Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Zar nema X5 7b?
Nebitno, hocu da kazem da je meni bilo isto na mom automatiku kao sto ftj kaze da je kod njega.
sent from my HTC Sensation
Nebitno, hocu da kazem da je meni bilo isto na mom automatiku kao sto ftj kaze da je kod njega.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ja hocu. vec smo ustanovili da se tvoj i moj auto u nekim stvarima razlikuju, i mogu reci da moj hoce da potrosi vise nego tvoj.Rakhil napisao:Necu ni da komentarisem...
ali, ako pricamo o voznji na otvorenom daleeko preko 10l moze da trosi ako ne prebacujes iz 2. i 3.
ni rs sa istom tezinom kad se vozi ostro ne trosi kako ispade da trosi ovaj fokus...
inace, okacih na drugom mestu iskustva sa potrosnjom posle ovog dugackog puta od prosle nedelje...
edit - pri tom je ostra voznja u fokusu i u kliju razlicita stvar...
Poslednja izmena od dragan u 17 Nov 2012, 20:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Naravno da moze da trosi 15 litara ako divljas po gradu gde vozis prva-druga pun gas, kocenje, pa opet pun gas...
Neki ljudi brkaju pojam ostre voznje, voznje na stazi ili na trkama i voznje sa probusenim rezervoarom...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ma nema to sve zajedno veze sa mojim i tvojim autom, nego sa sledecim:dragan napisao:ja hocu. vec smo ustanovili da se tvoj i moj auto u nekim stvarima razlikuju, i mogu reci da moj hoce da potrosi vise nego tvoj.Rakhil napisao:Necu ni da komentarisem...
ali, ako pricamo o voznji na otvorenom daleeko preko 10l moze da trosi ako ne prebacujes iz 2. i 3.
ni rs sa istom tezinom kad se vozi ostro ne trosi kako ispade da trosi ovaj fokus...
inace, okacih na drugom mestu iskustva sa potrosnjom posle ovog dugackog puta od prosle nedelje...
edit - pri tom je ostra voznja u fokusu i u kliju razlicita stvar...
1. ekstremno je glupo da iskopas post od pre 6 meseci, izvuces ga iz konteksta, i onda prozivas ljude akonto njega a na forumu si od juce
2. kad smo vec kod konteksta, cela sprdnja je i nastala sto sam ja napisao da sam gazio auto. I gazio sam ga, ali po mojim kriterijumima, koji se ne slazu sa vecinom foruma - ovde je, pobogu, gazenje samo ako ides preko 150 Ibarskom.
3. Onda ti to protumacis i preneses kao ostru voznju, sto je opet fenomenalno proizvoljan opis koji moze da znaci sta oces, e onda pola foruma tupi 20 strana a ti mozes samo da sedis i gledas
Naravoucenije: sledeci put cu da napisem "auto trosio 6 litara do CG" i da stavim tacku, sve ostalo je glavobolja. Inace, ja sam nesto bio ubedjen da tvoj auto trosi manje, bar na autoputu. Ako te zanima detaljno, ovde je pregled potrosnje od 4900 km pa do danas, vidi gde se razlikujemo pa mi reci, interesuje i mene.
Iz ovog tvog linka vidim da ti je prosek za 16000km nesto preko 8 i to je normalna potrosnja za taj auto...

6b koliko je meni poznatoTexonja napisao:Zar nema X5 7b?

Poslednja izmena od Floyd u 17 Nov 2012, 20:29, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
Tako je, sasvim normalna potrosnja za moj odnos grad-otvoreno
po ovome je tesko oceniti, meni trosi manje ali se vozi mnogo vise na otvorenom putu...
u svakom slucaju i ako ima razlike nije znacajna...
u svakom slucaju i ako ima razlike nije znacajna...
- Rakhil
Ako se dobro secam, zapamtio sam da tvoj Fokus manje trosi na autoputu pri nekim konstantnim brzinama nego moj. A iz Sprit monitora ne moze bas mnogo da se skapira ako ne znas kad je koja deonica, jedino sto mi je tu merodavno su dugacki putevi gde znam po pumpama na kojima sam sipao kakve su deonice bile.
napisah vec, evo i ovde - pri -
80kmh trosi 5,2l benzina ili 6l plina,
100kmh trosi 6,4l benzina ili 7,5l plina
120kmh trosi 7,5l benzina ili oko 8,7l plina
140kmh trosi 9,7-9,8l benzina ili preko 11l plina.
potrosnje su po bordu koji je tacan a brzine su po brzinomeru, koji pokazuje 5 posto vise.
auto je bio na zimskim 205/55 r16 gumama gy ug7+, sa dve osobe u autu i punim gepekom stvari, pri visesatnoj voznji autoputem, bez primetnog vetra i bez nagiba puta.
jbg, tacnije ne moze pomocu ovih metoda...
80kmh trosi 5,2l benzina ili 6l plina,
100kmh trosi 6,4l benzina ili 7,5l plina
120kmh trosi 7,5l benzina ili oko 8,7l plina
140kmh trosi 9,7-9,8l benzina ili preko 11l plina.
potrosnje su po bordu koji je tacan a brzine su po brzinomeru, koji pokazuje 5 posto vise.
auto je bio na zimskim 205/55 r16 gumama gy ug7+, sa dve osobe u autu i punim gepekom stvari, pri visesatnoj voznji autoputem, bez primetnog vetra i bez nagiba puta.
jbg, tacnije ne moze pomocu ovih metoda...
- Rakhil
Vidis, ti kazes da ti je bord tacan, a moj djida svaki put, nema da omane.
jeste, bas smo to i ranije komentarisali, tacan je u decilitar na fokusu...
- Rakhil
Aj u 100 marke da ce sad Next da dodje i da kaze da je to zato sto je moj Classic 

Više sati si vozio 80 pa 100 pa 120 pa 140?? Ako misliš na trenutnu potrošnju po bordu valjda smo do sad zaključili da taj podatak ama baš ništa ne govori. Bitni podaci su oni kao što piše u spritmonitoru a to su pređena kilometraža i prosečna brzina i da li je vožnja gradska, otvoreno ili autoput.
- Rakhil
Ovo ti samo nista ne vredi u Spritu, jedino kad imas samo jedan tip voznje od sipanja do sipanja. Meni tamo meri 16000km, a kad saberes pojedinacno sva tri tipa puta dobijes 25-6 hiljada. Za ostalo se slazem, vrlo mi je merodavan i agregatni podac su super za procene. Za moj auto stoji da je najcesca prosecna potrosnja 7.8, i ja nisam daleko od toga.ftj napisao:...i da li je vožnja gradska, otvoreno ili autoput.