Jel' to sada poziv na nasilje?Geza napisao:Ispucajte se do jutra, pa da malo odmorimo.

@Rakhil
Teram li ja tebe da čitaš šta pišem? Evo, odgovori ti na pitanja, napravi se i ti pametan. Ovako radiš ono što si prebacivao Starcu.
Jel' to sada poziv na nasilje?Geza napisao:Ispucajte se do jutra, pa da malo odmorimo.
Al ko se pa bavi ovde tobom? ja ni najmanje, skrećeš temu na sebe bezveze jer su ti odgovori na moja dva pitanja u stvari projekcija - svi smo loši pa su nam i vođe loše... Nije nego, besmisleno.perfiko napisao: Pa šta ako nisu? Znači ko nije crkveni poglavar može da vređa do mile volje? Ovaj je forum javno glasilo kao i novine, tv... Ako već tražite isto pravo za sve onda se to pravo primenjuje i na vas, bez obzira što niste crkveni velikodostojnici.
E, sad u svetlu 1. i 2. kako onda vi koji, recimo, vređate mene možete da komentarišete kako bilo ko drugi vređa bilo koga drugog? Odakle vam pravo ako ste i vi isti? Eto to je to tvoje pitanje. Znate li vi mene? Jeste li na bilo koji način pozvani da procenite mene kao ličnost? Koje (pisane) kvalifikacije za to imate, da određujete ko je trol, parazit, lažov...?
A da, izvinjavam se, ko nije svešteno lice, njemu je dozvoljeno. Da nije tako bili bi u grupi sa patrijarhom ili vladikom.
A, ako su već sveštena lica takva kakvim ih opisujete, pa ko onda bolje od bestidnih i nemoralnih može da prepozna bestidnost i nemoralnost?
U vezi stavke 1. reći ću ti: lako. Stvar je samo u uglu gledanja. Sve pobrojano su seksualne devijacije, i sve pobrojano su urođene seksualne devijacije, ili misliš da se ne uči kao da se postane homoseksualac, a uči se kako postati pedofil, zoofil, nekrofil....
Probaću redom, pre nego što neko zaključa temuperfiko napisao:Ljudi iz polusveta. Jeste, oni su baš ti koji slušaju šta crkva ima da kaže o bilo čemu? Odakle ti znaš šta ljudi iz polusveta razmišljaju? Jesi li ti počeo nekoga da mrziš zbog Petrijarhovih reči? Sem Patrijarha?
Ponavljam, ti ljudi ne razmišljaju, jer da razmišljaju, shvatili bi da taj mali procenat LGBT osoba na primer nikako ne može biti opasnost po 'srpstvo' kao, na primer, političari koji direktnim akcijama ugrožavaju dobrobit svih građana. Kao ni da ga pola sveta ne mrzi, za početak 80% njih ni ne zna gde je Srbija.perfiko napisao:Pustite te ljude iz polusveta (šta god to značilo) da razmišljaju svojom glavom. Nemoj ti razmišljati njihovom i zaključivati šte njih na šta pokreće.
Sedam hiljada policajaca ih je sprečilo, ili koliko ih je već bilo angažovano, kao i odsustvo ostalih koji su ih opravdavali prošlih godina. Čak je i vlast pokazala mrvu podrške za održavanje manifestacije, doduše ne zato što su doživeli prosvetljenje već ih je neko pritisnuo. Da su se nasilnici pitali, isprebijali bi ih ili možda nešto gore. Moram još jednom da ponovim - ne rukovode se patrijarhom već im on daje opravdanje za ono što rade. Što i dalje povlači odgovornost.perfiko napisao:Kako to da ti ljudi iz polusveta nisu ove godine napravili nerede po Beogradu, kada već toliki uticaj Patrijarh ima na njih? A možda oni ipak svoje postupke i razmišljanja ne rukovode Patrijharhovim mišljenjem.
Kritika nije poziv na nasilje. Što se mene tiče, patrijarh i crkva treba da budu pozvani na odgovornost za svoje reči i dela od strane nadležnih organa. Isto tako smatram im treba smanjiti finansiranje i izjednačiti njihov tretman sa svim ostalim nevladinim organizacijama i udruženjima građana - ako žele finansiranje lepo apliciraju, prijave projekat, obrazlože svoje ideje i potrebe i potom pokažu i dokažu gde je novac otišao. Na to pozivam. Ni u jednom trenutku nisam pozvao na fizičko obračunavanje, a ti samo možeš da se praviš lud i da u nedostatku argumenata obrneš teze i tvrdiš tako nešto. Uostalom, ako sam i jednom rečju pozvao na nasilje, prijavi moj post i moderatori će me sigurno sankcionisati i udaljiti sa foruma.perfiko napisao:Odakle ti to da tvoje mišljenje nema težinu? To je samo izgovor da bi mogao izvređati bilo koga, jer ti nisi odgovoran za ono što izgovoriš. Tako i političari izvređaju svoje kolege, narod, sve, pa onda kažu da to nije zvaničan stav, več je to samo njegovo mišljenje ne kao ministra nego privatno i da to nema težinu. Tvoje mišljenje neko ovde čita i može ili ne mora da ga usvoji. Ako ga usvoji da li ima težinu? Ako se,npr, ja ili bilo ko drugi koji čita tvoje mišljenje sutra bacim kamenicom na Patrijarha, da li i onda tvoje mišljenje nema težinu? Pa ti si me ubedio da je on ološ. Po čemu se ti onda razlikuješ od njega? Na mikronivou ti si "Patrijarh". Pokušaj/te to da shvatite, da ne bude zaista da narod ima vlast (i svetovnu i crkvenu) kakvu i zaslužuje.
Apsolutno stojim iza ovoga. Ljudi sa kojima sam imao prilike da radim i koji predstavljaju JP sa kojima sam radio su u najmanju ruku nesposobni, gramzivi, ograničeni i lenji. Znam da nisu svi takvi, i u nekoliko postova (koje iskusno nisi citirao) sam rekao da JP uspevaju da nekako funkcionišu samo i upravo zahvaljujui manjini koja nije takva, ljudima koji vole da rade, koji su savesni, odgovorni i koji uglavnom loše prolaze zbog toga. Mislim da svako razuman i dobronameran to vidi i razume, da su svi u JP loši likovi odavno bismo se raspali kao društvo.perfiko napisao:Nisi mene nazvao parazitom, eto izvini, sve koji rade u JP si nazvao bagrom. Izvini, moja greška.fq400 napisao: Ko nije imao posla sa javnim preduzećima, pogotovu onima koji su na državnoj sisi (budžetu), nema pojma sa kakvom bagrom ima posla.
Nije njegov posao, slažem se. Problem je što on zna (ponavljam) da može svašta da kaže jer onaj čiji jeste posao da određuje šta je krivično delo neće reagovati. Moram da se vratim na one izlizane slučajeve crkvenih radnika protiv kojih su slučajevi zastarevali i koji na najgori i najočigledniji način potvrđuju da nema odgovornosti.perfiko napisao:Slažem se da nije isto sve pobrojano, ali sam napisao sve je u uglu gledanja. Ja nisam taj koji je merodavan da utvrdi šta je čiji ugao gledanja, niti mislim da se Patrijarhov ugao rukovodi time šta je krivično delo, niti je njegov posao da određuje šta je krivično delo.
Ne znam da li je ovo upućeno meni, ali ako jeste, malo si promašio. Što se mene tiče, dve ili više odraslih, svesnih osoba mogu da rade šta god hoće dokle god imaju odgovornost za ono što rade i dokle god je dozvoljeno zakonom. Mogu da veruju u šta god hoće, mogu da daju pare za šta god hoće, mogu da žive kako god izaberu sve dok ne ugrožavaju drugog na bilo koji način. Mogu da se zaposle gde hoće, mogu da govore šta god hoće, opet u okviru zakona, koji btw postoji.perfiko napisao:Šta znači pozivanje na toleranciju, prava ako je sam nemam i drugome ih nedam?
Za tebe mozda jeste glupo sto ovo pisu, ali uopste nije. Svest o problemima zadrtosti u Srba (za mnoge stavove) je upravo razlog "Zasto je Srbija tu gde jeste". Opet, posto mnoge mrzi da citaju, misle da ako stave kljuc na raspravu ili gurnu problem pod tepih, isti ce biti manje znacajan ili ce se sam od sebe popraviti. Hoce malo sutra.Ubiste gomilu foka...
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomij ... no.sr.htmlКако стоји у одлуци ондашњег Савезног уставног суда из 2002, „несагласним Уставу проглашене су одредбе Закона о екстрапрофиту које регулишу подношење пореске пријаве, али и непримењивање одредби о застарелости Закона о облигационим односима”.
Управо је то оно што Пореску управу данас спречава, а екстрапрофитере штити да им се порез наплати после 12 година.
У Пореској управи, међутим, као да не признају одлуку тадашњег Савезног уставног суда, већ, према писању медија, наводе да постоји много других правних могућности да се екстрапрофит наплати иако је прошло 12 година, али да не желе да откривају мере које ће применити да им неко не би покварио посао.