Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Vazduhoplovi

Post od NexT »

Mislim da si omasio temu, a i forum....

Kad smo vec kod Be-200, gde ce on moci da se napuni u juznoj Srbiji, posto kazu da su reke izuzetno plitke?
Poslednja izmena od NexT u 24 Avg 2012, 18:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

@kvcali

Slazem se sa tobom... :D
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Koga rusi brane i grci hrane....

TT post
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

kvcali napisao:Ma kazu posle rusi ovo ono, gde su nam prijateljui sa zapada, gde su kfor, sfor, nato tu su samo da biju narod na kosovu i bombarduju, kad dodje do pozara jedino ruje priskacu u pomoc, nego niko ih ne zove, ovi sad kao nesto malo otoplili saradnju, sta je sa velikim prijateljima iz EU koji su "oko nas" cute. U stvari ne cute cim nesto progovoris o Kosovu odma komentarisu, a kad ti zatrebaju okrenu glavu.

A sad nesto na temu vazduhoplova :mrgreen: imaju bre ovi rusi letelicu za svaku priliku, jeste ovo zver nadleti jezero napuni se i za cas pogasi planinu , i navrati se ponovo, i tako par puta i kraj, sa zemlje je bre nemoguce odraditi ovakav posao.

J da sam vlast, ja bi im ponudio i aerodrome za stacioniranje lovacke i strateske avijacije i planine za osmatracke radare a Vojvodinu sa kojom zapadni prijatelji imaju "posebne namere" za stacioniranje protivraketnog stita S-400 i za buduci S-500 i za interkontinentalne rakete dalekog dometa.

E pa posle nek ucenjuju, kao sto sad rade.

da se razumemo saradjivao bih ja i sa EU, ali posle bi to bila partnerska saradnja a ne ko sad ucenjivacko-ponizavajuca.
Da hoću da kršim pravila i raspravljam o politici napisao bih ti što šta, ali pošto neću reći ću samo da si se xxxxxxxxx za medalju.

EDIT by mod: trudite da se obracate korektnim tonom svim ucesnicima u diskusiji!
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Ovo su cinjenice, a nema rasprave o politici, vec o vazduhoplovstvu, posebnom delu vazduhoplovstva (raketnim sistemina) i strategijskom razmisljanju i pozicioniranju. nije niko od politicara pomenut nit stranih nit nasih niti bilo sta sto ima veze sa politikom vec sa vojskom a to su 2 razlicite price. :mangup:

Edit:Be-200 se ne puni na rekama, nego na jezerima a moze i sa zemlje samo sto je onda usporen ceo proces,,, !
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ok, ostanimo na prvoj razmeni vatre između Rusa i zapadnog bloka da ne bi morali temu da preimenujemo u "Civilno vazduhoplovstvo".
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Kvcali, Rusi nisu zainteresovani za vojni savez sa nama, sve to što si napisao im je već nuđeno 1999. (a i pre i posle toga) i nisu hteli.
Jedva su dočekali da nama zapadnjaci urade to što su uradili, pa da ulete tenkovima u "bratsku i pravoslavnu" Gruziju.

Itd, itd... A sada da se vratimo na temu:

Žao mi je što neće učestvovati Red Bull tim, glavni motiv za odlazak na miting mi je bio da vidim izbliza onaj DC-6.
Takođe mi se čini da su pre par nedelja u programu na http://aeromiting.vs.rs stajali i neki Švajcarci sa F-18, a sada ih nema. :(
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

:hand: :kokice:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Trebali su Spanci sa F18 al jbg kriza, trebali su i Grci sa Mirazem ali i oni su davno otkazali, nebitno koga nema bez njega se moze. Bice ovo aeromiting za gledanje i pamcenje :presrecan:
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Hahaha, bilo je jace od mene :loool: ,

izgleda da ce Ruje da izvade i ovu stvar, jes da nisu dosli sa suhojima ali verujem da ce 29-kama da ogule :djavo:
Slika

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

^
:kezo: :kezo: :doubleup:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

on vec radi
Slika

on je stigao danas
Slika

(ne zanima me politicka strana svega ovoga, i zasto su oni a ne oni drugi dosli. Mene samo odusevljavaju ove masine i najbrze moguce gasenje pozara po Srbiji.)

Imam jedno pitanje jos, da li ovih 40+ tj na pisti pretpostavljam i vise od 50 stepeni uticu na motore aviona? Tj da li gube snagu, pa im je potrebna duza pista nego kad je recimo 15 stepeni napolju?
I pretpostavljam da to utice samo na turbo prop?
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Svaka im cast, nekoliko godina u nazad gase sume kod nas, zanimljivo je da tako brzo stizu cim se uputi poziv za pomoc :bravo:
Slika

Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Pa kad nemaju pozare u svojoj, a aviona imaju za bacanje... :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dva Galeba i Antonov.

Slika Slika Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori