Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Dzoni_m »

perfiko napisao:Pa dobro ljudi jel` se vi zalažete za evropske vrednosti ili ne? Težimo li ka evropi ili ne?
http://www.telegraf.rs/vesti/856333-pla ... a-godisnje
Apsolutno netacno da ateisti placaju. Imas obrazac koji popunis i predas poreskim organima gde se izjasnis da si ateista/agnostik/verujes u spageti monstruma i to je to, ne placas taj crkveni porez. Prema tome, prave vrednosti i jesu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pa sto onda postujes uopste? Mogu i ja tako u svakoj temi da pisem "informacije su na klik od vas", ali ne vidim vrednost toga da negde ostavim svoje misljenje bez obrazlozenja eto tek tako.
Imam stav prema ovoj temi i mislim da ga jasno iznosim. Stav je moj, nije ničiji drugi, nije pozajmljen, niti prepisujem od nekoga ko mi je simpatičan. Ima glavu i rep, druga je stvar da li se s tim neko slaže ili ne slaže. Pošto je ovo auto forum, trudim se da pišem jezgrovito i bez tupljenja o ovakvim temama. Kada se radi o nekim nabrajanjima i navođenjima mislim da je pametnije uputiti sagovornika na to. Lično, nikada ne teram sagovornika na forumima da mi nešto nabraja, dovoljno sam znatiželjan da sam saznajem i gradim stav na osnovu različitih inputa. A imam i loša iskustva sa tim nabrajanjem...napiše se sitno pismo, a onda ovaj kaže "ne kenjaj, nemaš pojma" i tu se priča završi. Da pričamo uživo sigurno ne bih govorio nekome "idi vidi na guglu, pa se javi".
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ji 4Tze napisao: Pa nijedan od njih nije ni vladika ni poglavar - pa ni pop. Ako tebi komentari upućeni delu naše populacije (i pristojnom delu njihovih kolega), pajanje ulice nisu pozivi na mržnju onda.. ili živiš u neznanju ili se foliraš.
1. Kako može vladika ili patrijarh za nekog da kaže da je bolestan - jesu oni doktori? Medicinski radnici - nisu.
2. Kako govore da je neko bestidan i nemoralan - je l uzimaju evriće (i sitne i krupne), nose tozla gde god stignu, voze u A6 minimum, a poneki su pedofili i sve to bez ijedne ovozemaljske kazne?

u vezi stavke 1. meni stvarno ne ide u glavu da neko učen, koliko treba da bude učen da postane vladika ili patrijarh (koliko znam, teološki fax vrlo ozbiljna i teška škola), može da podvede pod isto osobe homoseksualne sklonosti i pedofile, zoofiile, nekrofile i ostalo...
Pa šta ako nisu? Znači ko nije crkveni poglavar može da vređa do mile volje? Ovaj je forum javno glasilo kao i novine, tv... Ako već tražite isto pravo za sve onda se to pravo primenjuje i na vas, bez obzira što niste crkveni velikodostojnici.
E, sad u svetlu 1. i 2. kako onda vi koji, recimo, vređate mene možete da komentarišete kako bilo ko drugi vređa bilo koga drugog? Odakle vam pravo ako ste i vi isti? Eto to je to tvoje pitanje. Znate li vi mene? Jeste li na bilo koji način pozvani da procenite mene kao ličnost? Koje (pisane) kvalifikacije za to imate, da određujete ko je trol, parazit, lažov...?
A da, izvinjavam se, ko nije svešteno lice, njemu je dozvoljeno. Da nije tako bili bi u grupi sa patrijarhom ili vladikom.
A, ako su već sveštena lica takva kakvim ih opisujete, pa ko onda bolje od bestidnih i nemoralnih može da prepozna bestidnost i nemoralnost?
U vezi stavke 1. reći ću ti: lako. Stvar je samo u uglu gledanja. Sve pobrojano su seksualne devijacije, i sve pobrojano su urođene seksualne devijacije, ili misliš da se ne uči kao da se postane homoseksualac, a uči se kako postati pedofil, zoofil, nekrofil...
Rakhil napisao: Nije lepo da mi izvrces reci: ja samo PRETPOSTAVLJAM da si ti parazit, a siguran sam da si trol, pa me stavi u grupu sa Urosem radi preciznosti.
Mislim da sada prvi put koristiš reč: pretpostavljam. Ali evo neka ti bude, u grupi si sa Urošem. U svakom slučaju, pozivaš li ti na mržnju moje persone?
Inače ja sam siguran da nisi dvoličan, a ono drugo nemam pojma. :D

@ Dzoni_m
Ja sam linkovao. Mogu da verujem novinaru, mogu tebi. Ne poznam niti jednog. Recimo da verujem tebi. Mogu li da se izjasnim kao vernik a da ne plaćam porez?
Verujem da ti nemačka država, na ovaj ili onaj način, naplati i verovanje u špageti monstruma.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Rakhil napisao: kad ne valja, onda sam vise deista.
Šta je to :zbunjen: , još nisam čuo taj izraz.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Atesita?
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

:sesir:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ako se ne varam deista znaci da veruje u Boga, ali ne po prici koju crkva propoveda, vec po nekoj njegovoj univerzalnoj.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Po onoj, svaki ciga svog Boga fali :)
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

perfiko napisao:Mislim, kada mene Uroš nazove trolom, fq400, ljubitelj, Rakhil, Delija (izvinjavam se svima koje nisam pomenuo :) ) parazitom da li je to poziv na mržnju?
'Parazit' nije u vezi sa nečijim radnim mestom, već u vezi sa 'životnim stilom'. Ja ne znam da li ti jesi ili nisi jedan od njih, to je tvoja stvar u koju ja niti mogu niti hoću da se mešam. Ne sećam se da sam u bilo kom trenutku tebe ili bilo koga ovde nazvao parazitom. Samo kažem da mnogo, ali mnogo novca ide u džepove partijskih i nepotističkih parazita koji nemaju problem da uzimaju novac koji realno nisu ni zaslužili ni zaradili.

I ne, nije poziv na mržnju sve i da sam to rekao jer moje reči nemaju nikakvu ni formalnu, ni neformalnu težinu. Patrijarhova ima, jer svi vrlo dobro znamo da je njegovo proseravanje 'carte blanche' za sve vrste ljudi iz polusveta da iživljavaju svoje frustracije na slabijima od sebe. Molim da me neko ispravi ukoliko nije tako.
perfiko napisao:E, sad u svetlu 1. i 2. kako onda vi koji, recimo, vređate mene možete da komentarišete kako bilo ko drugi vređa bilo koga drugog? Odakle vam pravo ako ste i vi isti? Eto to je to tvoje pitanje. Znate li vi mene? Jeste li na bilo koji način pozvani da procenite mene kao ličnost? Koje (pisane) kvalifikacije za to imate, da određujete ko je trol, parazit, lažov...?
A da, izvinjavam se, ko nije svešteno lice, njemu je dozvoljeno. Da nije tako bili bi u grupi sa patrijarhom ili vladikom.
A, ako su već sveštena lica takva kakvim ih opisujete, pa ko onda bolje od bestidnih i nemoralnih može da prepozna bestidnost i nemoralnost?
U vezi stavke 1. reći ću ti: lako. Stvar je samo u uglu gledanja. Sve pobrojano su seksualne devijacije, i sve pobrojano su urođene seksualne devijacije, ili misliš da se ne uči kao da se postane homoseksualac, a uči se kako postati pedofil, zoofil, nekrofil...
Kao što sam gore napomenuo, ja te nisam nazvao bilo kakvim imenom. Da li je čovek parazit, samo on to najbolje zna.

I ne mislim da je isto biti homoseksulac i pedofil/zoofil/nekrofil, pošto su ova tri ipak kršenje zakona, mislim da tu nema reči o devijacijama već o ilegalnim radnjama.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kako vas ne mrzi?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mogli bi malo da zaključamo temu. Da se nakupi materijala za kasnije razglabanje. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ljudi iz polusveta. Jeste, oni su baš ti koji slušaju šta crkva ima da kaže o bilo čemu? Odakle ti znaš šta ljudi iz polusveta razmišljaju? Jesi li ti počeo nekoga da mrziš zbog Petrijarhovih reči? Sem Patrijarha?
Pustite te ljude iz polusveta (šta god to značilo) da razmišljaju svojom glavom. Nemoj ti razmišljati njihovom i zaključivati šte njih na šta pokreće.
Kako to da ti ljudi iz polusveta nisu ove godine napravili nerede po Beogradu, kada već toliki uticaj Patrijarh ima na njih? A možda oni ipak svoje postupke i razmišljanja ne rukovode Patrijharhovim mišljenjem.
Odakle ti to da tvoje mišljenje nema težinu? To je samo izgovor da bi mogao izvređati bilo koga, jer ti nisi odgovoran za ono što izgovoriš. Tako i političari izvređaju svoje kolege, narod, sve, pa onda kažu da to nije zvaničan stav, več je to samo njegovo mišljenje ne kao ministra nego privatno i da to nema težinu. Tvoje mišljenje neko ovde čita i može ili ne mora da ga usvoji. Ako ga usvoji da li ima težinu? Ako se,npr, ja ili bilo ko drugi koji čita tvoje mišljenje sutra bacim kamenicom na Patrijarha, da li i onda tvoje mišljenje nema težinu? Pa ti si me ubedio da je on ološ. Po čemu se ti onda razlikuješ od njega? Na mikronivou ti si "Patrijarh". Pokušaj/te to da shvatite, da ne bude zaista da narod ima vlast (i svetovnu i crkvenu) kakvu i zaslužuje.
fq400 napisao: Ko nije imao posla sa javnim preduzećima, pogotovu onima koji su na državnoj sisi (budžetu), nema pojma sa kakvom bagrom ima posla.
Nisi mene nazvao parazitom, eto izvini, sve koji rade u JP si nazvao bagrom. Izvini, moja greška.

Slažem se da nije isto sve pobrojano, ali sam napisao sve je u uglu gledanja. Ja nisam taj koji je merodavan da utvrdi šta je čiji ugao gledanja, niti mislim da se Patrijarhov ugao rukovodi time šta je krivično delo, niti je njegov posao da određuje šta je krivično delo.

Šta znači pozivanje na toleranciju, prava ako je sam nemam i drugome ih nedam?
@Trojanac
Pa evo Starca mrzi, pa onda ne valja što ga mrzi... Ipak , mislim da je ostalo u granicama pristojne razmene mišljenja.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ispucajte se do jutra, pa da malo odmorimo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pefiko, zivota ti, aj odmori malo. Poceo si da se gubis u svojim beskonacnim pitanjima koja sluze valjda da bi sam sebi delovao pametno. Idi za pocetak i prouci razliku izmedju urodjenog seksualnog varijeteta i urodjene seksualne devijacije, pa onda pricaj o uglu gledanja.
Odgovori