Računari
Re: Računari
Kako se manifestuje kvar kada crkne matična ploča na laptopu?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa ako je cela ploča onda neće ni da se upali. Ako je samo neki deo na ploči onda se nekako manifestuje.
Opet, ako ne daje znakove života ne mora obavezno biti ploča.
Sent using Tapatalk
Opet, ako ne daje znakove života ne mora obavezno biti ploča.
Sent using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Laptop je prethodno normalno ugašen kao i svaki put dotad. Nakon 2 sata pokušano paljenje i stanje je sledeće: čuje se huk ventilatora kao i inače svaki put prilikom paljena, ekran se pali, nema nikakvog tona.
Odneo sam u neki servis prekoputa zgrade,zvali me da kažu da je crkla matična,i da je popravka preskupa + nezgodna za uraditi,i da nema garancije. I predložili mi da izvadim hard disk a ostatak laptopa u delove i rashod.
Preporuka za neki servis u NS ili BG?
Odneo sam u neki servis prekoputa zgrade,zvali me da kažu da je crkla matična,i da je popravka preskupa + nezgodna za uraditi,i da nema garancije. I predložili mi da izvadim hard disk a ostatak laptopa u delove i rashod.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Sta ti ovo znaci? Ima slike, a nema zvuka?

Rekao bih da nisi to hteo da napises

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Hahahaha.
U pravu si.
Hteo sam reci da se ni ekran NE pali.
Nego ,ti si stručnjak- ima li mu pomoći?
U pravu si.
Hteo sam reci da se ni ekran NE pali.
Nego ,ti si stručnjak- ima li mu pomoći?
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:

Nazalost, velika je verovatnoca da su u pravu.
Gomila HP-ova je tako otegla papke.
Ne isplati se popravka, osim ako nije bas neki zmaj koji je tek izasao iz garancije.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Probaj piko servis na futoskoj, NS.
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Using Tapatalk
Meni je službeni HP 6735b tako crkao. Inače je za svoje vreme bio jako dobra mašina. Dolazio je standardno sa dual-band WiFi karticom (2.4 i 5 GHz) + naravno dve interne antene, u vreme dok 802.11a (5 GHz) standard nije još bio zvanično ni usvojen.
Ђенерал Јанковић
http://www.servisracunara.co/kontaktmember napisao: 23 Dec 2017, 12:56 Laptop je prethodno normalno ugašen kao i svaki put dotad. Nakon 2 sata pokušano paljenje i stanje je sledeće: čuje se huk ventilatora kao i inače svaki put prilikom paljena, ekran se pali, nema nikakvog tona.
Preporuka za taj servis, meni su napajanje popravili tako sto su zamenili kondenzator, ozbiljnije rade od klasicnih dundjera koji samo menjaju, a jako su povoljni(meni naplatili 1500 dinara popravku napajanja od 200e).
Sestri se drkali oko laptopa, naplatili novu tastaturu i osposobili laptop, ali na kraju ipak nije bilo spasa, riknuo je opet posle nedelju dana, pa vratili sve pare uz izvinjenje sto nisu uspeli da poprave.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
@trojanac ima kontakt dobrog servisa u Zemunu. Na mom HP-u je nedavno nekoliko tastera otkazalo poslušnost. Servis u koji sam otišao po preporuci je zamenio tastaturu, posle mesec dana se pojave simptomi slični tvojim. Dijagnoza je bila ista: ploča kaput. Čisto da umirim savest odnesem kod tih Zemunaca, otkriju da je neki kontroler u pitanju i srede ga. Evo mesec dana ga svaki dan drndaju u radnji, radi kao sat.
Jedino su malo spori, ali su usluga i cena bez greške. Ako je Trojke ne oglasi, pronaći ću kontakt samo da dodjem kući.
Jedino su malo spori, ali su usluga i cena bez greške. Ako je Trojke ne oglasi, pronaći ću kontakt samo da dodjem kući.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Posetite www.garaza.rs !
Hvala na preporukama za servis.
Inače,jeste HP, i jeste nedavno izašao iz garancije.
Radi se o otprilike srednjoj biznis klasi,ne znam tačnu oznaku laptopa. i još sam namerno uzeo HP jer sam se vodio logikom da bar oni još uvek umeju da naprave kršten laptop.
A drugar pre nekoliko godina kupio MSI laptop,ja ga zezao šta je to kupio.
Taj njegov MSI radi i danju i noću,urniše ga,i Nikad ni da štucne.
Inače,jeste HP, i jeste nedavno izašao iz garancije.
Radi se o otprilike srednjoj biznis klasi,ne znam tačnu oznaku laptopa. i još sam namerno uzeo HP jer sam se vodio logikom da bar oni još uvek umeju da naprave kršten laptop.
A drugar pre nekoliko godina kupio MSI laptop,ja ga zezao šta je to kupio.
Taj njegov MSI radi i danju i noću,urniše ga,i Nikad ni da štucne.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Moj HP je odradio svoje bez greške, 5 godina sam mu dušu vadio. I ovaj kvar je verovatno moja krivica, po svemu sudeći sam napravio kratak spoj.
Svakako probaj, sad nemaš šta da izgubiš.
Svakako probaj, sad nemaš šta da izgubiš.
There are 10 kinds of people in the world:
Member, jel tvoj HP sa AMD ili Intel procesorom? Sve koje sam video da su tako crkli su sa AMD - navodno se čipset previše greje, i na kraju se ili odlemi (moguća popravka, doduše teška jer je reč o čipu u BGA kućištu), ili crkne. HP sa Intel procesorima nisu tome podložni. Imam u kući HP nx7300 sa Core2Duo već 10 godina i radi i dalje bez problema
Ђенерал Јанковић
Treba mi mala pomoć besposlenih programera. Treba da ubacim es6-shim za jedan browser, a podrazumeva se da ne znam kako i gde.
https://www.npmjs.com/package/es6-shim
https://github.com/es-shims/es5-shim
https://www.npmjs.com/package/es6-shim
https://github.com/es-shims/es5-shim
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...