TT
Za Labradora kazu da su oni stenad celog zivota, tj. i kad imaju 7-8 godina oni su zivahni i "nestasni" kao stenad.sashicus napisao:Evo moje dzukele kroz evoluciju:
sa oko mesec dana:
oko 4 meseca:
oko 11 meseci:
dobro poznati kratkodlaki labrador, sada ima nepunu godinu i imam par pitanja u vezi njega. Posto nemam mnogo slobodnog vremena da provodim sa njim, a moji ukucani navalili da ga uzmemo, verovatno usled nedovoljne dresure - ostao je nestasan. Skace, kopa po dvoristu, cepa kese, flase, lopte, sve sto je dovoljno veliko da moze da ga podigne razvlaci po dvoristu, hoce ponekad da izadje iz dvorista (kada je otvorena kapija) kad vidi neku dzukelu... itd, pricao sam sa nekim ljubiteljiima kazu da je za muzjaka sve to normalno i da umeju da do 2 godine starosti da se ponasaju kao bebe. pored svog tog nestasluka mi ga volimo
Kakva su vasa iskustva sa labradorima i da li ima sanse da u sopstvenom rezimu izvedem jedan skraceni kurs dresure?
p.s. kasnije cu postaviti nekoliko slicica po meri napravljene kucice i boxa, mozda nekome bude od koristi....
U Beogradu u mnogim delovima grada koji su malo dalje od centra ne može normalno da se prolazi trotoarom od pasa u dvorištima koji laju i nasrću na ogradu. Postoji "Odluka o držanju životinja na teritoriji grada", ali gradske vlasti nisu našle za shodno da u nju stave odgovarajuću odredbu. U Novom Sadu je bolje, tamo pas u dvorištu mora biti min. 10 m udaljen od ulice.Texonja napisao:Ja ne pricam o psu koji se mirno seta po dvoristu i napada jedino lopova, vec pricam o psima koji nasrcu na ogradu i prosto zele da je razvale, izadju napolje i zadave tog nekog ko je van (pas, covek ili zajedno).