SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od mironiko »

@blaugrana
Mene, verovao ili ne, čak takva vozila ne privlače. Nema se to gde voziti da dođe do izražaja (mislim, u saobraćaju), a da tražim neke race track-ove, nemam živaca.

@Geza
Generalno nemam ništa protiv Dačije, ali Duster je ipak manji od vozila koje razmatramo. Da je Bigster došao na vreme...

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Nightmaster napisao: 17 Jan 2024, 10:06 Meni je ovo najzanimljivija, najsadržajnija i najkonstruktivnija tema na forumu. Uživam čitajući nove komentare svaki dan, iako nisam aktivan na forumu uđem svaki dan da pročitam šta ima novo. :opustanje:
Takođe!
I moj Tucson je skoro napunio 7 godina pa sam do pojave ove teme razmišljao da ga eventualno zamenim. Ali čitajući ovu temu stičem utisak da bih morao da doplatim još toliko koliko on vredi sada ili čak i više, da bih opet kupio auto slične snage, pogona i opreme. Ne deluje racionalno, tim pre što je prešao tek 57000km i što imam neposredan kontakt sa novim modelom, za koji ne verujem da je toliko bolji koliko je skuplji.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Sadašnji Tucson je sigurno napredniji od prethodnog po mnogo čemu. A da li za potencijalnog kupca „vredi“ ili „ne vredi“ (kupovine novog) taj napredak po pojedinim segmentima, to je uvek čisto individualna ocena. Nekome vredi, a nekome ne. I svaka pojedinačna odluka je ispravna (za njenog donosioca).
Poslednja (privatna) kola koja sam likvidirao su imala svega oko 65 hiljada km na satu. Bila su očuvana iznad proseka. Tehnički posmatrano bez dileme mogla su barem još deceniju. Ali, želeo sam savremenije/bezbednije vozilo (pa „šta košta da košta“). I rekao sam im - „zbogom“. Meni moja odluka ispravna (u svetlu osnovne pobude), mnogima ona totalno pogrešna. Ekonomski je jasno kakva je. Ali, pare se ne nose u grob. A i kada ti ode glava, džaba ti i sve što si uštedeo. Tada sunce jedino (nekada) obasja naslednike.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

@Dare4x4 neko je dao definiciju da je auto najbolje koristiti do 10god ili 200k km i da nakon toga postane trošak (skuplje održavanje). Naravno nema pravila.

Ali ne vidim razloga da menjaš taj auto u sledećih 3-4god, taman dok ne dođe sledeća generacija

I mnogo bogatija društva od našeg ne menjaju tako lako automobile, osim pojedinaca koji su već dosta zaluđeni istima
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sve je stvar novca odnosno finansija. Pa svi bi mi voleli da možemo svake godine promeniti auto, kupiti novi i probati nešto drugo - kada bi nas baš bolelo uvo za novac. Zato neko kupi polovan a neko nov. Neko menja polovne automobile kao čarape, neko vozi isti polovan 10 godina, popravlja koliko god da košta i ćuti, a neko poput mene kupi novo i nategne se za to ali posle toga eksploatiše taj isti auto takođe 10+godina. Neko opet čak i nov promeni za 4-5 godina. Nemamo svi iste poglede i računice, niti iste potrebe. Sve je to o.k i ispravno, samo zavisi iz čijeg se ugla gleda.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja ni ženu ne bi menjao svake godine a ne kola :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa sada zavisi koji je model (zena) :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I žene uglavnom menjaju oni koji imaju para (i za to). Tako da ja ostajem sa svojom i dalje... :D
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Skup je to "sport". Dosta skup.
:)
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Saša napisao:
carov2 napisao: 17 Jan 2024, 08:47 Znači u poslednje vreme ne zna šta piše... Slika
Jel ja? Omatorilo se, izlapilo, jbg. Praštajte. :D
To Dare napisao... Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

milanns napisao: 17 Jan 2024, 01:24 Aj kad si vec tu :) daj, molim te, link tvog opisa tonalea koji ti je bio beše zamenske vozilo. Sećam se otprilike kritika ali ne mogu nikako s fona da nadjem post. A recimo da se taj auto uklapa u temu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ko zna kad sam to pisao. A možda do kraja nisam nešto ni izdetaljisao. Suma sumarum, taj auto (bar sa tim motorom i menjačem) ne vredi te pare. :)
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

Uskoro ce ovo biti srednja velicina.

SlikaSlika

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

Ne znam zasto ali meni je Tiguan najozbiljniji auto u celoj klasi. Pri tom nisam ljubitelj vagena.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

+1.
Samo sto je 4motion u dobroj opremi van cenovne klase koja se razmatra ovde. Ima jedan nov u Elegance opremi 2WD 44700 EUR na lageru.
Meni je promakao jedan iz DE 2021 godiste, 4 motion, Elegance, novonabavna cena oko 52k EUR, 30k km presao, izasao bi ovde oko 32500. To je inace jako dobra cena.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ne znam ljudi ali meni je to sve jako puno para, ovo postaje pravo ludilo sa cenama. :ccc:
Zaključana tema