Sent from my Sony
Pa cela rasprava je i počela kad je Aca izjavio da ne postoji ta oprema i motorizacija koja će trojku učiniti boljim autom. Ako poredimo M5 i M3, M5 je naravno tehnički superiorniji auto pa možemo reći i bolji ali je zato 520d pa i 530d bulja u odnosu na 340i M paket.Delija napisao:Da mogu da biram izmedju 520d i 340i - prvi necu uopste ni pogledati. Kratko i jasno. Cena je ista.
Jel zbog viseg kvaliteta i tehnicke superiornosti, 5 i E klasa imaju neuporedivo vise kvarova od C klase i 3-ke?Grujic napisao:Ja mislim da kada se gleda tehnicki aspekt da itekako moze da se kaze da je neki bolji. Drugar koji je mehanicar mi redovno prica kako se iz aviona vide razlike izmedju klasa, jednostavno, kvalitet izrade, resenja, kad krene da rasklapa tacno se vidi sta je bolje bez obzira sto mozda isto dele motor i menjac. Ali ovako kao auto moze da se relativizuje
Revolution jer ima Darkfield senzor...Xepoj87 napisao:Jel zbog viseg kvaliteta i tehnicke superiornosti, 5 i E klasa imaju neuporedivo vise kvarova od C klase i 3-ke?Grujic napisao:Ja mislim da kada se gleda tehnicki aspekt da itekako moze da se kaze da je neki bolji. Drugar koji je mehanicar mi redovno prica kako se iz aviona vide razlike izmedju klasa, jednostavno, kvalitet izrade, resenja, kad krene da rasklapa tacno se vidi sta je bolje bez obzira sto mozda isto dele motor i menjac. Ali ovako kao auto moze da se relativizuje
Uzimate za pandam ono sto vi gledate i time opisujete ceo proizvod.
Fazon, ima vise lima, robusniji enterijer i mozda za nijansu komplikovaniju mehaniku i taj auto je bolji?
Jos jednom cu ponoviti ono sto sam Aci rekao sinoc uzivo:
Svaku stavku gledas posebno, pa se kaze za koju stavku je koji auto bolji.
Lupam, gde je bolja vozna dinamika? C klasa
Gde je veca udobnost? E klasa
Gde je veca pouzdanost? C klasa
Gde je kvalitetniji enterijer? E klasa
Gde je bolja izolacija? E klasa
Koji je zgodniji za voznju? C klasa
Koji se lakse parkira? C klasa
Koji ima bolje farove? ...
Koji ima bolja sedista? ...
Koji ima bolji menjac? ...
Koji ima bolju limariju? ...
Koji ima bolju sasiju? Opet se ovde gleda za sta se ista trazi, C klasi je kruca, E klasi je udobnija.
Koji ima bolji pogon? ...
Fundamentalna razlika izmedju C i E klase su razliciti trapovi, sasija i izolacija. I to ne znaci da je negde bolje, nego jednostavno za drugaciju namenu.
Vecinu ostalog dele, osim delova gde E klasa mora imati nesto jace, zbog tezine i dimenzija, a ista prica vazi i za Bmw 3 i 5.
Aco, kupac Bmwa 3, Bmwa 5 i Bmwa 7, traze apsolutno razlicite stvari, bas si za to lupio.
I da, po tvojoj prici, ispada da trojka i sedmica imaju istu dinamiku voznje...vazi.
A sto se poredjenja tice, nece biti bas tako, pre ce biti da imas Sony Z3 compact i Z3.
I lepo si krenuo to poredjenje sa Formulom...
Ako je Formula bolja, zasto ne voze Rally sa njom?
Znas zasto? Zato sto je bolja za jednu jedinu namenu.
Da li je skuplja i kompleksnija? Jeste.
Da li je bolja? Kako kome.
Imam Logitech MX Revolution mis, placen 100e, imam Logitech MX Air, placen 120e, a sada imam i Razer Ouroboros, placen 150e.
E sada, da ti objasnim, Razer je igracki mis, mnogo dobar, menjanje velicine i oblika, brz kao munja i sija na sve strane zeleno, plus mogucnost zicnog i bezicnog koriscenja, ali baterija moze da izdrzi svega do 10 sati koriscenja.
Revolution ima dva skrola, jedan ima lagerski hod, ergonomski jako prijatan za ruku, baterija traje sigurno 100 sati aktivnog koriscenja.
Onda imamo MX Air, mis kome baterija traje oko 7,8 sati, ali ima skrol na touch, ima ziroskope u sebi i moze se koristiti u vazduhu kao pointer ili mis u vazduhu, sto je i razlog kratkog trajanja baterije.
E sada, za koji bi ti od ovih miseva rekao da je najbolji?
Da nije tako niko ne bi vozio BMW - svi bi vozili Hondustefanan napisao:Jedno je kvalitetnije napravljen auto, drugo bolji auto.