Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Ne brže od života!

Post od Paja »

@ TDI

Svestan sam svih posledica i pristajem na njih.
sve je to ništa u odnosu na moju ili glavu nekog od putnika.

Sreća pa je kod nas retko gde bankina uz desnu ivicu. Uglavnom može da se utera u livadu ili je deo sa livadom blizu.

Tamo gde je bankina uz ivicu je apsolutno nebezbedno raditi bilo šta na vozilu, a naročito je nebezbedno menjati točak.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Pitam samo. Mada je to kako bi ti uradio po PS-u. Teoretski najispravnije.

Drugo, ti sa tako izduvanom pocepanom gumom mozes da ides 10-15 na sat. Skoro, pa kao da stojis. Veoma otezano upravljanje. Tako da opet postoji rizik da te neko ne vidi i udari.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Sve to stoji, ali bar nisam stacionarna meta.
Ogromna je razlika udariti u vozilo koje stoji i vozilo koje se kreće u istom smeru, makar i polako.

Svestan sam da takov kretanje nije idealno, ali ja bolje rešenje za datu situaciju nemam.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

dva puta sam vozio "na felni", jednom na autoputu 100+kmh. nisam ni izvalio jer je na zadnjem tocku ispustila guma.

ne vidim nikakav problem da se odveze koji kilometar na felni(pogotovo ako je u pitanju zadnja osovina), naravno uz povecani oprez. jedino sto moras da se pozdravis sa tom gumom kako god bilo :D
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Nije mi bas jasno sta je ovde bilo ali ako je Pajero stvarno zaustavio Audi tu, to je velika greska policajca. Mada ne kontam kako je Fabiji udarena prednja leva a Pajeru desna strana. Kao da je vozacu bilo nesto i da je samo nastavio da se krece ukoso.

Sent from my Xperia E4 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Ne brže od života!

Post od Day Walker »

Pa verovatno je pokusao da izbegne u desno.
Mada je skroz cudna situacija.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Paja napisao:Sve to stoji, ali bar nisam stacionarna meta. Svestan sam da takov kretanje nije idealno, ali ja bolje rešenje za datu situaciju nemam.
Ogromna je razlika udariti u vozilo koje stoji i vozilo koje se kreće u istom smeru, makar i polako.
Slazem se. Ali...
Da se meni desi, pitanje je kako bi se u praksi ponasao. Znam sta je ispravno po PS-u, ali praksa je drugo. Da sam blizu neke pumpe ili ispusta, verovatno bi tih par metara presao sa probusenom gumom. Ali da sam nedge gde se ne nazire tako nesto, verovatno bi stavio trougao, sve ostalo obelezio i menjao gumu.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nije čudno ništa.

VW je stao skroz desno, a rasni predstavnik zakona je stao skroz levo da ga vozilo štiti dok je napolju. Škoda probala da beži desno u bankinu jer je levo verovatno imala neko vozilo.
Nikolaa napisao: jedino sto moras da se pozdravis sa tom gumom kako god bilo :D
U takvim situacijama jebeš gumu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Fabia je možda na slepo preticala sa desne strane neko sporo vozilo, kroz koje nema pregled, recimo kamion ili kombi i naletela na vozilo koje stoji.

Za nesreće ovih posledica obično moraju da se nađu dve budale.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Tog policajca koji je odlučio da zaustavi vozača Audija da bi izvršili kontrolu (kakva god da je) - na robiju! Zato što je zbog njegove greške poginuo vozač Fabije.
Pa jbt - odmorište je nekoliko desetina metara iza njih, mogli su tu da izvrše kontrolu..... :uf:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Na TVu je bio izvestaj da je Fabija bila u skroz levoj preticajnoj traci u trenutku udesa.
Slika kaze da je to prakticno nemoguce.

Izvrestaj reportera je da je odmah iz Beograda doleteo ekspresno autom nek sef policije, pre dolaska hitne pomoci i pre dolaska redovne policijskje patrole.
Pajero je bio na sluzbenoj duznosti, nije receno sta konkretno.
Nije receno

Meni deluje sa slike ostecenja da je Pajero policije prosto usao u putanju Fabije, udario u nju i izbacio je na desnu zastitnu ogradu. Po ostecenju B stuba rekao bih da je brzina bila sigurno preko 100km/h a mozda i 130.

Mozda je vozac Pajera trkajuci se jurio ovog u trecem putnickom. Pajero je sam po sebi prilicno nestabilan i nije za jurcanje, mozda izgubio kontrolu i odklizao pravo na ovog u Fabiji koji je pokusao da pobegne od ove trke dvojca.

Ne znam detalje jer nisu objavljeni, ali mnogo je toga cudnog. Ipak je tu put sirok 10.50metara i potrebne su bas velike brzine, i time kratki momenat reakcije, za tako teska ostecenja vozila.

Pre jedno 10tak dana policiskoj vozilo iz pratnje je na Ibarskoj preslo duplu punu sa pola auta i uslo u putanju vozila iz suprotnog smera. I to kao poslednji u koloni, tako je vozio i malo malo skoro cesanje jer nema gde sa pobegne a niko normalan ne ocekuje takvu budalastinu da neko moze da osmisli.

Naravno da su jurcali, 100 minimum. Ibarska.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

UDES U BATUTOVOJ Prevrnulo se vozilo Hitne pomoći, petoro povređeno

Verovatno sanitet prošao kroz crveno, a žena izašla iz Milana Rakića i eto belaja.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Evo, ako je iskren komentar :)

Chicago
Utorak, 03. 11. 2015. 21:57h
neregistrovan korisnik
ja sam bivsi policajac i sva sreca napustio i otiso,a da li je kriva policija u ovom i mnogim slucajevima,tu nema sta ta se prica za njihovo bahato ponasanje.Jedino saobracajna policija radi jer uzima harac a ove ostale kolege nece ni da mrdnu prstim jedina ako je neko vazan ili prijatelj pa tek onda reaguju.Ovo je sve iz mog licnog iskustva,kolko mi je puta bilo receno zaboravi kolega pusti to ne zameraj se bezveze
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sta je tacno muljanje? Svi pocionici su uhvaceni i procesuirani i to je ono sto je najbitnije. Taj kantrimen je vec sutradan rastavljen u delove jer se ta ekipa bavila kradenim vozilima i to im je bio dobar dan, zato auto i pravi vlasnik nikad nisu pronadjeni.
Odgovori