Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Grčka

Post od Day Walker »

Nema šta da te foliraju, pismen si, proveriš kurs pre puta. Njihov kurs je fiksan.
Uglavnom su pošteni na pumpama.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ako već ne plaćaš karticama nije vredno za dva evra da se maltretiraš sa denarima.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kurs je promenljiv, trenutni je 61,20 denara za 1 evro.
Uopšteno kada primaju direktno evro računaju po kursu 60,00, menjačnice kao i šeditere imaš na samoj granici ali sumnjam da rade u to vreme koje si naveo.
Par kilometara posle granice je Lukoil pumpa u kojoj je menjačnica,, radi 24 sata.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Primaju evre na pumpi i ok su sa obracunom. ED je 62,5 i 63denara bio u petak.

Takođe na pumpama ukrupnjavaju metalne evre.

Pri povratku Sarti-Kilkis-Doirani, milina i prešao granicu za 10min. Drugar zaglavio na EVZ 2,5h.

Prešao i MK-SRB za 15min jer su otvorili još dva punkta ali zato naplatna Doljevac kod nas 30min minimum :glavomuzid: .

Đevđelija-Bogdanci očajan put.

U povratku hteo Dojran-Valandanovo-Smokvica , drugar rece da je dobar.

Malo sam omasio pa posle Valandanova otišao desno na neko Josifovo pa na AP, pun pogodak, asfalt odličan. (kad premotam flm, zar to nije stara magistrala?).

Onu novu deonicu od Demir kapije treba provozati, svaka čast.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

paleokastro dojran miravci, 85km - sat i 25min
paleokastro miravci, 43km - 33 minuta

ima smisla samo kada je cekanje od sat pa navise
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To samo ako dolaziš sa zapada ili juga. Ako ideš sa Halkidikija/Tasosa ideš direktno na Dojran, ne da zaobiđeš ceo Solun. Dojran je keva.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

daj rutu na gmaps molim te :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

grujicd napisao: 03 Sep 2018, 15:36 To samo ako dolaziš sa zapada ili juga. Ako ideš sa Halkidikija/Tasosa ideš direktno na Dojran, ne da zaobiđeš ceo Solun. Dojran je keva.

svejedno, duze je

kavala - demir kapija preko dojrana
3 sata i 20, 271 km

kavala - demir kapija preko evzonija
2 sata i 49, 262 km
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

daj rutu na gmaps molim te
Gazza je napisao Paleokastro (iznad Soluna), ali kilometraže koje je napisao važe za Polikastro, koji je tik do Evzonija.
Mada i ovo što sam ja napisao da se ne zaobilazi ceo Solun nije baš tačno, tj. ne važi za Kasandru i Sitoniju jer se ipak dosta ringa i pređe dok se ne odvojiš, mada ne ceo.
svejedno, duze je
S obzirom da na Evzoniju može da se čeka više sati, a na Dojranu retko bude kad više od par kola, pola sata ne izgleda strašno. Pored toga putevi do Dojrana kroz Grčku su poluprazni, dosta manje opterećeni od pravca prema Evzoniju. Pazi, meni ni iz džepa ni u džep. Samo prenosim svoja iskustva da sam uvek bio zadovoljan kad sam išao preko Dojrana, a često psovao dok sam čekao na Evzoniju.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

dobro dobro, zanimljiva opservacija i iskustvo, gledacu da to uskoro proverim - krajem septembra cu jos jednom dole. ono sto se meni tu nije svidelo pre nekih 10+ godina kada sam isao tom rutom su oba dela puta oko dojrana, i grcki i makedonski, cak ni grcki nije bolji - tada je bio ranga puta mladenovac topola. s obzirom da je cela grcka u raspadu, ne verujem da je danas ista bolji ali se slazem, cekicanje na evzoniju i bogorodici je jedna od gorih stvari.

a sta je sa zaobilaznicom preko prohora pcinjskog za tabanovce, kakva su tu iskustva?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Krajem septembra ne bi trebalo da bude gužve bilo kuda, moja preporuka za Dojran je pre za jul i avgust. Tad se isplati i da se malo truckaš ako treba.
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

Ima li neka dobra stranica za vremensku prognozu za grcku,cisto da vidim matorcima kako ce vreme biti u Nea Vrasni od 9.9 do 19.9.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja koristim yr.no za sve. Ako pogađaju ovde, bolje od RHMZa, računam da će i za Grčku :D

Realno, za nekoliko dana unapred su dosta dobri, za preko je ivek kocka.

TapaT

Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Grci ove godine bas su preterali. Oduvek je vazilo neko nepisano pravilo -da se cekalo na ulaz za Grcku dok za izlaz procedura je bila 5 minuta ,nisu ni trazili pasose. Sada dva puta sam zaglavio na izlaz mnoooogo vise nego za ulaz. Prvi put uz "snalazenje" 2,5h cekanje. Drugi put posto vec znam gde treba da se "uguram" 1h. Sramota jer je to veoma topol reon a zajebancije su gotovo za nista. Sta rade sto prave tolike guzve Grci ne znam jer kada dodjem do granice skoro i ne traze pasos (tj kako-kome) a guzve su ogromne. Zatim makedonska strana koja bi trebalo vise da gleda ko ulazi se ne ceka duze od 10-15min. Evo vratio sam se sa Lefkade pre nekoliko dana i opet ista stvar sa Grcke strane,kilometarske kolone.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

meteo.gr je keva za grcku, nisam siguran da ima engleska verzija ali ubaci u google translate link pa ce ti izaci, lako je za snalazenje. ima bukvalno sve sto ti treba, stanje na plazama, vetar, ne samo ova opsta mesta tipa temperatura i kisa.
Odgovori