ks na ~160ks. Uzorak je na 26.650km koliko sam prešao, prosek 6.82l / 100km, imam dosta gradskih kratkih vožnji (NS) i dugih gradskih vožnji (ludnica po Bg vikendom).
Prvih par rezervoara nisam mogao ispod 8l da spustim, dok se nisam navikao na dizel. Sad se ustalio negde na 6.1-6.2 otvoreni put (brdovita magistrala sa mnogo krivina ili autoput) i oko 7.6, 7.7 kad je pretežno gradska vožnja(tipa pola grad, pola magistrala), nisam ispratio da li sam negde u logu imao čisto gradsku vožnju. Personal best mi je (metoda od čepa do čepa), 5.65l/100km na 360km puta (Vojvođanska ravnica 90kmh u 6. brzini).
Svakako, prezadovoljan sam potrošnjom, vožnja opuštena, a ne pije mnogo.
p.s. bord laže kao pas! bar nekih 0.5 manje pokaže.. ali procena dostupne kilometraže je precizna, čak prikaže i manje nego koliko može stvarno da pređe, tako da joj verujem kad kaže 80km da ima i više
Prvih par rezervoara nisam mogao ispod 8l da spustim, dok se nisam navikao na dizel. Sad se ustalio negde na 6.1-6.2 otvoreni put (brdovita magistrala sa mnogo krivina ili autoput) i oko 7.6, 7.7 kad je pretežno gradska vožnja(tipa pola grad, pola magistrala), nisam ispratio da li sam negde u logu imao čisto gradsku vožnju. Personal best mi je (metoda od čepa do čepa), 5.65l/100km na 360km puta (Vojvođanska ravnica 90kmh u 6. brzini).
Svakako, prezadovoljan sam potrošnjom, vožnja opuštena, a ne pije mnogo.

p.s. bord laže kao pas! bar nekih 0.5 manje pokaže.. ali procena dostupne kilometraže je precizna, čak prikaže i manje nego koliko može stvarno da pređe, tako da joj verujem kad kaže 80km da ima i više
"If in doubt, flat out" C.McRae
Meni je interesantno da board računar bitno odstupa od merenja čep-čep, jer po pravilu elektronske dizne ubrizgavaju količinu goriva o kojoj računar vozila vodi evidenciju, pa se na osnovu toga i prosečne brzine kretanja izbacuje podatak o prosečnoj potrošnji goriva. U dva navrata sam vodio evidenciju o pređenoj kilometraži i potrošenom gorivu metodom od čepa do čepa, pa se uspostavilo da board računar daje praktično identične podatke, odnosno je u jednom slučaju prikazao veću potrošnju goriva jer zaokručuje na jednu/prvu decimalu (tipa da 3.86 L/100 km zaokruži na 3,9 L/100 km).
Zbog toga mi je lično mnogo zgodnije da se oslanjam na podatke board računara.
Doduše, kada se upoređuju podaci o prosečnoj brzini i potrošnji goriva - u tim podacima se ne može videti koliko je auto bio opterećen, da li je klima bila uključena i sl. Meni lično ti podaci govore o tome da li u sličnim uslovima (recimo na ibarskoj magistrali) dolazi do bitnog odstupanja u potrošnji goriva za identičnu prosečnu brzinu - što bi eventualno bila napomena da bi nešto trebalo servisirati. (npr. dizne, EGR...).
E` da, pre koju godinu, Citroen C3 1.4 HDi 8v 2006., troje sitnijih ljudi žive vage oko 180 kg, motorno ulje FAM po ACEA C2, gume napumpane 2,3-2,5 Bar (dakle oko 0,2 Bar više od propisanog) ibarska magistrala BG-VA, vreme idealno, bez gužvi na putu;
Reset proseka na početku puta

pređeno 84 km

prosečnom brzinom 57 km/h

i prosečnom potrošnjom 2.9L/100 km-

Inače, ne može ovako baš svaki put, ali je u sličnim uslovima potrošnja za koju decimalu viša. Ipak, ovaj konkretni gradski auto po pravilu ima prosečnu brzinu od 23- 25 km/h (kako za koji interval) i prosek potrošnje 5.0-4,8 L/100 km (takođe kako za koji interval). Uglavnom, to je relativno opuštenija beogradska vožnja, sa obzirom da oni koji voze isključivo po špicevima retko imaju procečnu brzinu veću od 20 km/h, a u samom centru npr. ispod 17 km/h.
Zbog toga mi je lično mnogo zgodnije da se oslanjam na podatke board računara.
Doduše, kada se upoređuju podaci o prosečnoj brzini i potrošnji goriva - u tim podacima se ne može videti koliko je auto bio opterećen, da li je klima bila uključena i sl. Meni lično ti podaci govore o tome da li u sličnim uslovima (recimo na ibarskoj magistrali) dolazi do bitnog odstupanja u potrošnji goriva za identičnu prosečnu brzinu - što bi eventualno bila napomena da bi nešto trebalo servisirati. (npr. dizne, EGR...).
E` da, pre koju godinu, Citroen C3 1.4 HDi 8v 2006., troje sitnijih ljudi žive vage oko 180 kg, motorno ulje FAM po ACEA C2, gume napumpane 2,3-2,5 Bar (dakle oko 0,2 Bar više od propisanog) ibarska magistrala BG-VA, vreme idealno, bez gužvi na putu;
Reset proseka na početku puta

pređeno 84 km

prosečnom brzinom 57 km/h

i prosečnom potrošnjom 2.9L/100 km-

Inače, ne može ovako baš svaki put, ali je u sličnim uslovima potrošnja za koju decimalu viša. Ipak, ovaj konkretni gradski auto po pravilu ima prosečnu brzinu od 23- 25 km/h (kako za koji interval) i prosek potrošnje 5.0-4,8 L/100 km (takođe kako za koji interval). Uglavnom, to je relativno opuštenija beogradska vožnja, sa obzirom da oni koji voze isključivo po špicevima retko imaju procečnu brzinu veću od 20 km/h, a u samom centru npr. ispod 17 km/h.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Fuelio kaže...
Audi A4 B8 2.0 TDI 170ks,
Za zadnjih 70694km, 4915l i 723362 rsd,
Prosečno je sipano 45,51l,
Prosečno me kilometar koštao 10,126 rsd,
Prosečna potrošnja je 6,88l,
Najmanja potrošnja je bila 5,56l,