Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Xepoj87 »

Koji ste vi carevi...pa to je ono sto Floyd i ja govorimo vec 5 strana :kuku:

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Zlaja011
Reactions:
Pridružio se: 14 Jun 2015, 18:21

Post od Zlaja011 »

Ma jeeeste, hiljadu! :-)))
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja se i dalje ne slazem.

Bzvz se konstantno izvrcu reci i tera kontra. Kada se gleda da li je nesto bolje zna se sta se gleda. To sto neko od nas ima neke licne preferencije je manjina. Kad pitate inzenjera koji pravi auto da li je bolja c ili s klasa sigurno nece pametovati kao vi ovde. U fazonu ste bukvalno ne moze da se kaze da je note 4 bolji nego nokia 6600 jer iako je na njemu sve bolje, eto meni bas treba trajanje baterije tako da nemoj me smarati da je note bolji jer zadovoljava 90% potreba bolje, bas me briga, ja hocu da mi baterija traje dva dana.

Kao prvo koncept trojke kao ne znam kakvog dinamicnog zanimljivog vozackog auta je totalno bezveze. Oba auta su za istu namenu, luksuzno putovanje pa ko ima ili hoce da da toliko novca on odabere velicinu.

Kao da krenemo da pricamo da je jugo klasa trka bolja od formula jer u formuli mozes da odvalis spojler na trotoar. Ovo je karikiranje ali je isto toliko vecini vozaca bitna neka prednost trojke nad serijom 7.

Zapravo, ne mogu da verujem o cemu mi pisemo ovde. Dao sam primer za telefon i za formulu, ne znam sta vise da pisem a da nije receno.

Bukvalno ste u fazonu takmice se dva vaterpolo kluba, jedan pobedi 9:3 i mi sad ovde razglabamo da li su ova 3 gola lepsa od onih 9 i da li je zapravo losiji tim bolji.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja mislim da kada se gleda tehnicki aspekt da itekako moze da se kaze da je neki bolji. Drugar koji je mehanicar mi redovno prica kako se iz aviona vide razlike izmedju klasa, jednostavno, kvalitet izrade, resenja, kad krene da rasklapa tacno se vidi sta je bolje bez obzira sto mozda isto dele motor i menjac. Ali ovako kao auto moze da se relativizuje :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Da mogu da biram izmedju 520d i 340i - prvi necu uopste ni pogledati. Kratko i jasno. Cena je ista.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

al ovaj drugi mnogo vise trosi bajo moj :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:Da mogu da biram izmedju 520d i 340i - prvi necu uopste ni pogledati. Kratko i jasno. Cena je ista.
Pa cela rasprava je i počela kad je Aca izjavio da ne postoji ta oprema i motorizacija koja će trojku učiniti boljim autom. Ako poredimo M5 i M3, M5 je naravno tehnički superiorniji auto pa možemo reći i bolji ali je zato 520d pa i 530d bulja u odnosu na 340i M paket.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Grujic napisao:Ja mislim da kada se gleda tehnicki aspekt da itekako moze da se kaze da je neki bolji. Drugar koji je mehanicar mi redovno prica kako se iz aviona vide razlike izmedju klasa, jednostavno, kvalitet izrade, resenja, kad krene da rasklapa tacno se vidi sta je bolje bez obzira sto mozda isto dele motor i menjac. Ali ovako kao auto moze da se relativizuje :)
Jel zbog viseg kvaliteta i tehnicke superiornosti, 5 i E klasa imaju neuporedivo vise kvarova od C klase i 3-ke?
Uzimate za pandam ono sto vi gledate i time opisujete ceo proizvod.
Fazon, ima vise lima, robusniji enterijer i mozda za nijansu komplikovaniju mehaniku i taj auto je bolji?

Jos jednom cu ponoviti ono sto sam Aci rekao sinoc uzivo:
Svaku stavku gledas posebno, pa se kaze za koju stavku je koji auto bolji.
Lupam, gde je bolja vozna dinamika? C klasa
Gde je veca udobnost? E klasa
Gde je veca pouzdanost? C klasa
Gde je kvalitetniji enterijer? E klasa
Gde je bolja izolacija? E klasa
Koji je zgodniji za voznju? C klasa
Koji se lakse parkira? C klasa
Koji ima bolje farove? ...
Koji ima bolja sedista? ...
Koji ima bolji menjac? ...
Koji ima bolju limariju? ...
Koji ima bolju sasiju? Opet se ovde gleda za sta se ista trazi, C klasi je kruca, E klasi je udobnija.
Koji ima bolji pogon? ...

Fundamentalna razlika izmedju C i E klase su razliciti trapovi, sasija i izolacija. I to ne znaci da je negde bolje, nego jednostavno za drugaciju namenu.
Vecinu ostalog dele, osim delova gde E klasa mora imati nesto jace, zbog tezine i dimenzija, a ista prica vazi i za Bmw 3 i 5.

Aco, kupac Bmwa 3, Bmwa 5 i Bmwa 7, traze apsolutno razlicite stvari, bas si za to lupio.
I da, po tvojoj prici, ispada da trojka i sedmica imaju istu dinamiku voznje...vazi.

A sto se poredjenja tice, nece biti bas tako, pre ce biti da imas Sony Z3 compact i Z3.
I lepo si krenuo to poredjenje sa Formulom...
Ako je Formula bolja, zasto ne voze Rally sa njom?
Znas zasto? Zato sto je bolja za jednu jedinu namenu.
Da li je skuplja i kompleksnija? Jeste.
Da li je bolja? Kako kome.

Imam Logitech MX Revolution mis, placen 100e, imam Logitech MX Air, placen 120e, a sada imam i Razer Ouroboros, placen 150e.

E sada, da ti objasnim, Razer je igracki mis, mnogo dobar, menjanje velicine i oblika, brz kao munja i sija na sve strane zeleno, plus mogucnost zicnog i bezicnog koriscenja, ali baterija moze da izdrzi svega do 10 sati koriscenja.
Revolution ima dva skrola, jedan ima lagerski hod, ergonomski jako prijatan za ruku, baterija traje sigurno 100 sati aktivnog koriscenja.
Onda imamo MX Air, mis kome baterija traje oko 7,8 sati, ali ima skrol na touch, ima ziroskope u sebi i moze se koristiti u vazduhu kao pointer ili mis u vazduhu, sto je i razlog kratkog trajanja baterije.

E sada, za koji bi ti od ovih miseva rekao da je najbolji?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kakve veze ima broj kvarova na E i C klasi sa opstim principom da je auto vise klase tehnicki bolji? Za dobar deo ovoga sto si nabrojao imas objektivno merilo sta je bolje, nema kako za koga. Npr, kako farovi ili kvalitet enterijera moze da zavisi od potreba sta je bolje?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

To je jedna stavka automobila, zato sam i razdvojio, dok vi sve to stavljate u isto, kao da je na E klasi sve to bolje.
Lepo sam i stavio koje je bolje, a ne da je stvar potreba, kako si to zakljucio?
Ko je uopste pominjao tehnicki bolji auto?
I opet, kako bi odredio da li je E klasa tehnicki bolja i ako se o tome nije pricalo, vec je to jedna od stavki koje cine automobil?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Brate, izgleda da oni nas tovare :kezo:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jedno je kvalitetnije napravljen auto, drugo bolji auto.
I ova Acina prica bi mogla da stoji da svako od nas vozi auto samo na auto putu 100km svaki dan.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:
Grujic napisao:Ja mislim da kada se gleda tehnicki aspekt da itekako moze da se kaze da je neki bolji. Drugar koji je mehanicar mi redovno prica kako se iz aviona vide razlike izmedju klasa, jednostavno, kvalitet izrade, resenja, kad krene da rasklapa tacno se vidi sta je bolje bez obzira sto mozda isto dele motor i menjac. Ali ovako kao auto moze da se relativizuje :)
Jel zbog viseg kvaliteta i tehnicke superiornosti, 5 i E klasa imaju neuporedivo vise kvarova od C klase i 3-ke?
Uzimate za pandam ono sto vi gledate i time opisujete ceo proizvod.
Fazon, ima vise lima, robusniji enterijer i mozda za nijansu komplikovaniju mehaniku i taj auto je bolji?

Jos jednom cu ponoviti ono sto sam Aci rekao sinoc uzivo:
Svaku stavku gledas posebno, pa se kaze za koju stavku je koji auto bolji.
Lupam, gde je bolja vozna dinamika? C klasa
Gde je veca udobnost? E klasa
Gde je veca pouzdanost? C klasa
Gde je kvalitetniji enterijer? E klasa
Gde je bolja izolacija? E klasa
Koji je zgodniji za voznju? C klasa
Koji se lakse parkira? C klasa
Koji ima bolje farove? ...
Koji ima bolja sedista? ...
Koji ima bolji menjac? ...
Koji ima bolju limariju? ...
Koji ima bolju sasiju? Opet se ovde gleda za sta se ista trazi, C klasi je kruca, E klasi je udobnija.
Koji ima bolji pogon? ...

Fundamentalna razlika izmedju C i E klase su razliciti trapovi, sasija i izolacija. I to ne znaci da je negde bolje, nego jednostavno za drugaciju namenu.
Vecinu ostalog dele, osim delova gde E klasa mora imati nesto jace, zbog tezine i dimenzija, a ista prica vazi i za Bmw 3 i 5.

Aco, kupac Bmwa 3, Bmwa 5 i Bmwa 7, traze apsolutno razlicite stvari, bas si za to lupio.
I da, po tvojoj prici, ispada da trojka i sedmica imaju istu dinamiku voznje...vazi.

A sto se poredjenja tice, nece biti bas tako, pre ce biti da imas Sony Z3 compact i Z3.
I lepo si krenuo to poredjenje sa Formulom...
Ako je Formula bolja, zasto ne voze Rally sa njom?
Znas zasto? Zato sto je bolja za jednu jedinu namenu.
Da li je skuplja i kompleksnija? Jeste.
Da li je bolja? Kako kome.

Imam Logitech MX Revolution mis, placen 100e, imam Logitech MX Air, placen 120e, a sada imam i Razer Ouroboros, placen 150e.

E sada, da ti objasnim, Razer je igracki mis, mnogo dobar, menjanje velicine i oblika, brz kao munja i sija na sve strane zeleno, plus mogucnost zicnog i bezicnog koriscenja, ali baterija moze da izdrzi svega do 10 sati koriscenja.
Revolution ima dva skrola, jedan ima lagerski hod, ergonomski jako prijatan za ruku, baterija traje sigurno 100 sati aktivnog koriscenja.
Onda imamo MX Air, mis kome baterija traje oko 7,8 sati, ali ima skrol na touch, ima ziroskope u sebi i moze se koristiti u vazduhu kao pointer ili mis u vazduhu, sto je i razlog kratkog trajanja baterije.

E sada, za koji bi ti od ovih miseva rekao da je najbolji?
Revolution jer ima Darkfield senzor...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Izgleda Floyde... Pogotovo sto je poredjenje pocelo sa Bmw-om 4, a skliznuli smo na Bmw 3, jer vise odgovara diskusiji zbog karoserije, moze da se pomisli da su iste stvari bitne :)

Upravo to Stefane, o tome se i radi.
S klasa je sigurno tehnicki naprednija od jednog Gallarda, pa je to ne cini boljim automobilom.

Eto Laki, meni je on najgori, jer je spor u tri lepe, laguje u igrama i otpadne mi ruka od dizanja toliko teskog misa svaki sekund...nikako mi ne odgovara :)

Opet, poenta je bila da mi Aca na to odgovori, posto je stvar ocigledna kod klasa automobila koji je bolji, pa je mozda i ovde jasno.
Poenta je da bi jedini pravi odgovor na moje pitanje mogao da bude njegovo pitanje upuceno meni: Za sta ces da ga koristis, za sta ti treba?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

stefanan napisao:Jedno je kvalitetnije napravljen auto, drugo bolji auto.
Da nije tako niko ne bi vozio BMW - svi bi vozili Hondu :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori