Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Računari

Post od Xepoj87 »

A170t, pogledaj da li su ti driveri graficke ok, skini i instaliraj nove.

Elem, riknulo mi je napajanje posle 9 godina, pa sam posle celog dana, to jest efektivno oko 15 sati gledanja 300 testova, trazenja po prodavnicama, zivkanja i kuckanja, narucio Corsair HX850i 850W, koje bi trebalo sledece nedelje da stigne.

Evo i malo slika starog sokocala, sa sve tuznim cudovistem od D15 kulera na ploci :)

E da, uradio sam i delid procesora, pa eto i par slika toga :)

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
vitezkoja
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2012, 21:17
Garaža: w202 C200 KOMPRESSOR

Post od vitezkoja »

Da podelim sa vama jedno loše i neprijatno iskustvo sa prodavnicom Emmi i kurirskom službom City Express. Naime, 28.12.2017. u prodavnici u Kragujevcu su plaćeni procesor i matična ploča. Nedelju nakon toga na kućnu adresu mi stiže matična ploča, neobično zapakovano i otvoreno ali potpišem ja to i preuzmem misleći da su iz prodavnice zaboravili da pošalju i procesor. Na kraju se ispostavi da je neko od kurira drpnuo procesor i prodavnica ništa ne može da uradi povodom toga jer postoji moj potpis da je uredno primljen paket. Šta mi je činiti? Da li ima poente juriti inspekciju ili advokata? Procesor je Intel Pentium G4600 plaćen oko 10.000

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Da li si odmah zvao City expr. podršku i prijavio krađu?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kukaj, žali se, juri sve redom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
vitezkoja
Reactions:

Post od vitezkoja »

Rekao sam odmah kuriru da nešto nije u redu i zvao prodavnicu, međutim njihov odgovor sam čekao ceo dan. Zvaću sutra kurisku službu jer rade do 17:00

Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

vitezkoja napisao: 11 Jan 2018, 18:56 Rekao sam odmah kuriru da nešto nije u redu ...
Badava, možda si se žalio samom lopovu.
Trebao si odmah da pozoveš njihov korisnički servis http://cityexpress.rs/korisnicki-servis/ i prijaviš šta se je dogodilo ... vidim da na ovoj stranici spominju "reklamacioni zahtev" ali od dispečera bi već dobio odgovarajuća upustva.

U svakom slučaju obavezno bih otišao i u tržišnu inspekciju i/ili do advokata (na stručnu procenu "slučaja").
Korisnikov avatar
vitezkoja
Reactions:

Post od vitezkoja »

Zvaću sutra inspekciju, imam rođaka advokata pa ću videti sa njim da li može nešto da se uradi. Ovaj kurir hoće da kaže da je paket predao ovakav kakav je.

Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Daj bože da ti nešto uspe (iskreno, nešto ne verujem ali nikad se ne zna dok ne pokušaš).
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Realno, kako dokazati da nisi skinuo procesor? Ili još gore, da nisi dao kuriru 3 ili 5 soma da kaže kako je kutija kakva jeste? Sve je to veliko sra*e, sa isporukama, preuzimanjem i potpisima i to se uveliko koristi.

Kao što u Tehnomaniji 5x kažu da proveriš ono što stigne, jer šalju drugom službom, bla, bla, da ne bude da nisi upozoren. Čim potpišeš, kraj. Meni je sušara oštećena ispod zaštitnog stiropora. Moraš sve da zagledaš. Realno, takva roba se prodaje kao roba sa oštećenjem, ali možda negde i prođe. Ne mogu reći da to rade namerno, no nisam jedini kome se to desilo, a takav uređaj ne bi smeo da uđe u kombi. Nemoguće je da se oštetila tako od magacina do kuće, ispod stiropora.

Kupio sam neke komodice u FI, reko' sklopiću ih sam. Raspakujem - oštećeno. Ku*ac da vratim kada sam potpisao da sam preuzeo, a ono je skoro nemoguće raspakovati tamo, pa proveriti. Srećom, uspeh da opravim, skoro pa se ne može provaliti. Kao što fali i specifičan šraf. A lepo su oni mogli da sklope, pa neka onda o tome razmišljaju. Nije mi bilo za 250 dinara, nego nisam odavno sklapao ništa, pa da se zanimam.

TT

Korisnikov avatar
vitezkoja
Reactions:

Post od vitezkoja »

Ma znam da neće verovatno ništa od toga da bude, ali pokušaću nešto. Idem sutra da kupim drugi procesor. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ne prihvatam paket zbog ovoga

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Na tim pločama mogu da se iskrive pinovi prilikom montaže procesora, i meni su na licu mesta pokazali da vidim da li je sve OK.
Te "pipave" stvari nikako kurirom (npr. HDD isto samo u prodavnici).
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Xeroj87, driveri za moju graficku se ne prave vise od godinu ipo dana, poslednje sto ima je vec instalirano. Izvadio sam graficku i sada koristim integrisanu (neki Ati Radeon 3000) vec 4-5 dana bez ikakvih zastajkivanja. Vraticu je ponovo sutra da vidim da li je se mozda predomislila :)

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Skini driver uninstaler, izbrisi sve tragove starog drivera, pa instaliraj ponovo poslednji koji je doatupan.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Jedno teorijsko pitanje, da li bi vi uzeli polovan laptop?

Hteo bi neku jaču mašinu (ako može i7 ili bar baš jak i5), sa većom dijagonalom ekrana (bar 17 inča) i naravno krštenom grafičkom karticom ali mi je malo mnogo da istesem cifru koja se traži za takav nov laptop. Razmišljam da možda uzmem polovan ali nisam siguran koliko je to pametna ideja. Iskreno, do sada sam bežao od takvih polovnih uređaja (laptopovi, telefoni i sl.), ne znam da li sam opravdano paranoičan?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Što da ne, ako je u besprekornom stanju i nije mnogo mator uređaj (a to je sve preko dve godine).

TT

Odgovori