U poslednjih 10 godina mi se desilo jedno 5x da me pri najnormalnijem pokretu preseče i budem 3dana totalno nepokretan ali uz 5 inekcija diklofanaka i ohb12 ustanem kao nov i sve nastavim normalno raditi. Dijagnoza lumboišijalgija, vežbe kod fizijatra.
Da bi u julu-avgustu mesecu počelo da me boli duž leve noge (naravno išijadikus), tačka od sredine guza pa duž zadnje lože i list. Pogotovo posle dugotrajnog kancelarijskog sedenja ili vožnje. Počeo mic po mic da vučem nogu, hramljem.
Epilog u septembru me preseče totalno, padnem opet na ležaj, nepokretan, inekcije novalgetol, diklofenak, dexazon, zodol, bensedin i ustanem ali ostali bolovi, sada trne i list i pola stopala, momački zahvatilo. 20 dana primao inekcije i ništa. Nateraju me da uradim magnet kad sko sam dobro shvatio jedan disk iscureo malo, drugi nabubrio, protruzija, ekstruzija... Ustao, na štakama sam, laser i galvanska struja 10dana. Bol ostao, trni pola stopala, peta i dva prsta. Čeka se mišljenje neurohirurga. Čude se terapiji a i Letić kako sam ustao i uopšte hodam nakon onog stanja jer su me odneli na rukama.
Protruzija je 10x9x12mm.
Dvoje troje je dalo mišljenje i kažu da za ovo ne treba operacija a mene deprimira što vučem nogu, sa blizancima ne mogu da trčim po parku itd itd.
Evo ss magnetne.