Koliko troši?
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Koliko troši?
Ne znaci da je uspon, moze biti do vetra. Kada idem prema Subotici, moze i za 1l da varira u zavisnosti od vetra. Kod mene je pri brzini od 130 km/h potrosnja 6.5-7.5, zavisno od uslova. Prosek za poslednjih 16.000 km je 7.3l/100km.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kod dizel Focusa 1,5 je na 130 po gpsu preko 6 litara, tako da nije to uopste lose. .

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Meni na relaciji SM-BG uvek manje potroši nego u povratku, najviše zbog vetra.
Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka
... Nego da Focus puno troši.dragvorl napisao:Kod dizel Focusa 1,5 je na 130 po gpsu preko 6 litara, tako da nije to uopste lose. .
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To je po satu skoro 140 tako da to je neka realna cifra rekao bih. U proseku AP malo magistrale i tako bude prosek malo iznad 5 lija.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
@Duke
I meni je to mnogo...moj auto koji i nije nešto posebno štedljiv, bi pri toj brzini pokazivao oko 2l manju potrošnju.
Kolika li je razlika pri nešto većim brzinama...
@Dragvorl
On nije spominjao brzinu po gps-u. Već ovako, kod njega je pri 125kmh bilo 7,5l, a kod tebe pri 140kmh 6l. Razlika od 15kmh pri tim brzinama napravi neku razliku...
Sent from my iPhone using Tapatalk
I meni je to mnogo...moj auto koji i nije nešto posebno štedljiv, bi pri toj brzini pokazivao oko 2l manju potrošnju.
@Dragvorl
On nije spominjao brzinu po gps-u. Već ovako, kod njega je pri 125kmh bilo 7,5l, a kod tebe pri 140kmh 6l. Razlika od 15kmh pri tim brzinama napravi neku razliku...
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
To je posebno izrazeno u ravnici. Racunam mirno je, nema vetra, a kad stanem na pumpi, verar mi iscupa vrata iz ruke kada ih otvaram.Martin napisao:Meni na relaciji SM-BG uvek manje potroši nego u povratku, najviše zbog vetra.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Jeste...tu često "cepa" vetar...i zna lako da napravi razliku od 0,5l/100km...
Avgust, ka Grčkoj, preko MK. Naplatne+Grdelica+granica.
130 po gps. Kod 308 1.6 hdi to je 137 km/h.

130 po gps. Kod 308 1.6 hdi to je 137 km/h.

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
carov2 napisao: 29 Sep 2018, 10:27 @Duke
I meni je, zato i napisah. Delom mi lici na ovo sto je Gruja napisao, jer i kad vozim brze, nema neke razlike.
Vetar pravi razliku, ali to ne menja cinjenicu da sam bas nezadovoljan potrosnjom na auto-putu. Opet, pricali smo i o uticaju asfalta, jer mi je preko znao pri 130 pokazivati 6,7, dok kod nas samo divlja. Moram organizovati neki put da se malo utesim.

Mozda je i do ovdasnjeg goriva... Ne znam, ali ovako ispada da ne trosim manje nego sa prethodnom, a to bi onda bilo porazavajuce.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
S obzirom da je to nemoguce, ne razmisljaj u tom pravcu.DukeNS napisao: 29 Sep 2018, 11:56I meni je, zato i napisah. Delom mi lici na ovo sto je Gruja napisao, jer i kad vozim brze, nema neke razlike.
Sto se goriva tice, sipam uglavnom na Lukoilu, a sipao sam i na NIS-u, Molu, u Austriji, Madjarskoj, Bosni, Makedoniji, Grckoj, Sloveniji.... Nema razlike u potrosnji, bar ne uocljive. Cak ni prelazak sa 16 na 18"nije uticao vise od 0.1l/100km. Meni je autoput na 120 km/h uglavnom 6.1 l/100km i to su cifre najcesce gledam, iako moze da bude i 6.8, a na 130 km/h ide, kao sto sam napisao, od 6.5-7, sto je najcesce, ali i do 7.5 l/100km.
Kada mi se ucini da je vetar sa cela jak, pustim gas pri nekoj vecoj brzini. Nekad kao u zid da udaris, koliko te otpor savlada. Isto tako, nekad nastavis da klizis po inerciji, laganica... Ne moze da se ne odrazi na potrosnju.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Kad sam rekao da nema neke razlike, mislio sam na to da sam, recimo, prosle nedelje isto isao za Bg, bas zurio i drzao sam jak tempo posle naplatne (ostatak 136 km/h na tempomatu) i potrosnja je bila da l' 7,6 ili 7,7. Probacu, ali mislim da mi na 120 trosi vise nego sto si naveo.
Svakako su vrednosti vece nego kod tebe, tako da se pitam u cemu je problem...
Svakako su vrednosti vece nego kod tebe, tako da se pitam u cemu je problem...
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Dva odvojena putovanja... Nije za poredjenje.
- MiloshNBG
- Pridružio se: 20 Jan 2016, 14:16
- Garaža: KIA Ceed 2019 1.0 T-GDI
Izmedju dva mala servisa, Opel Astra H 1.4 benzin 2010

Pre neki dan kad je duvao vetar onaj, potrosnja mi je skocila bez problema za pola litre i vise na istoj deonici.Sloba napisao: 29 Sep 2018, 07:53 Ne znaci da je uspon, moze biti do vetra. Kada idem prema Subotici, moze i za 1l da varira u zavisnosti od vetra.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”