BMW - generalna tema
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: BMW - generalna tema
Mislim da bi se setio da si probao - ne vidi se uopste 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
NEgde se ni displeji ne vide sa polarizovanim.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Kontakt:
Jel neko mozda probao adaptivno LED osvetljenje?
Da li se isplati razlika od ~800 evra u odnosu na obicne "pasivne" LED farove, tacnije ~700 evra ako se uzme i high beam assist uz njih.
Da li se isplati razlika od ~800 evra u odnosu na obicne "pasivne" LED farove, tacnije ~700 evra ako se uzme i high beam assist uz njih.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
U EVO-u kazu da ne rade kako treba, da se oni sto idu u susret stalno zale i blicaju da ih zaslepljujes.
Al nisam probao i nem pojma sta je istina.
Al nisam probao i nem pojma sta je istina.
Ne blicaju ti nikad kad im ideš u susret, to baš nema šanse da se desi.
Meni više smeta što nekad sačeka par sekundi da upali full dugo nakon što neko prođe.
U principu je meni potpuno beskorisna opcija jer je ulično osvetljenje totalno uništi (logično), a ako voziš uveče po putevima između dva grada koji nemaju osvetljenje, onda skroz ok radi.
Meni više smeta što nekad sačeka par sekundi da upali full dugo nakon što neko prođe.
U principu je meni potpuno beskorisna opcija jer je ulično osvetljenje totalno uništi (logično), a ako voziš uveče po putevima između dva grada koji nemaju osvetljenje, onda skroz ok radi.
Da li pricamo o istoj stvari?
Pricam o LED svetlima koja stalno drze upaljena duga a samo mali delic puta u kome se nalazi auto sto ide u susret zatamnjuje kako ga ne bi zaslepljivao i konstantno prilagodjavaju i pomeraju taj deo.
Dakle ne pricam o automatskom prebacivanju kratka/duga.
Pricam o LED svetlima koja stalno drze upaljena duga a samo mali delic puta u kome se nalazi auto sto ide u susret zatamnjuje kako ga ne bi zaslepljivao i konstantno prilagodjavaju i pomeraju taj deo.
Dakle ne pricam o automatskom prebacivanju kratka/duga.
- Delija
- Kontakt:
@Laki
To sam i ja procitao na forumima (pominju i da drzi distancu od 200m umesto 400m) + ovo sto sam video na snimcima je da non-stop pomera svetla sto mislim da bi me nerviralo, a nije bas previse pametan - zezaju ga staticni objekti pored puta. Recimo na ovom snimku se vidi da bi tamo gde bi morala da budu ukljucena dugacka svetla on ih lagano skrati/spusti:
https://www.youtube.com/watch?v=Hkf6dr8JqYE
Inace, ta opcija je i zabranjena u USA.
BTW, ne znam da li taj problem sa zaslepljivanjem postoji i sa obicnim high beam assist-om koji samo automatski pali/gasi dugacka svetla. Sa xenon-ima se ljudi nisu zalili.
@Aca
Pricamo o adaptivnom LED osvetljenju, a ne o high beam assist-u.
To sam i ja procitao na forumima (pominju i da drzi distancu od 200m umesto 400m) + ovo sto sam video na snimcima je da non-stop pomera svetla sto mislim da bi me nerviralo, a nije bas previse pametan - zezaju ga staticni objekti pored puta. Recimo na ovom snimku se vidi da bi tamo gde bi morala da budu ukljucena dugacka svetla on ih lagano skrati/spusti:
BTW, ne znam da li taj problem sa zaslepljivanjem postoji i sa obicnim high beam assist-om koji samo automatski pali/gasi dugacka svetla. Sa xenon-ima se ljudi nisu zalili.
@Aca
Skoro sam se vozio u e90 sa high beam assistom i ono ne valja nista tj. dobro zaslepi onog ispred pre nego sto ih iskljuci cak i kad se podesi na najosetljivije.
- Delija
- Kontakt:
I kolegina Mazda CX-5 brljavi.
Sve mi se cini da ce biti - "u se, i u svoje kljuse"
iliti sve manuelno i to je to.
Sve mi se cini da ce biti - "u se, i u svoje kljuse"

Ako isto izgleda, onda nemoj da doplacujes tu glupost.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Kontakt:
U kom smislu ako isto izgleda?
BTW, jos jedna opcija mi je malo "problematicna" - automatsko zatamnjivanje retrovizora.
Vidim da se ljudi zale da previse zatamnjuje (pogotovo kada su stakla zatamnjena folijama) u odredjenim situacijama i da smeta dobrano, a ne moze da se iskljuci.
Kosta 580 evra, ne treba mi uopste, ali jedino tako se dobija elektricno sklapanje retrovizora
BTW, jos jedna opcija mi je malo "problematicna" - automatsko zatamnjivanje retrovizora.
Vidim da se ljudi zale da previse zatamnjuje (pogotovo kada su stakla zatamnjena folijama) u odredjenim situacijama i da smeta dobrano, a ne moze da se iskljuci.
Kosta 580 evra, ne treba mi uopste, ali jedino tako se dobija elektricno sklapanje retrovizora

Meni je to super stvar.
Delija napisao:@Laki
@Aca
Ne bih znao, u svakom slucaju mnogo je lakse da on/off varijanta ne zaslepljuje dok je ovo napredno kud i kamo teze za napraviti da radi kako treba i ne zaslepi povtemeno nekoga.
U svakom slucaju ovo i mene zanima, pa bih ti savetovao da uzmes to i preneses utiske taman kako bih ja znao za sledeci auto da li da uzimam to ili ne

Znam o čemu pričate, nisam retardiran.
Moj post se i odnosi na to. Niko nikada ne blica za ta svetla.
Sistem radi odlično, a koliko je koristan je druga stvar.
Moj post se i odnosi na to. Niko nikada ne blica za ta svetla.
Sistem radi odlično, a koliko je koristan je druga stvar.