Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Grčka

Post od Ogi »

Pitanje za milion dolara: prosle godine kada sam se vozao kolima na putu od Nikitija prema Vurvuruu sam stao na jedno odmoriste sa koga se pogled pruzao na jednu uvalu sa nekim apartmanima (na slici dole). Zamislite da su ove dve slike spojene, da se slika sa aprtmanima spoji sa drugom slikom sa njene desne srane... tako to izgleda...

DA LI NEKO ZNA KOJI SU APARTMANI U PITANJU ?

Trazio sam ali nisam uspeo da pronadjem ?

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

A spomenik sa tog odmorišta ne spominješ ? ;) Vurvuru mi se nije svideo a te apartmane sam baš komentarisao sa suprugom. Zaključili smo da izgledaju kao da su na nekom jezeru a ne moru. :) Sviđaju mi se ali samo mesto i plaža ne ostavljaju neki utisak. :pardon:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Ogi, google maps sattelite view? Google Earth? Ako znas lokaciju makar otprilike, vrlo moguce da su aparmani obelezeni.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dakle, ko ih nadje => milionce?

TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Pošto je sređivanje I30 koštalo, verovatno nije baš preteklo novaca, te potražih za dž, drugarski :D

U pitanju je Latoura Resort/Studios @ Latoura beach/Latoura Bay, mesto je Ormos Panagias

P.S. Ja bih radije produzio kroz taj resort, do Laganisija http://www.lagonisi-beach.gr/, samo je pitanje cene.
TT
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ormos Panagias je meni licno najbolja plaza na Sitoniji.
Mada ove godine idemo na Kassandru, u Possidi.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja se vratih.

Putevi njah, Grcka skupa, more savrseno cisto.

Bio sam na ostrvu Amouliani, Agionissi resort.
Neverovatno cisto more i potpuno izolovano. Mestasce je minijaturno, ne bas uredjeno (ocajne ulice, nema signalizacije, znakova). Sam hotel je jos jedno 2 km van naselja, 3 plaze sa plavim zastavama, savrseno sredjeno, cisto i ne bas jeftino.

Ovako na 24h mi je bilo sjajno, ali mislim da bih se upucao posle drugog dana od tolikog mira i tisine xD
Trajekt vozi 10ak minuta, ide na sat vremena i prilicno je tacan. Auto 10e, po osobi 2e.

Za 2 nedelje idem opet, ali spavam u Asprovalti, posto ce mi biti neko drustvo tamo verovatno.

Jel planira neko da krece za Grcku 26-27. ?

edit:
Gorivo (ED) u MK 1.1e, u GR je 1.40-1.52e

Sipao ja u povratku na pumpi pred nasu granicu, nesto oko 42e stalo.
Prvo lik sa pumpe mi ne da ja da sipam, kao mora on. Napuni do vrha, i ne ulazim unutra da platim nego opet mora on da naplati.
Dajem mu 100e + 100 denara i lik mi vraca 55e i ubedjuje me da to tako treba. Kulturno ga napusim, da ne pravi budalu od mene, pa je vratio jos 5e, i jedva sam ih naterao da mi izdaju racun.
Gorivo je odlicno, tih je, malo trosi.
Za 1700km (prosek brzine 103km/h, stalno sa klimom) je potrosnja bila 5.9 litara (po cep metodi)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

zaboravio sam da dodam za dokumenta.

Uredno sam izvadio dozvolu i ovlascenje, niko mi nije trazio. Makedonci nisu cak ni zeleni trazili.
Ja im dam na granici, on me samo pogleda i kao "to ne treba" :uf:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

pedja napisao:Pošto je sređivanje I30 koštalo, verovatno nije baš preteklo novaca, te potražih za dž, drugarski :D

U pitanju je Latoura Resort/Studios @ Latoura beach/Latoura Bay, mesto je Ormos Panagias

P.S. Ja bih radije produzio kroz taj resort, do Laganisija http://www.lagonisi-beach.gr/, samo je pitanje cene.
TT
Kako si pronasao ? :presrecan: Ja sam pokusavao sve varijante koje je Texonja pomenuo ali nisam uspeo.
Medjutim, to sto si ti nasao je samo jedna kuca na toj plazi koja ima samo 4 studija a ono sto sam ja zaokruzio deluje kao kompleks apartmana. Ali sada barem imam osnovne informacije na osnovu cega da trazim. Hvala. :klanjamse:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Pogledaj na Google Earthu, lepo se vidi kompleks. Nisam mogao bas preterano da trazim, ali to mu dodje to.

A nasao sam lako, ipak sam ja stariji od interneta :D

TT
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Lagonisi izgleda lepo ali brate najmanji apartman je veci od mog stana, bolje i da ne pitam za cene.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Gde ti je duh?
:kezo:

Onaj od 80kvm je bio 150€, u avgustu prosle godine, po danu naravno
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ogi, ima da svisneš u MK u povratku, kakav je put... A tek ona druga naplatna rampa :kezo:
Mi bili na Tasosu i za 14 dana nisam našao sat-dva slobodno da obidjem krug oko ostrva (bez kofera gore) da probam gume :D ima super deonica za vožnju...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Znam sta me ocekuje, doduse radili su neke deonice, tamo oko Romantika... sta je sa tom naplatnom rampom ?

P.S. Koliko citam, ni tvoja Honda nije mekana odnosno ova nova nije, pretpostavljam da onda tek ta nije.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma tu je asfalt najgori, pričam za povratak, ne odlazak u GR. Naplatna rampa - mislim na onu prečku, ladno su stavili od znaka pored puta
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori