Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Re: Beograd

Post od Kornjaca Rade »

Po najnovijem popisu sa prigradskim naseljima ima 415K, i plus svi neprijavljeni znaci mozda i vise od 450K.
ps. Pretece me Darko
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

DukeNS napisao:
BigMazzy napisao: 23 Apr 2025, 00:32
Pa NS ima 260000 stanovnika a samo NBG ima 210000 stanovnika.

Najviše bih se radovao istinitosti ovog podatka ali, na moju veliku žalost, Novi Sad ima daleko više stanovnika od navedenog.
Pa i za NBG može da se kaže isto, jer ovo navedeno je kao neka zvanična statistika.
Pa BG zvanično po statistici iz 2022 ima 1685000 stqnovnika .Međutim, treba imati na umu da samo uže gradsko jezgro podrazumeva urbano područje – centralne opštine i gusto naseljene zone poput Novog Beograda, Zvezdare, Palilule.

Samo u tom užem gradskom jezgru Beograd broji 1.197.714 stanovnika.

Ovo ne ukljucuje oko 250,000-300,000 od ukupno 370,000 Ruskih drzavljana koji su usli u Srbiju do Septembra 2023.

Tako da BG lagano nezvanično premašuje 2m ljudi sa svim rusima, ukrajincima, neprijavljenima.iz unutrašnjosti itd.
Još je nama infrastruktura i dobra jer ovaj grad nije projektovan i ne može da isprati tolliki priliv naroda.

PS kod mene u firmi u pogonu de konkretno ja radim od nas 35 samo.nas 10 smo iz Beogrqda, rođeni ovde, ostali Leskovac, Kragujevac, Vranje, čak 10 iz subotice pa na svakog od njih dodajte njihovu decu i žene.
..

Slika

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne samo što nam je prevoz besplatan, na gmaps kad klikneš na stanicu vidiš u realtime lokaciju autobusa koji dolaze.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Interesantna lista gore, jako me čudi da se iz Kragujevca,bar po onome što stoji u njoj osdselilo skoro 8K ljudi. Mi nismo baš prečesto u Kragujevcu, ali svaki put kada smo tu imam utisak da je sve više naroda/auta/gužve/frke po gradu :nemampojma:. Ne verujem baš da par Rusa koji su se doselili od 2022ge prave toliku razliku.
Naravno, i da je grad sve prljaviji, haotičniji, nesredjeniji i raskopaniji nego prethodnog puta.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

grujicd napisao:Ne samo što nam je prevoz besplatan, na gmaps kad klikneš na stanicu vidiš u realtime lokaciju autobusa koji dolaze.
Al ne radi za sve autobuse, za neke ti daje samo 'scheduled' vreme.

I smor je sto beovoz ne ubace u gmaps, vozio sam se ovih dana 2-3 puta i radi u fulu, bukvalno je isao u minut i stizao sam sa nbgda(tosin bunar) do altine za 7 minuta. Posle kazu nemamo metro.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Heineken napisao: 24 Apr 2025, 11:59 Ne znam kako je u BG i iskreno ne interesuje me. Zadnjih par godina tamo idem samo ako moram, a hvala Bogu to je veoma retko . Infrastruktura u ovom delu Srema gde ja živim je mnogo bolja nego pre. Da se ne krade ovoliko bilo bi još bolje naravno ali gde bre naš čovek da ne ukrade kad ima priliku :) tj kako kaže ovaj pošteni narod "da se ne snađe ".
Da se ne krade u BG i NS, e to bi onda i ličilo na nešto :kezo:
Pa kad su tek prosle godine uradili ono od Bacinaca do Sida, a malo pre toga i sam Sid glavnu ulicu do izlaza ka HRV, a to sve je bilo katastrofa, decenijama. Koliko me moje secanje sluzilo put je uvek bio isti i samo se lupale fleke dok se konacno nije razvalilo. Ne znam koliko ce da traje s obzirom na frekventnost kamionskog saobracaja koji ide na Tovarnik.

Sporedne sidske ulice su opet uzasne najobicniji sokaci, gde su kuce nasadjene prakticno na drum sa skoro nepostojecim cuprijama i kad se svi sada naparkiraju, preusko je. Sto je opet posledica nekih drugih vremena i nerazmisljanja...imas livadu ravnicu mozes da nacrtas kako hoces placeve i mesta za infrastrukturu i ti opet sve nabijes jedne uz druge.

Ovako sto se tice ulaganja i sredjivanja, posto radim na NBG i putujem cesto autoputem, non stop nesto rade na ovom BG-SID, evo sad su presvlacili traku od Dobanovaca do naplatnih u Simanovcima, sad asfalt rade pred kucicama. Pa nedavno su nesto radili tamo ka Pecincima, prosle godine su od Dobanovaca ka aerodromu nesto radili. Secam se guzvi i zatvorenog izlaza pa se islo okolo na Surcin se izlazilo. A opet ima dosta posla pogotovo smer ka BG...ovamo pre SM je los. I da pozitivno je sto stalno kose, ali bas cesto vidjam radnike sa trimerima ili one traktore.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Na protest za uklanjanje ćacilenda izašlo 0.2% beograđana. Bravo :kuku:
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Da su rašireni šatori za neku gej paradu, za to bi se ljudi efikasnije skupili.

Ali dobro, možda je i do toga da je lakše ljudima da se okupe kad je u pitanju nešto gde se ne očekuje konflikt. Ko je informisan, zna da je u Ćacilendu šljam.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kad si vec pomenuo nisam primetio da se o tome pise godinama unazad. Ne znam da li se odrzava ili su odustali kad su videli da su na ignore ali je to ranije bila vruca tema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ne mozes da setas ljude 6 meseci bez nekog plana. 15. marta su se ljudi nalozili, e idemo, sad cemo da im pokazemo, dosta je bilo spremno i da se tuce ako treba. Sta se desilo, kad je delovalo da ce dodje do sukoba, razilazi se. Sta bi bilo ovog puta? Debil je opet doveo krimose za slucaj da bude potrebe. Treba neka nova energija, da se ljudi motivisu, nadam se da cemo uspeti.
Meni je zapravo neverovatno da na protestima gde zidaju ljudima zgradu uz prozore bude desetak ljudi. Pa majku mu, cela zgrada treba da izadje, ne samo par stanova
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Kako ja to vidim, beogradski studenti su ipak tad dobro postupili. Bio nam je gorak ukus u ustima to veče, ali nije vlasti dat povod da primeni veće nasilje.

I ako ne planiraš nasilnim putem da smeniš vlast, od 15. marta ni nije moglo da se dobije više nego što je dobijeno.

E sad, to što sad tek pričamo o raspisivanju izbora je nešto drugo. To je trebalo i ranije. A možda i ne, ne znam... Jer mi vidimo situaciju iz naših uglova, a ne iz ugla onog naroda po malim mestima što se informiše preko televizije. Možda je i neophodno ovo obilaženje malih mesta, da bi posle izbori mogli što bolje da prođu.

Ipak, zameram samom narodu, tj. prosvetarima i zaposlenima na univerzitetima, što nisu burnije reagovali na represije sa platama i sl. Čak i one dobronamerne uprave su radile maksimum - žalbe i slično. Ali sami ti zaposleni su trebali da izađu na ulicu sa nekim planom, nešto da blokiraju ili šta već. Ne da ćutiš što ti uzimaju tvoju platu. Ovako smo sad svi u lošijem položaju, a ne mislim da su studenti ovde trebali da misle i na sebe, i na prosvetare, i na profesore sa univerziteta - valjda ovi drugi i sami umeju da brinu o sebi... Ali dobro, to je dakle sve i na moj račun. Ovo je sad tek dobar korak što se najavljuje - blokada ministarstva prosvete. Vlast samo takav jezik razume - ne nekakve žalbe i tako te stvari.

Nadam se da ćemo i pored ovog prelaženja na online nastavu na sve većem broju fakulteta uspeti da se samo prilagodimo novoj situaciji, i da nastavimo sve što smo radili i do sad.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

15. Marta je izbegnuto krvoproliće i to je veliki uspeh tog protesta. Da je sav onaj narod krenuo na skupštinu ne bi se dobro završilo.

Naravno da se situacija zateže iz dana u dan, svim sredstvima. I nadaju se da će se odustati. Što ne smemo da dozvolimo.

A narod je toliko zatrovan svim mogućim glupostima da ne shvataju ljudi da svako mora dati svoj doprinos. Većina je i dalje u fazonu neka to neko drugi završi. Zato je tako slab odziv tamo gde je potrebno. Jedino su studenti istrajni u ovoj borbi. Ne znam odakle crpe snagu ali im treba odati priznanje i na svaki mogući način se zahvaliti.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Studenti ubili opoziciju.
Š pobedio.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk