Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od pedja »

Isplanirao sam bar sat vremena za to (sa zagrevanjem/istezanjem), najmanje 3x nedeljno/svaki drugi dan u isto vreme, kada sam u BGu. Samo jos da nadjem odgovarajucu spravu i mesto za nju. Promenom rasporeda dobijam zanimljivu poziciju, ali bih onda gledao u cevi od grejanja, sto znaci da ne mogu okaciti monitor za zabavu. To mi je jedinstvena sansa da gledam neke serije ili filmove, jer drugacije ili izgubim volju, ili zaspim. I inace mi nije problem sa dosadom, uvek imam o cemu da mozgam.

Nadam se da ce se uskoro steci uslovi za redovan odlazak na plivanje, koje ne volim, ali je svakako korisno.

Hvala svima na sugestijama, videcemo da li ce biti nesto od toga. :pivo:
Postoji tu mnostvo drugih faktora, tako da je najbolje sacekati i videti ishod, a i jos uvek je lepo vreme.

p.s. Vidim, na oglasima ima dosta dobrih sprava ( iza 120-150kg, Kettler i sl). Znam da neko ima trenazer u funkciji civiluka, samo da se setim ko, pa da odem da oprobam.
Poslednja izmena od pedja u 13 Okt 2013, 20:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pedja, ne kažem da vezbaš u teretani masu ili definiciju :) već da sprava koju hoćeš već postavljena, ima mesta i češće je slobodna nego bilo koja druga :) ovde gde ja idem uglavnom je koriste žene i voze na prstima da ojačaju guzice :D
Ali ok, to sa polovnom spravom je odlična ideja.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pa brate, znam ja na sta si ti mislio, ali mislim da bi me izbacili iz teretane, ako odem samo da trckaram po onome. Ili da izbacim nesto iz benca povremeno? :kezo:
Ima jedna teretana samo za zene ovde, verovatno imaju veci izbor sprava :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

U vecini teretana imas odvojen cardio,pa te izadje dosta jeftinije,ako ne zelis da dizes tegove.
Iskreno,ja te razumem,jer mi je najgori deo vezbanja,odlazenje do teretane,presvlacenje,pa opet presvlacenje,tusiranje,pa vracanje kuci...
Ja kada bih imao uslove,sve bih kod kuce sam radio.

A ovo sto Bax kaze,meni je obrnuto.
Meni nordijsko uopste nije dosadno,kao ni trcanje po traci,mene smara nedostatak kondicije i jos par stvari koje su vezane za moju kilazu.
Jos kada bih imao to kod kuce,bilo bi mi ful :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Milos »

Kad imas kod kuce odradis 10tak puta i posle te mrzi :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

pedja napisao:Pa brate, znam ja na sta si ti mislio, ali mislim da bi me izbacili iz teretane, ako odem samo da trckaram po onome. Ili da izbacim nesto iz benca povremeno? :kezo:
Ima jedna teretana samo za zene ovde, verovatno imaju veci izbor sprava :mrgreen:
Pa ti si termin platio, mož da sedneš i gledaš ako hoćeš :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:Kad imas kod kuce odradis 10tak puta i posle te mrzi :)
A sto,teretanu kada platim,onda me ne mrzi? :)
Isti djavo,mene licno smara cimanje oko teretane,da imam kod kuce,sigurno bih vezbao :)
Leto jos i ajde,nekako sve to brze uradis,ali zima,pa trenerka,pantalone,jakna,duks,drugi duks,majice,cipele... Ma idi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Milos napisao:Kad imas kod kuce odradis 10tak puta i posle te mrzi :)
Sve zavisi od tvog karaktera - no pain, no gain ;)

Sto kaze Heroj, mnogo manje smaranja imam kod vezbanja kod kuce...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

Meni traka za trčanje mesečno troši struje koliko je i članarina u teretani... :uf:
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Smaram vise sa tim :), ali stvarno ne bih mogao da trcim na pokretnoj traci ni da mi plate :(

U principu i ovako bez lopte mi je trcanje smrt, ali sam napredovao - nasao sam jedinu kombinaciju koja moze da prodje, a koju upravo "rabim", a to je da 2-3 puta nedeljno kada igram basket pre tog basketa istrcim nekih 3-4 km dobranog tempa oko terena za mali fudbal... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

http://www.ntnu.edu/cerg/vo2max

Evo jedan zanimljiv kalkulator, ja sam trenutno kao na 30 godina. Mada sam deblji nego obicno jer od vezbanja sam dobio masu i stabilizovao se na 78 kg, obicno sam na oko 75.
Doduse u zadnjih par nedelja, sam krenuo da tesem salo.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Dok je napolju preko 30 stepeni ja nema sanse da idem u teretanu, ja sam totalno suprotno od Xeroja. Menij je zanimljivo da idem zimi lepo u trendzi i majici da treniram, kad je u teretani 10 stepeni, pa se zagrejem - e to mi je trening... A ne da ne mogu da disem. Doduse nemam para za World Class u Bazaru, verovatno je tamo uvek optimalan broj stepeni...

Konacno je gotovo lepo vreme, od nedelje uplacujem ponovo, methane master ne moze da doceka da mu posaljem moje nove polugole slike :mrgreen:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Bax napisao:http://www.ntnu.edu/cerg/vo2max

Evo jedan zanimljiv kalkulator, ja sam trenutno kao na 30 godina. Mada sam deblji nego obicno jer od vezbanja sam dobio masu i stabilizovao se na 78 kg, obicno sam na oko 75.
Doduse u zadnjih par nedelja, sam krenuo da tesem salo.
Ne znam sta znaci uopste ovakav kalkulator, al' ja sa moje nepune 32 godine sam "younger than 20" i tek sa 42 cu napuniti 20 :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Moj kolega sa 40, ima 65 :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

A to je nesto bzv, ali mogu oni doktori da ti izracunaju pomocu stapa, kanapa i one vage.
Jednom je moj drugar sa 23 godine imao metabolizam kao 46-ogodisnjak, a njegov cale koji je tad imao oko 50 godina je imao metabolizam kao 25-ogodisnjak :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori