Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

Eto tu se slazemo... nema svrhe diskutovati sa tobom :pivo:

Jeste da i dalje nisam dobio odgovor na osnovu cega tvrdis da je apsolutno svaka sitnica bolja na vecem autu ali ga nisam ni ocekivao.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Jbt al smaras. Bolji je materijal enterijera. Ajd sad ti jednu.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

To nisam nikad ni sporio.

Bolji je osećaj za volanom, performanse i potrošnja sa istim motorom.
HKS napisao:Više je pitanje za Flojda, al dobro. Pita te drugar bzv, vidi na ulici 3icu i 7icu, takva situacija.
Pa u zavisnosti od potreba. Ne postoji univerzalno najbolji segment automobila. Ako u razgovoru dođemo do toga da mu ipak treba luksuzna F klasa, onda možemo da diskutujemo da li je bolja 7ica, Panamera, A8, S klasa ili nešto drugo.
ftj napisao:Ne znam sto je tesko priznati da je visa klasa 'bolja' od nize.
Da bih nešto "priznao" trebalo bi to i da mislim. Kao što sam već rekao, po nekim parametrima je bolja ali po nekim, meni bitnijim, nije pa ne mogu da kažem da je sveukupno bolji.

Da ne bude sad da mislim da ne postoji bolji auto od mog reći ću iz iskustva da su bolji 330xd, 435d, M4, Jaguar XE S pa i RS3.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Audi RS3 je bolji auto od S350 CDI.
Zasto? Zato sto me ni jedna prednost S klase apsolutno ne zanima, osim gadgeta, koji nisu dovoljni da predjem preko ogromnih nedostataka koje taj auto ima.

Brate, sada je ispalo da je bolji auto onaj koji je bolje napravljen... Kako bolje napravljen, iste ih masine sklapaju, iste materijale koriste...
Ima vise izolacije, deblju plastiku? Ja tu vidim samo vecu odvojenost vozaca od kola i vise tezine, samim tim i mlohavije lezanje na putu.
Ima vece diskove sa istim motorom? Ja tu vidim samo da sa razlogom ima vece, jer je teza 200kg.
Koji je ozbiljniji deo?
Vazdusno ogibljenje na C klasi je bolje od standardnog u E klasi, i sa tim ogibljenjem je C klasa i dalje osetno jeftinija.
Panorama je bolja u C klasi, od metalnog krova u E klasi, 4matic je bolji od RWD u E klasi.
Sa sve tri opcije, C klasa je i dalje jeftinija od klot E klase.
Diskusija je pocela tako sto je Aca rekao da 4ka nije bolja ni sa dodavanjem opreme od 5ice.
Pritom za primer uzima svoje automobile, gde je 30.000e razlika u ceni.

A za moj primer, C450 AMG mi je bolji od E450 AMG-a, oba da imaju identicnu opremu.
Eto, za moje kriterijume, C klasa je bolji auto od E klase.

Ne postoji E klasa koja ima sve bolje od C klase, jednostavno je stvar individualnih zelja.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Aco najlakse je odustati od rasprave :)

Nije poredjenje izmedju ferarija 458 i rols rojs fantoma pa da imamo neke nedoumice, ovde su u pitanju klase u okviru iste firme. Mozda je opet problem u terminologiji pa sam zato rec bolji stavio pod navodnike ali poenta je da je auto vise klase u okviru iste firme ozbiljnije i skuplje uradjen od auta nize klase i to je ono o cemu se ovde prica i zato je koriscena rec 'bolji'. Ne bi imalo nikakve logike da nije tako. Zato ce audi a3 uvek biti 'bolji' od a1 kao sto ce a6 biti 'bolji' od a3 i slicno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja cu onda uciniti najlaksu stvar :D
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Xepoj87 napisao:Audi RS3 je bolji auto od S350 CDI.
Zasto? Zato sto me ni jedna prednost S klase apsolutno ne zanima, osim gadgeta, koji nisu dovoljni da predjem preko ogromnih nedostataka koje taj auto ima.
Nije on bolji auto, već tebi više odgovara. Objektivno S klasa je bolji auto od C klase, bolja udobnost, bolji gadgeti, bolji enterijer itd.
To što je C klasa agilnija i manja ima svoje prednosti, ali to znači da ona tebi više odgovara, ne da je bolji auto.

Ako ćemo tako, meni je bolji auto Golf 2 od Rols Rojsa, jeftiniji za održavati i jeftiniji za sipati.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jel bolja za krivine npr?
Kapiram ja sta vi hoćete da kažete, ali ne postoji jasan kriterijum za to, svako gleda šta njemu treba. Gde je npr GL ili X5 u toj vašoj priči?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

HKS napisao:Nije on bolji auto, već tebi više odgovara. Objektivno S klasa je bolji auto od C klase, bolja udobnost, bolji gadgeti, bolji enterijer itd.
To što je C klasa agilnija i manja ima svoje prednosti, ali to znači da ona tebi više odgovara, ne da je bolji auto.
Navedeš prednosti S klase, priznaš da i C ima prednosti ali su nebitne i da je objektivno S bolja? Nije tvoje mišljenje ništa objektivnije nego moje ili Herojevo.

Da li je G bolji od bilo kog Merca za offroad? Jeste. Da li je S bolja od A klase za prevoz putnika na zadnjoj klupi? Jeste. Da li se S350 bolje vozi od C63? Ne vozi se i tu nije bolja već 10x lošija.

I ja mogu da kažem da tebi S zbog luksuza i udobnosti samo subjektivno više odgovara nego C.
Poslednja izmena od Floyd u 18 Jun 2015, 22:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Pita te neko koji je najbolji Mercedes, hoćeš reći C? Znači generalno, koji je najbolji?
Poređenje C63 i S klase je neka krajnost, tu je lako reći šta je bolje, za brzinu C63, za luksuz S. Ali pričamo o običnim modelima (mada ima i S63), limuzinama, luksuznim, udobnim, ne pričamo o trkaćim autima.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zanimljivi oglasi

Post od dag81 »

Jbt ubiste.
Ja prvi put cujem da je 3ka bolja od 5ice, C od E, A4 od A6. Moje misljenje je da su 5,E i A6 bas osetno klasa za ove ispod.

A sta kome vise odgovara ne znam kakve veze ima sta je bolje.

I meni je bio bolji Doblo za po gradu nego A4 b8, jer je okretniji, visi, manje me briga da li ce ga neko zakaciti ... Ali kakve veze imaju licne potrebe sa tim koji je auto bolji, ja i dalje ne razumem.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa mora se reći za šta bolji jer nijedan nije savršen
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma ne vredi... predajem se. Ovo je jedini auto forum gde se auto ocenjuje pre svega na osnovu dužine.

Da ga jebem ako su klasa A6 2.0 TDI i 520d.
Zlaja011
Reactions:
Pridružio se: 14 Jun 2015, 18:21

Post od Zlaja011 »

Ne verujem koja gomila gluposti... Ispade sad ceo svet glup sto daje 70+k € za kola kad sve to isto moze da dobije za 30ak... Boze moj, pa i Yugo je dobar, ima volan, menjac i 4 tocka malo osovinsko rastojanje pa je agilan i pogodan za trke....

Mislim da je ovde zabluda u toj reci "BOLJE" jer ako nekom vise pristaje i bolje zadovoljava potrebe neki automobil ne znaci da je on u globalnom smislu bolji od ostalih, zato kurirske sluzbe koje zuje po gradu voze Smart a direktori koji putuju po par hiljada km voze S klasu i tu je kraj svake price... Najbolji auto je onaj koji ispunjava tvoje kriterijume i zahteve kao vozaca i kupca i to je to
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Zlaja011 napisao:. Najbolji auto je onaj koji ispunjava tvoje kriterijume i zahteve kao vozaca i kupca i to je to
AMIN :ovacije: :doubleup:

diskusija zavrsena ... koji off
moderatori na posao
premestaj molim jer sam se nagledao zadnjih 5 stranica nenormalnih zanimljivih oglasa :)
Odgovori