Grčka
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Grčka
Nema šta da te foliraju, pismen si, proveriš kurs pre puta. Njihov kurs je fiksan.
Uglavnom su pošteni na pumpama.
Uglavnom su pošteni na pumpama.
Brzine idu u H-a !!!

Kurs je promenljiv, trenutni je 61,20 denara za 1 evro.
Uopšteno kada primaju direktno evro računaju po kursu 60,00, menjačnice kao i šeditere imaš na samoj granici ali sumnjam da rade u to vreme koje si naveo.
Par kilometara posle granice je Lukoil pumpa u kojoj je menjačnica,, radi 24 sata.
Uopšteno kada primaju direktno evro računaju po kursu 60,00, menjačnice kao i šeditere imaš na samoj granici ali sumnjam da rade u to vreme koje si naveo.
Par kilometara posle granice je Lukoil pumpa u kojoj je menjačnica,, radi 24 sata.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Primaju evre na pumpi i ok su sa obracunom. ED je 62,5 i 63denara bio u petak.
Takođe na pumpama ukrupnjavaju metalne evre.
Pri povratku Sarti-Kilkis-Doirani, milina i prešao granicu za 10min. Drugar zaglavio na EVZ 2,5h.
Prešao i MK-SRB za 15min jer su otvorili još dva punkta ali zato naplatna Doljevac kod nas 30min minimum
.
Đevđelija-Bogdanci očajan put.
U povratku hteo Dojran-Valandanovo-Smokvica , drugar rece da je dobar.
Malo sam omasio pa posle Valandanova otišao desno na neko Josifovo pa na AP, pun pogodak, asfalt odličan. (kad premotam flm, zar to nije stara magistrala?).
Onu novu deonicu od Demir kapije treba provozati, svaka čast.
Takođe na pumpama ukrupnjavaju metalne evre.
Pri povratku Sarti-Kilkis-Doirani, milina i prešao granicu za 10min. Drugar zaglavio na EVZ 2,5h.
Prešao i MK-SRB za 15min jer su otvorili još dva punkta ali zato naplatna Doljevac kod nas 30min minimum

Đevđelija-Bogdanci očajan put.
U povratku hteo Dojran-Valandanovo-Smokvica , drugar rece da je dobar.
Malo sam omasio pa posle Valandanova otišao desno na neko Josifovo pa na AP, pun pogodak, asfalt odličan. (kad premotam flm, zar to nije stara magistrala?).
Onu novu deonicu od Demir kapije treba provozati, svaka čast.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
grujicd napisao: 03 Sep 2018, 15:36 To samo ako dolaziš sa zapada ili juga. Ako ideš sa Halkidikija/Tasosa ideš direktno na Dojran, ne da zaobiđeš ceo Solun. Dojran je keva.
svejedno, duze je
kavala - demir kapija preko dojrana
3 sata i 20, 271 km
kavala - demir kapija preko evzonija
2 sata i 49, 262 km
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Gazza je napisao Paleokastro (iznad Soluna), ali kilometraže koje je napisao važe za Polikastro, koji je tik do Evzonija.daj rutu na gmaps molim te
Mada i ovo što sam ja napisao da se ne zaobilazi ceo Solun nije baš tačno, tj. ne važi za Kasandru i Sitoniju jer se ipak dosta ringa i pređe dok se ne odvojiš, mada ne ceo.
S obzirom da na Evzoniju može da se čeka više sati, a na Dojranu retko bude kad više od par kola, pola sata ne izgleda strašno. Pored toga putevi do Dojrana kroz Grčku su poluprazni, dosta manje opterećeni od pravca prema Evzoniju. Pazi, meni ni iz džepa ni u džep. Samo prenosim svoja iskustva da sam uvek bio zadovoljan kad sam išao preko Dojrana, a često psovao dok sam čekao na Evzoniju.svejedno, duze je
-
- Banned
dobro dobro, zanimljiva opservacija i iskustvo, gledacu da to uskoro proverim - krajem septembra cu jos jednom dole. ono sto se meni tu nije svidelo pre nekih 10+ godina kada sam isao tom rutom su oba dela puta oko dojrana, i grcki i makedonski, cak ni grcki nije bolji - tada je bio ranga puta mladenovac topola. s obzirom da je cela grcka u raspadu, ne verujem da je danas ista bolji ali se slazem, cekicanje na evzoniju i bogorodici je jedna od gorih stvari.
a sta je sa zaobilaznicom preko prohora pcinjskog za tabanovce, kakva su tu iskustva?
a sta je sa zaobilaznicom preko prohora pcinjskog za tabanovce, kakva su tu iskustva?
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Grci ove godine bas su preterali. Oduvek je vazilo neko nepisano pravilo -da se cekalo na ulaz za Grcku dok za izlaz procedura je bila 5 minuta ,nisu ni trazili pasose. Sada dva puta sam zaglavio na izlaz mnoooogo vise nego za ulaz. Prvi put uz "snalazenje" 2,5h cekanje. Drugi put posto vec znam gde treba da se "uguram" 1h. Sramota jer je to veoma topol reon a zajebancije su gotovo za nista. Sta rade sto prave tolike guzve Grci ne znam jer kada dodjem do granice skoro i ne traze pasos (tj kako-kome) a guzve su ogromne. Zatim makedonska strana koja bi trebalo vise da gleda ko ulazi se ne ceka duze od 10-15min. Evo vratio sam se sa Lefkade pre nekoliko dana i opet ista stvar sa Grcke strane,kilometarske kolone.
-
- Banned
meteo.gr je keva za grcku, nisam siguran da ima engleska verzija ali ubaci u google translate link pa ce ti izaci, lako je za snalazenje. ima bukvalno sve sto ti treba, stanje na plazama, vetar, ne samo ova opsta mesta tipa temperatura i kisa.