Računari
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Računari
Ovo moze da pomogne:
http://blog.teamtreehouse.com/install-n ... pm-windows
https://treehouse.github.io/installatio ... ndows.html
http://blog.teamtreehouse.com/install-n ... pm-windows
https://treehouse.github.io/installatio ... ndows.html
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Sutra ću probati.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

@maxer.
Od kako je procurio izvorni kod za Operu Presto, slovenska braća su pročačkala po opcijama i napravila neku mešavinu koju je funkcionalnija od dosadašnjih verzija.
Ako želiš da probaš - https://www.upload.ee/files/7765127/Ope ... l.exe.html
Ima u opcijama da se podesi na engleski jezik.
Od kako je procurio izvorni kod za Operu Presto, slovenska braća su pročačkala po opcijama i napravila neku mešavinu koju je funkcionalnija od dosadašnjih verzija.
Ako želiš da probaš - https://www.upload.ee/files/7765127/Ope ... l.exe.html
Ima u opcijama da se podesi na engleski jezik.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Opa, nisam to znao. Probaćemo 
Ja imam instaliranu staru operu v12.17 i radi ona još uvek ali generalno sam prešao prvo na novu Operu a posle na FireFox i to mi je glavni browser.

Ja imam instaliranu staru operu v12.17 i radi ona još uvek ali generalno sam prešao prvo na novu Operu a posle na FireFox i to mi je glavni browser.
- Delija
- Kontakt:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
U zadnje vreme je počeo komp da mi svapuje, već zaboravljen osećaj. A 16GB memorije, i još naizgled ništa zahtevno. Kažem naizgled, zato što su to Chrome i Firefox sa po desetak tabova... Kad ostanu par dana tako posrču čudo memorije i onda ujutro zna da "krlja" dok ne pogasim đubre.
Nema više ono "ne treba mi ništa zahtevno, malo ofis, malo internet", brauzeri postali najzahtevniji softver.
Nema više ono "ne treba mi ništa zahtevno, malo ofis, malo internet", brauzeri postali najzahtevniji softver.
- Delija
- Kontakt:
Verovao ili ne - jeste. Opasna zajebancija.
Pitanje da li je od strane nekog već zloupotrebljeno.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- Delija
- Kontakt:

@nidza
NSA "zvanicno" koristi security rupe i ne objavljuje ih. Ne bi me uopste cudilo da znaju za ovo pitaj Boga otkad. I ko zna ko sve jos.
A geek-ovi po svetu su krenuli da optimizuju nacin skeniranja kompletne memorije

Trenutno se problem override-uje smanjenjem preciznosti merenja vremena - to resava browser-e i mobilne platforme.
Druga mogucnost koja bi radila i na platformama kojima je neophodno precizno merenje vremena je totalno disable-vanje speculative execution-a, a to ce unistiti performanse.
- Delija
- Kontakt:
Elem, smanjenje preciznosti merenja vremena ne radi na hardverskoj platformi (racunaru) jer je to hardverska funkcija procesora, a disable-ovanje speculative execution-a (opet hardverska funkcionalnost) koje mora u kombinaciji sa disable-ovanjem kesiranja (gde je to uopste moguce iz BIOS-a) bi dovelo do neupotrebljivosti racunara iliti totalne degradacije performansi.
Cek, ispravili su na novim procesorima?
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Kontakt:
Ma kakvi. Ne zna se jos kako ce uopste moci da se sredi.
Za sada je rešenje korišćenje AMD procesora.
Inače, pročitao sam par vesti o ovom Intelovom problemu, ali nisam našao tačno na koje procesore se odnosi. Na jednom mestu je pisalo "procesori projektovani u poslednjih 10 godina". To bi značilo od Core i, pa nadalje? Core2 je ok?
EDIT: Sad nađoh na drugom mestu: sve u poslednjih 20+ godina. To bi značilo od Pentiuma II pa nadalje. Tačno od kada su počeli da koriste spekulativno izvršavanje.

Inače, pročitao sam par vesti o ovom Intelovom problemu, ali nisam našao tačno na koje procesore se odnosi. Na jednom mestu je pisalo "procesori projektovani u poslednjih 10 godina". To bi značilo od Core i, pa nadalje? Core2 je ok?
EDIT: Sad nađoh na drugom mestu: sve u poslednjih 20+ godina. To bi značilo od Pentiuma II pa nadalje. Tačno od kada su počeli da koriste spekulativno izvršavanje.
Ђенерал Јанковић